Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Černá plíseň na sanitárním silikonu

Od: rex® odpovědí: 11 změna:

Dobrý den. Vanu a umyvadla máme utěsněny sanitárním silikonem. Za čas začnou černat - plíseń. Je to nejen ošklivé, ale i údajně nebezpečné pro zdraví. Již jednou jsem je vyřezal a dal nový silikon. Cca po půl roce je to tam opět. Co s tím? Jak nejlépe beze zbytku odstranit starý silikon. Děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

V koupelne casem zacne kazdy silikon plesnivet. Ve sprchaci stopro, na vane pozdeji, ale taky. Pouzivame neutralni silikon Ravak koupelnypegas.cz/...Stary silikon je treba vyrezat, sparu u vany a umyvadla osetrit Savem a nechat pusobit, potom dobre osusit, odmastit technickym benzinem a pak az zasilikonovat. Mozna bych pouzil na vanu sprchovou listu zbozi.cz/..., po liste voda stece a nema co plesnivet. Zalezi jak je vana oblozena atd..

zaseja

Po zkušenostech s jinými, které po půl roce začali plesnivět jsem začal používat jedině Ravak a za těch 26 let, co ho používám ještě nikdy nikde nesplesnivěl.

hodnocení

0x

To vyzera na malo vetranu kupelnu a vysoku vlhkost. Akej znacky bol silikon?

zaseja

To vůbec nesouvisí s vlhkostí, ale kvalitou silikonu.

Každý kupuje ty nejlevnější sračky, hlavně že tam někdo na něj napsal Sanitární silikon a navíc nedodržuje montážní postup a pak se diví.

Suvisi, lebo kde je sucho, tam sa plesni nedari.

zaseja

A už jsi viděl suchý sprchový kout? Co jezdim po zakázkách, tak maj všude vodu v koutech.

Asi bych dal zapravdu diskutérovi zaseja. Koupelna je permanentně vlhká místnost a je potřeba zvolit nějaký dobrý silikon. Nechce se mi věřit, že kvalitní sanitární silikon začne po půl roce plesnivět.

zaseja

Zatím jsem to viděl po půl roce u všech mimo Ravaku

piki
hodnocení

0x

Domestosem polít a na to položit papírové kuchyňské utěrky v několika vrstvách,

polít Domestosem i svrchu a namačkat do rohu.

Nechat působit do zachnutí a pak odstraníte papír i s černou plísní.

Mě se to podařilo a nemusel jsem nic odřezávat a znovu silikonovat.

hodnocení

0x
Cerna plisen se mi udelala vzdy tam, kde permanentne stala voda. Treba pod houbickou, tubou se sprchacem. Ale jinak nikdy nikde. Umyvadla, sprchac mam myslim soudalem. Vana je nejaky lepsi silikon a tam nikdy nic. Na odstranovani plisne se mi osvedcilila flixinela. Zkusil bych tedy lepsi silikon, treba ten ravak. Taky ho mam v hledacku na pristi silikonovani.

hodnocení

0x

Mě se to děje taky, i přesto, že silikon utřu po koupání hadrem, jednou za půl roku to přestříkám savem proti plísním a zmizí to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]