Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomalý hrnec - osobní zkušenost

Od: lenka* odpovědí: 12 změna:
Dobrý den,
chtěla bych se poradit, zda někdo nemáte zkušenost s tzv pomalým hrncem?
Prý se v něm nic nepřipaluje a je to dobrý pomocník v kuchyni.
Děkuji za případné zkušenosti

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Já "pomalu" vařívám už dlouho a hodně ráda. Ale spešl zařízení nemám. Přijde mi zabytečné. Vařívám a peču pomalu v normálních, kvalitních hrncích a pekáčích. Vyzkoušejte, jestli vám to bude vůbec vyhovat. Třeba vývar, hovězí, drůbeží + zelenina a koření, do studené vody, na nejmenší hořák, nejmenší plamínek, hned ráno. Nebo totéž do papiňáku. Studená voda, nejmenší hořák, nejmenší plamínek. Ani nemusí syčet. A v troubě totéž. Nasolené, podlité s kořením, které máme rádi, poklička, 90°C. Ale hned ráno, cca v 7 hod? Tak nějak. V 11 odkrýt a troubu zesílit pro barvu. A když dělávám v remosce, vypínám po hodině a znovu zapnu po 10ti minutách. Jen buchty peču jak se to "má" *hej*Přijde mi, že chuť z takto upravené potraviny je plnější, nemám pachy po bytě, nepřipaluje se. Nepotřebuji novou věc do plného kredence.

babkazov*palec*

Zbytečnej krám do baráku.

Taky to tak dělám. Večer naložím maso, dám do ledničky a brzo ráno když jdu na WC hodím do trouby na 100-120 stupňů a jdu ještě chrnět. Žádný další krám není třeba :)

patronka*
hodnocení

2x

Pomalý hrnec mám necelý rok a nedám na něj dopustit. Samozřejmě, nemá smysl v něm vařit úplně všechno, ale vývary, omáčky, sekaná a další jsou bez konkurence. Obzvlášť jsem ho ocenila, když jsem si v prosinci zlomila pravou ruku, hrnec vařil za mne a skvěle. Příkladně sekaná - umíchám v hnětači masovou hmotu, vytvaruji šišku, kterou ze všech stran opeču na pánvi, přesunu do pomaláče, malinko podliju a víc se nestarám. Za cca 3 hodiny mám hotovo. Nebo do hrnce dám maso, cibuli, česnek, sůl, koření, zapnu a nechám pomalit. Nakonec jen zahustím omáčku a udělám přílohu. Na FB je skupina, která sdílí vyzkoušené recepty, dá se tam najít spousta inspirací. Za mne tedy ANO !

,

*palec* Mám jej krátce někdy od půlky prosince za pár kč z aukra. vařil jsem vněm už párkrát a super. Večer jsem nandal suroviny, dal vodu a ráno jen vyjmul kosti a zbytky masa co zůstali na kosti obral a ani se nemuselo krájet. Polévka jedna báseň!

Sice to zabírá místo ,ale co by jeden neudělal aby měl radost nejen z dané věci ale ještě větší ze spokojených strávníků!

hodnocení

0x
Je to vpohodě, máme pomalý hrnec ale moc často to nepoužíváme. Kupte si radši multifunkční hrnec, který zastane také funkci pomalého, snížíte tak riziko dalšího pracholapu v bytě... Polévky apod táhneme na indukci v běžném kastrolu, pomalý hrnec je dobrý na různé masové omáčky, guláš, pomalé dopečení předsmažených řízků apod.

minsk
hodnocení

0x

To byste se divila, že v něm nic nepřipaluje. Stačí hustý guláš a nechat ho tam déle.

Mě to nikdy moc nevycházelo, když jsem to tam dala ráno, tak to do oběda ještě nebylo a dávat večer vařit, tak to bylo zase přes noc dlouho.

Ale ano, člověk si to musí vychytat. Takový hovězí vývar z toho je prý silný a dobrý.

karel10
hodnocení

0x

A jaký je vlastně rozdíl toho pomalého hrnce od Remosky? krom toho že Remoska žere 700W

Pokud jde v remosce nastavit teplota pod 100c (bod varu) je už jediný rozdíl jen v kameninové/keramické nadobě.
liska5

Právě. Pomalý hrnec nemám, ale na indukci lze nastavit teploty i pod 100°C. Já na těch 80° a 60°C zavařuji, tak jednou zkusím vývar. Na ten mám jinak papiňák.

hodnocení

0x

Mám jej doma pár dní a o víkendu se chystám v něm kuchtit poprvé. Uvidíme jaký to bude. Prodat se dá vždycky dál.

jamess
hodnocení

0x

A pak ještě rýžovar a kávovar a espressovar a horkovzdušnou fritezu a parní hrnec a multifunkční troubu (mikrovlny, konvekce, gril) ... záleží jen, jak velkou máte kuchyň a času a chuti se s tím učit...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]