Nejste přihlášen/a.
Umyvadlo 70 cm (s 2 otvory na upevnění) a pod ním závěsná skříňka (taky s 2 otvory na uchycení). Umyvadlo se bude kotvit na příčku 11 cm z Porothermu.
Dotaz: umvydlo má být skříňkou podpíráno nebo ne? Je celkem těžké, jsou potřeba nějaká další opatření, aby nevylomilo uchycení ve zdi?
Děkuji za radu
Vymer spravnou vysku. Osad na stenu skrinku, tu prisroubuj. Na ni poloz umyvadlo, oznac diry, vyvrtej, prisroubuj. V panelakovych jadrech na 10cm Ytongu bezne visi skrinky v kuchyni. Tam jsou talire, sklenicky. Oproti umyvadlu velka vaha a drzi to.
Pokud nekdo nebude na umyvadlo sedat, tak to udrzi. Hodne pomuze i zasilikonovani spary mezi umyvadlem a obkladem.
K tomu siliconu, co zmínil clas - doma ve psí koupelně jsem si přidělal na zeď malé umyvadlo, na šrouby a silicon. Toho siliconu jsem tam dal dost, vpodstatě jsem to plošně přilepil. Po pár měsících jsem pochopil, že malé umyvadlo je blbost a vyměnil ho za normální. Vyšrouboval jsem šrouby a zabral, abych to odloupl. . Ani se to nehlo i když jsem si na to sedl. Dalších pár hodin jsem to pižlal zalamovacím nožem...
. Silicon je jistota.
Umyvadlo je samonosné, pokud není součástí skříňky. Kotvit do porothermu na chemickou kotvu nebo na univerzální hmoždinku. Silikonovat pouze spáru shora.
Spodní skříňka pouze doléhá volně k umyvadlu
Do porothermu, když se nejde příklepem, tak hmoždinka vyhoví, pokud s příklepem, tak je lepší chemická kotva
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.