Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nátěr litinového radiátoru

Od: previt® odpovědí: 4 změna:

Dobrý večer rádci,

zrovna řešíme, že máme doma litinové radiátory, ze kterých se už loupe barva a reznou. Proto bychom je potřebovali zrenovovat. Jaký je správný postup? Sundat, nechat opískovat a nechat natřít barvou na radiátory?

Cenově jsem počítal sundání/odvoz/instalace cca 500,-, opískování cca 130,-/žebro, nátěr cca 45,-/žebro (možná i levněji, když už bude radiátor sundaný a půjde to natřít pistolí), tzn. celkem cca 3.300,-/radiátor.

Když už by byly radiátory dole, dává se za ně nějaký tepelný deflektor, který by odrážel více tepla do místnosti? A pokud ano, lze ho mít v barvě stěny?

Nátěr litinového radiátoru

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x
Radiator bych natrel nebo nastrikal na miste, nesundaval bych ho. Za radiator nic nedavejte, prakticky to nema vyznam.

Přesně-spíše ten radiátor očistit od prachu a dalšího "bordýlku". Osobně , sice plecháč, ale stříkl jsem jej bílým sprejem na radiátory z lidlu nebo z kauflandu? nevím mám to už pár let-za něj jsem strčil noviny abych nestříkal i stěnu.

Jinak ta odrazná fólie, nevím spíše je to takové placebo, i když lesklá plocha možná něco málo tepelného záření odrazí dovnitř.

hodnocení

2x

Nic nesundávat,nepískovat. Buďte rád, že to jakž takž těsní.Jen otřít od prachu, pak natírat na místě na chladném radiátoru. Štětcem se dá dostat cca do poloviny hloubky žeber a to z hlediska estetiky stačí. Barva je na bázi akrylátu nebo syntetiky a to speciálně pro radiátory. Bílá barva pak nežloutne a odolává vyšším teplotám. Syntetika lépe kryje ale déle odvětrává výpary.

jabraka*
hodnocení

0x

U litinových radiátorů nehrozí hloubková koroze.Natírání (barvení) má funkci jen vzhledovou.Proto nemá smysl radiátor sundávat,pískovat,brousit a pod.To může jen poškodit těsnení mezi články.Asi bych ho jen otřel hadříkem s acetonem,nebo benzinema natřel štětečkem,nejl=pe zároháčkem ,kam dohlédnu a dosáhnu.Dávat na radiátory moc barev nedoporučuji,zhoršuje to převod tepla.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]