Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pojistný ventil

Od: deditus1 odpovědí: 11 změna:

Zdravím,

protéká mi pojistný ventil pro přívod vody do bytu (před vodoměrem). Když je přívod otevřený, ventil protéká opravdu hodně. Když je zavřený, protéká minimálně, ale něco ukápne. Čím to může být? Dá se taková situace vyřešit bez pomoci instalatéra?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jamess
hodnocení

2x

Zkuste jemně (nejprve o čtvrt otáčky, když nepomůže tak o další) utáhnout ve směru hodinových ručiček klíčem tu matici pod kohoutem, zřejmě je vyběhaná ucpávka (na hřídelce ventilu jak to teče)...

Pokud by už utáhnout nešla, musí se vyměnit. To bez zavření stoupačky asi nepůjde.

jinak hlásit pronajímateli, nebo osobě odpovědné za správu domu.

deditus1
hodnocení

Díky za radu, zkusím. Mám přívod zavřít, než tu matici začnu utahovat?

Nemusíte ale můžete. Jen kdyby už nefungovala ucpávka, pak jak bylo psáno. Uzavřít celou stoupačku, vypustit a napakovat novou ucpávku

prik
hodnocení

1x

Dej si pod to kbelík a máš vodu zadarmo. Jinak při zavřeném ventilu, sundaném ovládacím kolečku se nechá vyšroubovat matka (nebo utáhnout), dát novou ucpávku. Třeba několik závitů lojové šňůry.

hodnocení

0x

Pojistný ventil? A před vodoměrem? Raději to vyfoťte.

deditus1
hodnocení

Měl jsem na mysli uzavírací ventil, pardon.

Pojistný ventil

jamess
hodnocení

0x

Kdo je vlastníkem rozvodu před vodoměrem?

Vasto nemusí zajímat, vyplatíte to, co je za vodoměrem odebráno ;))

chce to fotku a po drobnější informace

deditus1
hodnocení

Kdo je majitelem nevím - jsem v nájmu a v nájemní smlouvě jsem takovou informaci nevyčetl. O placení se nebojím.

Pojistný ventil #2

111®
hodnocení

0x

nebo vyměnit celý horní díl i s kuželkou novou, vyčroubovat vzít do železářství nebo k vodařům a oni poradí..

jamess
Jo a mezitim bude cela stoupacka bez vody :)
V klasickem vztahu pronajimatel - najemce radim nic nerozebirat a pokud nepomuze utazeni ucpavky, hlasit to pronajimateli a ten at to najlasi osobe odpovedne za spravu domu a pozemku (predseda SVJ).
Dedukuji totiz, ze najemce je laik a mohl by skoncit tak, ze to rozjebal, a pronajimatel by ho nemel rad… Je na nem, zda do toho chce hrabat, kdyz nemusi a podle smlouvy asi ani nema, podle zakona ma povinnost hlasit to pronajimateli…
111®

asi jsem přehlédl že je v nájmu, to je pak jiná...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]