Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrtání do nové zdi

Od: martinp odpovědí: 15 změna:
Dobrý den. Možná blbý dotaz, ale přece. Dozdil jsem kus nové cihlové zdi, malta 10 MPA,za jak dlouho mohu kotvit vchodové dveře? Za den, týden, měsíc? Děkuji za rady.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6
hodnocení

1x

Klidně na druhý den...stejně se to kotví do cihly a ne do malty, takže ta je pevná od té doby co ji vyrobili

hodnocení

0x

A co doporučuje výrobce k dané maltě? V technickém listu...většinou se to tak jmenuje...v návodu k použití, třeba

martinp
hodnocení

Jsou tam všechny možné údaje( pevnost, doba zpracování, podmínky, materiál,... Jen ne tenhle

hodnocení

0x
Jestli malta je cemento-vápená tak u cementu je největší nástup pevnosti 3 dny.

hodnocení

0x

A zdil jste to za mrazu? *smich*

martinp
hodnocení

Ne, u nás v jeskyni už vynalezli topení

Takže zítra už můžete vrtat *smich2*

A pokud jste to blbě vyzdil, následky si přičtěte *smich2*

martinp
hodnocení

*placni*
Je dozdena pouze jedna strana, zbytek drží jak helvétská víra.

hodnocení

0x

Môžete kotviť hoci hneď. Ak je to vonkajšia stena (uvádzate vchodové dvere), tak tá malta v tomto počasí pevnosti tých 10 MPa aj tak pravdepodobne nedosiahne a bude to držať pohromade gravitáciou a trením, kým sa to celé nevydrolí.

martinp
hodnocení

Je to uvnitř v hale, je tam cca 18 stupňů. Víceméně mi jde o to, kdy do toho můžu vrtat příklepem. Dveře mají š 140, výška 260 cm. Takze celkem váha.

Typ cihel? Plné, Heluz...? Podle toho pak více...

martinp
hodnocení

Plné klasika

Min. pevnost v tlaku ve stáří 28 dní... tabulka na str. 4

Bez příklepu po deseti dnech; s příklepem po čtrnácti dnech, po měsíci?

martinp
hodnocení

To jsem právě nechtěl slyšet *zed* . No nic, budu chodit 4 týdny "kolem" dveří, místo dveřmi *frajer*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]