Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čístička ČOV Topas S 20 pro byt.dům

Od: borkovice® odpovědí: 8 změna:

Vlastníme pro náš byt.dům čističku ČOV Topas S 20.Moc spokojeni,ale nejsme.Často je nutný zásah servisu.Cpeme do čističky stále nějakou chemii,to moc život.prostředí nepomáháme.Stále je něco ucpané a čistička je nefunkční.Je pravdou,že uživatelé poruchám napomáhají-olej používaný ke smažení,lojové koule.Ty sebereme svépomocí.Vzduchové průchody-práce pro servis,čistička nemá nouzový odtok.Potom vypadá jako septik.Zase nějaká chemie,která nic neřeší.Zajímá mě Váš názor na stávající čističku.Já říkám čistiička pro bazenovou vodu.

Děkuji za Váš názor a případnou radu.Milan.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jamess
hodnocení

0x

A jak přesně zní dotaz? Chcete potvrdit vaše kruhy, jo? Jako že je špatná, jo?

Pokud je to nájemní barák, tak disciplína uživatelů bude vždycky problém. Ale náklady lze přenést na uživatele, i nájemníky.

ps: IDEÁLNÍ ČOV PRO REKREAČNÍ OBJEKTY - píše se na topolwater.eu/... tak nevim zda je to ideal pro BYTOVY DUM?

Ano, tato ČOV je vhodná pro bytové domy i pro rekreační objekty.

jirib
hodnocení

0x
Malé čističky prostě nefungují...
Viz.vlastní zkušenost z firmy(Chromeč) jezdící po velkých čističkách.
Dokonce i malé čističky v malých obcích mají velké problémy a vyvážejí do větších čistíren...
Poradím septik a vyvážet na čističku.

Septik a vyvážet na čističku? A z toho septiku napojíte přepad kam?

Možná myslíte žumpu a vyvážet. No, to by šlo..., ale to se majitelé bytových jednotek nedoplatí. Asi by bylo vhodnější zlepšit svou disciplínu...

Vyvážení žumpy pro 20EO, to je cca 60m3 měsíčně a 720m3 ročně. Přepočteno na peníze 300000Kč/rok (někdy i 2x více)

parafin

Jojo spousta lidi si plete septik s jimkou=zumpou :)

Dnes na septik stejne musi byt povoleni a kazdorocni mereni za prachy. Ja mam nelegalni septik udelanej z 1m3 puvodne jimky, vytvorene 3 komory, prepad normalne do diry s piskovym filtrem tak jak se ma a do vsaku... lidi se tam toci pomerne hodne treba 9 lidi kazdy tyden v kuse. Hazim do wc tabletu WC NET a sezere to vsechno, vyvoz byl po 4 letech jen pro jistotu kdy to uz trochu napenilo a zdalo se mi ze se to ucpava (ale bylo to jen nakvaseny nekdo do toho neco nalil nevim co). Tece do toho vsechny umyvadla sprcha i wc. Soused ma jen WC a ostatni pousti tovnou do travy :(

JEDINY PROBLEM JE DONUTIT LIDI ABY MI TAM NELILI OLEJ NEHAZELI SYNTETICKY UBROUSKY VLOZKY A BOR.. CO SE NEROZLOZI...

Zvazoval jsem i COVku ale to by byl pru... jak tady pan pise, stalo by to 100.000 a elektriku a kazdorocni mereni. Nesmysl.

myslim ze jsem to dobre udelal :)

parafin: Udělal jste to "výborně", tedy do doby, než na Vás přijde inspekce ze ŽP. Septik s pískovým filtrem (správně nadimenzovaný, což není Váš případ) má sice poměrně dobrou účinnost (při odtoku do povrchových vod), ale nesplňuje všechny parametry na odtoku do vod podzemních (dle NV č.57/2016Sb.).

hodnocení

0x

Netuším proč do ČOV "cpete neustále nějakou chemii". U dobře fungující ČOV (dobře dimenzované a dobře provozované) tu nutné nebývá.

Bytový dům, to je však často kapitola sama pro sebe (viz. "olej ke smažení a lojové koule"). Olej a tuk do odpadu může lít jen "**bil". Co dalšího kdo lije do odpadu (včetně chemie a desinfekce) to je otázka.

Topas S20 je ČOV pro 5-20EO..., to je tedy cca 6-7 bytových jednotek. To by bylo, aby v tomto počtu nebylo v domě pár blbců, to je prostě statistika.

Výrobce říká co?

parafin

No lidi tam do wc hazi menstruacni vlozky, cigarety, slupky od bananu, bordel... listiny...

Nekteri si jeste koupi drticku odpadu do drezu a drti odpadky aby nemuseli s kosem :)) Je otazka zda tazateluv dum je spise vlastniku anebo spise najemni, od toho se odviji disciplina

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]