Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,potřebuji poradit.Předevčírem mi pračka začala při Odstřeďování/Vypouštění dělat podivné zvuky a když jsem pohyboval trubkou na vypouštění,tak vytékal hnusný šedo-černý slizavé kousky ve vodě.Celou dobu jsem pral na 30st po celý jeden rok.Pračku jsem čistil vždycky po 2 měsíceh a pohodě,a teď tohle.Nevíte co s tím udělat a jak,čím vyčistit.Děkuji za radu
10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
3x
Rekord mam že sem v pračce našel fakt velkej plochej šroubovak a to byl bordel ale zas tak čistej šroubovak sem dlouho neměl
Rachtat múže vyběhaný čerpadlo nebo i ložisko
Jinak na vyčištění bych dal 2 jarovy kapsle do myčky nebo pulitr octa a teplotu klidne 90 stupnú pokud ji pračka umí a pustil nakej delsí program
miso®
1x
Trubky, filter aj sifon vyčistite mechanicky. To pranie na 30 tomu asi nepridá, ale zo skúseností sa hadica zanesie aj pri vyváraní plienok. Príčinou býva podľa mňa prvotné pripchatie v sifone alebo na filtri a následne pomalý prietok.
Biele plachty a ručníky vyperte pravidelne na 60-90, prípdne aj farebné ručníky a povliečky na 60, ocot namiesto aviváže a vyčistíte aj pračku.
Biele plachty a ručníky vyperte pravidelne na 60-90, prípdne aj farebné ručníky a povliečky na 60, ocot namiesto aviváže a vyčistíte aj pračku.
adte
0x
Jak je již psáno výše, ručníky, utěrky a povlečení také doporučuji prát na 60 °C. Jinak nedávno mi některé kousky po vyprání smrděly, čistím filtr pravidelně co 3 měsíce. Nicméně jsem pračku pustila s dvěma odměrka (odmerka na 100 ml) sody na praní - tu jsem hodila rovnou do bubnu, do zásobníku na praci prostředek a do bubnu jsem nalila cca 0,7 l octa a pustila program na 95. Z hadice vyletělo dost malých (světlých) usazenin a pradlo voni... Doporučuji zkusit.
ajvn®
Souhlas, jen bych doporučil ten ocet nalít do bubnu až dodatečně ( po spuštění pračky ji zastavit a teprve ocet nalít). Proč? Zatím co jsem měl pračky, tak každý program začínal krátkým vyčerpáním vody z bubnu, pak teprve začala napouštět. Takže když tam dáte ocet rovnou, většinu vám ho pračky vypustí ještě před praním...
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]