Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomačkané prádlo

Od: milan95 odpovědí: 5 změna:
Ahoj mám pračku kombinovanou pračku se susickou značky Beko. Nevím kde dělám chybu ale prádlo vypadá po vysušení hrozně - je pomačkané a ani složení prádla nepomůže. Vím že to nikdy nebude vypadat jak vyžehlené ale to co z pračky vytáhnu je extrém :D Program byl na 40 stupňů, 1400 otáček, gelová kapsle v bubnu a aviváž v zásobníku. Pračku jsem nepřeplnil. V čem může být problém?
Pomačkané prádlo

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

2x

pomačkany je to ždímáním maximálně na 700 nebo i méně ždímat

hodnocení

0x

Mám několik kousků oděvů, které zásadně neždímu a nedávám do sušičky. Záleží na použitém materiálu, je potřeba to vychytat, běžné prádlo snad nemáte v takovém stavu, jako tyto kalhoty. Ručníky, utěrky, bavlněná trička, pyžama a pod. snad nevypadají tak, jako na fotce. Usušené prádo nahází na rozložený sušák, aby vychladlo a podle času naskládám a uklidím. Nenechávám zcumlané v lavoru, také sušičku hned vyprázdním.

1400 otáček mi připadá ždímat takového kalhoty hrozně moc, se nedivím, že jsou jak žvanec. Když dáte k tem kalhotám ještě něco podobného, nejakou slabou bundu nebo další kalhoty z takového materiáu a dáte 800 otáček, pověsíte nad vanu, druhý den je to suché, je to nějaká umělina a to je lepší neždímat vůbec.

avivaznevaznene
hodnocení

0x

Máme extra sušičku a jsou na ní programy "rovnou do skříně" a opravdu to funguje. Prádlo je lehce vlhké a zahřáté, když se složí, nebo pověsí, žehlení netřeba. Takže je to o programu. Imho, aviváž se do sušičky nemá používat. Zanáší to teplosměnné plochy, zvyšuje to energetickou náročnost, snižuje účinnost a životnost sušičky. Pokud je to kombinace, tak i pračky.

hodnocení

0x

Problém je v tom, že tohle právě dělají pračky se sušičkou 2 v jednom. Při ždímání se prádlo sechmoustá a pokud začne pračka rovnou sušit, výsledek vidíte sám, už si to ta sušička nenarovná.

Je potřeba dát jen program praní, po ukončení vyndat a prádlo protřepat a znovu dát do pračky na program sušení.

Měla jsem taky kombinovanou se sušičkou a nikomu to nedoporučuji.

Ale takové kalhoty, ty vůbec do sušičky nepatří.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]