Nejste přihlášen/a.
Já "pomalu" vařívám už dlouho a hodně ráda. Ale spešl zařízení nemám. Přijde mi zabytečné. Vařívám a peču pomalu v normálních, kvalitních hrncích a pekáčích. Vyzkoušejte, jestli vám to bude vůbec vyhovat. Třeba vývar, hovězí, drůbeží + zelenina a koření, do studené vody, na nejmenší hořák, nejmenší plamínek, hned ráno. Nebo totéž do papiňáku. Studená voda, nejmenší hořák, nejmenší plamínek. Ani nemusí syčet. A v troubě totéž. Nasolené, podlité s kořením, které máme rádi, poklička, 90°C. Ale hned ráno, cca v 7 hod? Tak nějak. V 11 odkrýt a troubu zesílit pro barvu. A když dělávám v remosce, vypínám po hodině a znovu zapnu po 10ti minutách. Jen buchty peču jak se to "má" Přijde mi, že chuť z takto upravené potraviny je plnější, nemám pachy po bytě, nepřipaluje se. Nepotřebuji novou věc do plného kredence.
Pomalý hrnec mám necelý rok a nedám na něj dopustit. Samozřejmě, nemá smysl v něm vařit úplně všechno, ale vývary, omáčky, sekaná a další jsou bez konkurence. Obzvlášť jsem ho ocenila, když jsem si v prosinci zlomila pravou ruku, hrnec vařil za mne a skvěle. Příkladně sekaná - umíchám v hnětači masovou hmotu, vytvaruji šišku, kterou ze všech stran opeču na pánvi, přesunu do pomaláče, malinko podliju a víc se nestarám. Za cca 3 hodiny mám hotovo. Nebo do hrnce dám maso, cibuli, česnek, sůl, koření, zapnu a nechám pomalit. Nakonec jen zahustím omáčku a udělám přílohu. Na FB je skupina, která sdílí vyzkoušené recepty, dá se tam najít spousta inspirací. Za mne tedy ANO !
,
Mám jej krátce někdy od půlky prosince za pár kč z aukra. vařil jsem vněm už párkrát a super. Večer jsem nandal suroviny, dal vodu a ráno jen vyjmul kosti a zbytky masa co zůstali na kosti obral a ani se nemuselo krájet. Polévka jedna báseň!
Sice to zabírá místo ,ale co by jeden neudělal aby měl radost nejen z dané věci ale ještě větší ze spokojených strávníků!
To byste se divila, že v něm nic nepřipaluje. Stačí hustý guláš a nechat ho tam déle.
Mě to nikdy moc nevycházelo, když jsem to tam dala ráno, tak to do oběda ještě nebylo a dávat večer vařit, tak to bylo zase přes noc dlouho.
Ale ano, člověk si to musí vychytat. Takový hovězí vývar z toho je prý silný a dobrý.
Mám jej doma pár dní a o víkendu se chystám v něm kuchtit poprvé. Uvidíme jaký to bude. Prodat se dá vždycky dál.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.