Nejste přihlášen/a.
Zdravim,vie mi niekto pomoct? Mam cirkulačné čerpadlo Grundfos COMFORT UP 15-14B PM na obeh teplej vody.Znicoho nic mi prestalo tlacit vodu do tretej obehovej rurky.Cerpadlo ide,ked som ho vymontoval,bezi pekne.A teraz otazka : da sa nejak zmerat ci ma dostatocnu silu,aby pretlacilo vodu,ked je v uzavretom okruhu? Rotor je vlastne kovovy kuzel,ktory ma lopatky a tym ze sa toci ,tlaci vodu.Ale neviem ci ma dostatocnu silu.Ako na to prist.Poradte.Dakujem. Belus
K čemu 3 trubky? To je nějaký divný počet, tipuju na špatně nastavený 3cestný ventil
Nebo mě napadá Laddomat - tam toho může být přicpané spoustu.Jak víte že netlačí?
To jsem přehlíd...Pokud má plovoucí rotor, může v rozebraném stavu vrtět a po složení se zase sekne. Napřed bych pořádně vyčistil uložení rotoru ve spodní pevné části
Každopádně 3 trubky u jednoho čerpadla je divný počet když každé čerpadlo má vstup a výstup. Pokud je 3. trubka studená voda, nemá na funkci čerpadla absolutně vliv
Asi som nezrozumitelne napisal : je rurka studenej vody a rurka teplej vody.Na koncii pri teplej vode konci aj tretia rurka,ktora je s teplouvodnou rurkou prepojena. Cerpadlo je pri bojlery v okruhu. Cize cerpadlo ma uzavrety okruh - tepla voda a vratna tretia rurka.Cize na konci mam vzdy teplu vodu ihned,ked otvorim ventil s teplou vodou.Popis pre menej znalych.
Je tam iba jeden okruh.Trojcestny ventil tam nie je.Nie je potrebny.
A teraz zase zakladna otazka : ako odmerat, ci cerpadlo ma dostatocnu silu,lebo necirkuluje voda v okruhu.Ked ho vymontujem ,bezi bez problemov,len neviem aku silu vie vytvorit.Rurky nie su upchate,zanesene.Doteraz to fungovalo roky bez problemov.
Na pripadne otazky odpoviem.
Tak to asi nezměříte. Řešil jsem podobný problém - bloknutá zpětná klapka. Takže napřed bych zkusil co kde může být po trase (filtry,zpětné klapky...) a pak rozebrat čerpadlo a důkladně vyčistit .
Spatnu klapku som vybral,zdala sa mi pruzina prisilna.Cerpadlo je ciste,tam ani nie je kde sa zanasat.Je tam iba na pevny trn nasadeny kovovy kuzel s lopatkami.Mazanie je iba pretekajucou vodou.
Asi som nezrozumitelne napisal : je rurka studenej vody a rurka teplej vody.Na koncii pri teplej vode konci aj tretia rurka,ktora je s teplouvodnou rurkou prepojena. Cerpadlo je pri bojlery v okruhu. Cize cerpadlo ma uzavrety okruh - tepla voda a vratna tretia rurka.Cize na konci mam vzdy teplu vodu ihned,ked otvorim ventil s teplou vodou.Popis pre menej znalych.
Je tam iba jeden okruh.Trojcestny ventil tam nie je.Nie je potrebny.Vzduchova kapsa tam tiez nie je.
A teraz zase zakladna otazka : ako odmerat, ci cerpadlo ma dostatocnu silu,lebo necirkuluje voda v okruhu.Ked ho vymontujem ,bezi bez problemov,len neviem aku silu vie vytvorit.Rurky nie su upchate,zanesene.Doteraz to fungovalo roky bez problemov.
Na pripadne otazky odpoviem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.