Nejste přihlášen/a.
dobrý den,chtěli jsme touto cestou poprosti kohokoliv o pomoc. bydlíme v panelovém domě v obecním bytě v brně. pod námi bydlí mladá rodina s dětma.i mi máme dceru devítiletou.ale co se u nich děje je opravdu neúnosné. trvá to již dva roky a nevíme jestli máme vůbec nějaké práva se bránit.jeich děti vstávají o půl šesté ráno včetně víkendů.a začínají tím,že se honí a řvou,mláti dveřmi,hází si míčem o zeď,jezdí po bytě na motorce(dětské) a následně naráží do zdí.v noci řvou i pětrkát za noc a nikdo si jich nevšímá. několikrát jsme za nimi byli,ale jsou to opravdu takový ti lidé co si myslí,že jejich děti můžou vše,takže nás se slovy jsou to děti odeslali do patřičných míst. naše dcera chodí o víkendu spávat k babičce aby se vyspala.jsme už z této situace natolik zoufalí,že se chceme stěhovat.proto žádáme o radu kohokoliv kdo o tomto něco ví,jestli máme nějaké právo se bránit a jak?děkujem předem za jakoukoliv odpověď.můžete i na náš meil.děkujem bělcovi. tichapett@seznam.cz
No to musí být na palici .Sama mám malé děcko ale usměrnuju jak začne něco nad rámec takové běžné děcké přítomnosti v bytě.Myslím že motorka patří na ulici,míč taky.Ale pokud jsou rodiče takoví že vás hned pošlou někam tak je to těžký.Je to pouze o bezohlednosti,což v dnešní době bohužel je normální.Když napíšete stížnost tak asi neuspějete,maximálně jim přijde nějaké upozornění.Moje matka má zas pod sebou hluchýho dědka který od rána do večera čumí na ty detektivky a je to neunosný
!Ta jeho televize přeřve tu mamky a když za nim šla tak ji řekl že není 10 hodin tak si to bude poslouchat jak chce!Já už vím že předtím než se někam stěhovat tak první co mně bude zajímat jaký tam jsou sousedi!
Je mi líto, ale asi opravdu tohle nevyřešíte jinak než přestěhováním, než budete mít zcela zničené nervy. Stěžovat si na děti, to nikdo řešit nebude, on je problém i se zvířaty, cirkulárkami, hlasitou hudbou, natož tohle. Když to někde předestřete, pokud to nevadí všem v baráku a jste jediný, budete vypadat jako neurotický Herodes.
děkuju,ale příjde mi hrozně nefér,to že mi tam bydlíme odjakživa a oni se tam přistěhují obrátí nám život naruby bezohledně a abychom mi ustupovali a kvůli nim se stěhovali.přiom stačí tak málo být normální
No to sice máte pravdu, ale tak to je a ublíží to jen a pouze vám, čím déle zůstanete, tím na tom budete psychicky hůř. Nemůžete změnit někoho, kdo se změnit nechce, můžete ho k tomu donutit jen z pozice síly a tu v tomto případě nemáte, nedá se nic dělat. Bohužel, život není vůbec fér, je zbytečné nějakou férovost někde čekat, ta je jen v amerických filmech, kdy po zakňourání hrdiny, že něco není fér, se to změní . Celé mládí vám budou cpát do hlavy, že musíte být hodný a brát ohledy na druhé a být nesobecký, abyste v dospělosti zjistil, že právě největší sobci a sprosťáci a lidé, kterým jsou okolní lidé úplně jedno vítězí. Já jsem taky takhle bojovala s podobnými pocity, když jsem bydlela na Lužinách, psala jsem o tom tady http://zkracovatko.cz/kbh a jsem ráda, že jsem odtamtud vypadla, nedalo se vyhrát.
byt se snažíme měnit již půl roku.máme nevýhodu v tom,že je to ve 4 patře bez výtahu.take nám to na tomto vždy zkrachovalo.jedna paní co u nás byla na prohlídce bohužel slyšela sousedy a řekla,že by tohle nesnesla.opravdu už jsem na pokraji zhroucení a je mi uplně zle.už jenom proto,že se nemáme na koho obrátit o pomoc.od pěti hodin sedím v kuchyni a brečím jakej je zase bordel..mám na ně volat policajty nebo je máme zabít?!
belcovi, naprosto přesně vím o čem píšete. My jsme tomu tenkrát unikli jen proto, že tihle "naši" sousedi neměli byt v OV a neplaiti nájemné, čili je majitel bytu vystěhoval. Hluk od sousedů je to častý a dost neřešitelný problém,když není dobrá vůle na straně hlučných sousedů. A ta většinou není a jak tak čtu není ani u vašich sousedů. Bohužel, mnoho lidí se domnívá, že děti se mají vydovádět, že jsou to "jenom" děti a za tímto pohodlným tvrzení skrývají svoji sobeckost, neschopnost děti vychovávat popř. slabý intelekt notně podpořený vulgaritou. Teorie tom, že děti vyrostou a bude klid, jsou bezpředmětné, protože budou mít i v dospělosti model chování, který si přinesou z rodiny svého dětství.
Vy samozřejmě můžete požádat o změření hladiny hluku odbornou firmu a ta vám navrhne konkrétní řešení a provedení stavebních a izolačních prací (zacož zaplatíte nemalý peníz) .Pokud se však jedná o nájemní byt, a je zvýšená hladina hluku vzniklá mimo předmětný byt přestupkem vůči hygienickým parametrům poskytovaného bydlení a odstranění problému vč. jeho lokalizace hradí majitel domu _ bytu atd. Můžete si stěžovat, můžete se spojit se stejně postiženými sousedy a na obci podat stížnost, můžete u hlučných sousedů protestovat, můžete se neustále chodit dohadovat a neustále se nervovat.
Můžete se ale pokusit vyměnit byt , což já osobně pokládám za jediné možné a rychlé řešení. Hezký den, karina
děkujeme.ano výměna bytů je u nás aktuální.ale říkáme si co když jsou někde ještě horší sousedi.ale kamarádka mě ujistila,že horší sousedy už nikde neseženuale na duhou stranu si říkám,mi jsme nic neudělali,tak proč máme útíkat, je to prostě hrozně nespravedlivé a zoufalé.chce se mi z toho brečet..
Dobrý den,
známá řešila problém se psy - v panelovém bytě v Brně. Zkuste to nejdříve řešit se sousedy. A pak když tak na družstvo - magistrát města Brna. Jenže problém je v tom, že hlučnost Vám nezměří nikdo. Hlučnost měří hygienická stanice a to pouze v případě hospod a u železnic, silnic ap. Na rodinné domy se to nevztahuje. Ale dalo by se hrát na to, že porušují "noční klid".
Ale děti jsou děti. S tím asi nikdo nic neudělá - je si musí vychovat rodiče. A když to nedělají? tak to tak vypadá no.
Zkuste to řešit s nájemníkem svého bytu - magistrátem města Brna či jiného dle toho u koho byt máte. Zkuste na tuto skutečnost upozornit.
ano psali jsme stížnst na úřad,máme obecní byt.právě proto jsme tak zoufalí,že se obáváme o to,že nám nen pomoci pouze to stěhovánía oni vysmátí budou otravovat život někomu jinému..dneska jsme s něma měli dost agresivní řeč a víte co nám řekli za chytrost na to když jsme jim říkali,že nemají vychované děcka? ,, to vy nemáte vychované dítě když nedělá bordelˇˇ takže jsem to trošku nepobrala..
Občanský zákoník
40/1964 Sb.
§ 127 (výňatek)
(1) Vlastník věci se musí zdržet všeho, čím by nad míru přiměřenou poměrům obtěžoval jiného nebo čím by vážně ohrožoval výkon jeho práv. Proto zejména nesmí nad míru přiměřenou poměrům obtěžovat sousedy hlukem, prachem, popílkem, kouřem, plyny, parami, pachy, pevnými a tekutými odpady, světlem, stíněním a vibracemi.
Udělejte si nad jejich ložnicí tělocvičnu,reprobedny položte výstupem dolů zapněte na střed a postupně přidávejte hlasitost - v sobotu i v neděli po obědě i na večer,/ a sem tam někdy v 1.30, 02.00. 3.30.5.50 jen mžikově na 30 - 50 vteřin - parkrát po sobě/, na hrubý pytel hrubá záplata , pokud přijdou nesmíte říkat vy nám děláte to a ono a my vám zase to...vše nechejte bez komentáře...věřte funguje to, volání policie je k ničemu po 4 budete za blbce a už k vám nepřijedou...sice blbé ale účinné
Hm, výborné. Dávám bodíka
No ta naše policie nepomáhá a nechrání. Hold vládnoucí garnituře to je jedno. Krejčíř jim utekl a další skandály.
Kdyz jsem si precetl Vas problem, hned se mi vybavila nase domacnost. Mam tri deti 5+2+2 a je to casto o nervy. Bydlet v panelaku, jsem urcite v roli rodiny pod Vami. A verte, ze s tim nic moc nenadelam. Jsou dve moznosti, bud budete zespoda slyset me jak na deti rvu, nebo budete slyset deti. Detem nevysvetlite ze nemaji vstavat v 6hod. (i nase tak vstavaji a to chodi spat v 7:30). Detem nevysvetlite ze maji spat, nase dvojcata se donedavna budili kazdy 3x za noc a na preskacku. Tak nevyspanej jsem v zivote nebyl. Museli jsme s manzelkou spat oddelene, jinak bych v praci spadl do masiny. Detem nevysvetlite, ze si nemaji hrat. Muzeme diskutovat o vhodnosti detskych motorek, ale verte ze si misto motorky k hlucne zabave najdou neco jinyho. Jediny v cem bych se asi lisil, ze bych k Vam byl slusny a snazil se pro to TICHO neco udelat.
doplněno 20.03.10 12:02:Jen pohled z druhe strany. A ted babo rad...
poradte.cz/...
chápu to,ale čeho je moc toho je příliš.vedle nás bydlí rodina s malýma holkama jedné je asi dva roky druhé pět a o nich člověk neví.myslím se,že je to na rodičích co dovolí a co ne.a jestli dovolíte dětem od rána dělat takový borel jako to dělají ti pod náma,tak tedy lituji vaše sousedy.ale vsadím se,že vy s třemi dětmi nevyprodukujete takový hluk jako oni.
Je to nepříjemné. Jelikož však mám živé dítě, které navíc každý zub a každé očkování odneslo horečkou a nočním jekotem, tak mám trochu víc pochopení pro ty sousedy.
Především ale hluk zespodu je podstatně lepší než hluk shora, protože hluk zespodu se dá lépe tlumit.
Závěrem bych ještě rád korigoval tu část o panelácích. Bydlel jsem již leckde a moje zkušenost je, že zrovna z hlediska zvukové izolace nejsou bytové novostavby lepší než paneláky. Dle mého naopak družstevní panelák ve slušné lokalitě může být klidnější než novostavba s byty ve vlastnictví, protože se stává, že se mezi těmi vlastníky najde pár bezohledných, kteří si myslí, že za svoje peníze nemusí brát ohled na nikoho. A s vlastníkem je těžké hnout, na rozdíl od družstva, kde jsou lidi jen v nájmu.
no právní radu vám bohužel neposkytnu,sama jsem to také zažila.
horší sousedy sehnat můžete-vedle nás bydlel agresivní vařič pervitinu..taky velké terno.
až jejich děti půjdou do školy,situace se zlepší.
ale to není velká útěcha.
pevné nervy přeji.
pod nimi bydlí jedna stará paní která je tak trochu hluchá a říkala,že si nechce dělat v baráku zlou krev,že to vydrží až děti vyrostou.a vedle nich nebydlí nikdo.takže zrovna mi máme hold smůlu.pokud to nikdo nezakusí tak mi nikdo nevěří,ale všechny koho jsem dovedla domů si to poslechnout říkali,že je to opravdu katastrofa.a to,že tam nechávají celý den psa zavřeného a výt to už je jen malý detail
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.