Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Studna - velké čerpání

Od: duoz odpovědí: 10 změna:

dobrý den, je možné že když budu ze studny čerpat větší množství vody, tak že se zvetší vydatnost? nějaké nečistoty se vyplaví, nemůže se obnovit nějaký zanesený pramen? dlouho se studny nebylo čerpané větší mnozství vody, je to dobré? známí říkal, že to může pomoct, díky za rady

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

5x

Voda teče z kopce, takže když studnu vycucneš tak to teče víc a může si propláchnout lepší cestu = poteče víc. Nebo taky něco podemele to spadne a pramen to zavře *smich*

Kvalita vody se může zlepšit, zůstat stejná nebo se i zhoršit, např. si stáhneš vodu z pole kde se hnojí nebo přitečou sr. ze sousedovo jímky ..

Obecně čerpat ze studny je vhodné a patří do údržby...

111®
hodnocení

4x
Může to pomoci
duoz
hodnocení

takže mi říkal známý pravdu? že bude větší síla pramene? a jak to bude s kvalitou vody? bude stejná nebo lepší?

Kvalita vody se téměř jistě zhorší, ale měl by to být jen krátkodobý problém, pak se vrátí do normálu (ale že by byla lepší než je nyní běžně, to asi těžko).

hodnocení

1x

Měl jsem kdysi vrtanou studnu cca 25 m s malou vydatností cca 1m3 za den. A čerpal jsem až do dna a nic se nikdy nevylepšilo. Ony ty pukliny ve skále jsou dané a víc jimi neproteče*bum*

111®
hodnocení

1x

no jde také o to, jak je studna zanesena, takže bych nejdříve zkusil kalové čerpadlo a odsát usazeniny...

duoz

nemám k dispozici kalové čerpadlo s výtlakem 25m :( , nautila taky nějakě ty malé usazeniny vezme, ke konci cerpani

jabraka*
hodnocení

0x

Hydrologie je také věda a cesty vody jsou nevyzpytatelné.

Na studny se musíne dívat z hlediska geologického,většinou jmáme vodu dešťovou Ta plní dutiny v usazených horninach a vrtem se k ní provrtáme.Pak se řídíme teorií spojených nádob.Také může dojít ke stavu artézského vrtu,kdy nad studnou/vrtem) jsou převýšené vrstvy s vodou,při navrtání je voda pod tlakem a vyvěrá samovolně.Množství a vydatnost vrtu je závislé na mnoha příčinách.Ale hlavně na dešti.

JABRAKA

duoz

to máte pravdu, kdysi dávno nedaleko mně stavěli, kopali základy..., voda se ztratila, pak se objevila a měla horší kvalitu, já doufám, že nějak strhnu nějaký jiný pramen, kéž by to šlo

jamess
Voda je v zemi skoro vsude, zalezi, jak hluboko

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]