Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Detektor kouře pro seniory

Od: kangaroo* odpovědí: 4 změna:

Nevíte o vhodným detektoru kouře, který má na povrchu vypínač v případě nechtěného alarmu a možnost vypnout alarm přes tento vypínač třeba násadou aniž by senior musel lézt ke stropu? Doporučte vhodný typ. Díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Naletovat na zdroj dvojlinku a vypínač umístit kam se Vám zachce.

hodnocení

0x

Mám na chalupě detektor kouře, což je bílá plastová krabička o velikosti krabičky od cigaret, která nemusí být nutně na stropě, ale třeba na zdi v dosažitelné výšce. Typ neznám, ale je to běžný výrobek běžně k dostání.

(A funguje - když mi někdy při zapalování kouří krb, tak piští :) )

zabu

Jen k té montáži na stěnu. Vy píšete o chalupě, tam třeba máte nízko do stropu, tak Vám to funguje stejně. Ale obecně se doporučuje montáž kouřových detektorů na strop. A to z jednoho důvodu, kouř je teplý a stoupá nahoru a proudí pod stropem. Takže detektor namontovaný na stropě reaguje dřív než stejný detektor na stěně, který zareaguje, až když se místnost začne plnit kouřem.

A k dotazu mám dojem, že Jablotron vyrábí detektor kouře s infračerveným ovládáním, ale nejsem si jistý. Zkuste jejich poradenskou linku. Číslo najdete na www. jablotron.cz.

Když píšu na zdi, tak nemyslím ve výšce pasu :) je tam kam dosáhnu rukou, cca 10cm pod stropem. Myslím, že těch deset cenťáků nehraje až takovou roli.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]