Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Záhadný hák

Od: kemlink7® odpovědí: 9 změna:

Našel jsem doma dva takovéto háky a nevím k čemu sloužily. Mají na sobě stopy, že byly používány.

Záhadný hák
Záhadný hák #2
Záhadný hák #3

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

20x

Na podobných čepech mám upevněný skříňový šicí stroj. Umožňuje to vyklopení stroje nahoru a tím přístup ke spodnímu mechanizmu stroje.

Bingo! A já si říkal, kde už jsem to viděl.

Jo a taky to umožňuje ponořit/schovat celý stroj do té skříňky. To ale nepoužívám, protože jsem si tam místo šlapacího kola zabudoval poličky.

111®
hodnocení

5x

ano je to na šicí stroj dovolí ho poniřit do skříně.

hodnocení

1x

mám za to, že ty plocháče byly připevněny třeba ke zdi a na čepech byla deska, sloužící jako stolek, dala se pak sklopit. Ano, ve starých vlacích to bylo myslím podobné

hodnocení

0x
Možná je to blbost, ale to provedení mi přjde jak něco z vlaku. Na tom čepu sedělo něco, co šlo vycvaknout. Zaujalo, jsem zvědav, jestli to někdo pozná. :)
hodnocení

Je to určitě nějaké nábytkové kování. Bylo použité ve dvojici. Nevzpomínám si z čeho jsem demontoval a na desetiletí uložil.

jipa

Nábytkové? Třeba v šatní skříni k upevnění tyče na ramínka?

hodnocení

Ano, je to ze skříňky šicího stroje. Upamatoval jsem se. Díky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]