Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ukotvení trámku na zeď

Od: oto000® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,budu dělat pojezdové dveře z důvodu odskoku dveří od zdi budu muset na zeď navrtat trámek asi 7x7 cm nebo tak něják.A mě zajímá jaký průměr vrtáku mám použít do zdi tedy i beton nebo tam je ještě překlad ze dveří a jak hluboko mám vrtat, trámek bude 7x7 cm 200cm dlouhý a něm bude našroubovaná lišta na pojezd dveře boudou z lamina v.2000cmx1100cm

příkladám načrt.

Ukotvení trámku na zeď

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Když to bude do betonu, tak to desítka hmoždinka unese.
Jen dveře z lamina budou dělat na dvou metrech už asi rotyku.

krtek6
hodnocení

0x

to dej výš a nebudeš jebat do překladu...a 10ka stačí

hodnocení

0x

Proč takto? Co to bude za estetiku? Kovová lišta na pojezd bude viditelná?

Dejte lištu na pojezd na masivní ocelové úhelníky. Celé zakapotovat do dř. truhlíku z lamina v barvě dveří. Kotvit na ocelové svorníkové kotvy M8

Ukotvení trámku na zeď #2
03.02.22 19:58
Ukotvení trámku na zeď #3

jabraka*
hodnocení

0x

Tato konstrukce v podstatě ponese jen malou váhu, Dřevěný nosník by stačil jen na zeď přilepit.(DEN BRAVEN)dveře budou zavěšeny svou vahou na liště,Tam bych spíše použil silnější vruty.

Na zeď by měly kromě přilepení stačit jen tři vruty s hmoždinkami 5 mm.

Já mám šoupačky zavěšeny jen na třech šroubkách 3 mm do ocelových futer.

*stop**smich2* Dveře nejsou z dutého plastu ale z těžkého lamina!

Lepidlo to vydrží, o trám tiež nemám obavu, akurát sa to odlúpne aj s vrstvou farby alebo štuku...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]