Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Čím doporučíte, abych změkčil a pročistil trysky od záchodu. Co mám nalít do zásobníku na vodu nad záchodem.
Zdá se mi, že trysky maji slabý proud při splachování.
Používám vodu ze Studně, tudíž je TVRDÁ, kromě toho, jsou v ní ještě nějaké usazeniny.
Existuje nějaký takový připravek?
ocet, kyselina citronová na odstranění vodníhi kamene, ale že by jsi to změkčil něčím jako na furt to teda nevím..
Nejůčinnější prostředek na odstranění vodního kamene je kyselina chlorovodíková (je k dostání v drogeriích). Občas tam cvaknout štamrlu. Pro změkčování bys musel pravidelně přidávat do nádržky sodu na praní. Osobně tento systém používám v pračce, akorát používám ocet před mácháním.
Supr. Odstranění vodního kamene by určitě pomohlo, takže zkusím použít něco na Bázi odstraňovače kamene.
Kyselina Citronová zní taky fajn.
Na pozemku mám 2 studně, které využívám. Jednu studnu jsem nechal odborně firmou zrevitalizovat
TZN:
Odčerpat veškerou vodu, očistit vnitřek skruží vysokým tlakem vody. Dále bylo provedené utěsnění v místě, kde se dostáva povrchová voda do studny. Ze dna byl vybrán bordel a menší vrstva bahna. Dále byly položeny na dno drenáž (z říčních kamenů. V neposlední řadě byla provedena dezinfekce studny Chlornanem draselným.
V planu dále vyčistit stejný způsobem druhou studnu.
Pote co, byla vyčištěna první studna takto, chci nechat odebrat 2 vzorky a poslat je do laboratoře a zjistiti jakost a parametry vody (Pitná, užitková,..atd)
1. vzorek bude z vyčištěné studny.
2. vzorek bude z nečištěné studny.
Jako další krok mám v planu na baraku udělat nové vodovodní vedení. Mezi studnou a čerpadlem, které je ve sklepě a čerpá vodu.
Jako další krok mně ještě napadá, dát za čerpadlo filtry, které budou filtrovat buď minerální látky z vody, atd.
Ovšem je Vám určitě jasné, že tohle se nedá udělat za pár měsícu a je to spíš na dlouhou trať, proto v tomhle případě hledám i jiné mezi-funkční řešení a to, že je v ramci udržby toalety je dobré, občas zbavit trysky a nebo potrubí tvrdé vody. Proto mně hlavně zajímalo, co se dá použít jako dobrý čistič na tvrdou vodu a jestli je přímo nějaký přípravek na usazeniny nádobky od záchodu...
Tady jsem se zkrácene snažil říct, proč neřeším ten problém u jeho zrodu, ale až na jeho konci.
Ve splachovači žádná tryska není, pouze trubka 30mm a ta je ucpaný?Teda pokud myslíte vypouštění.
Abych pravdu řekl nevím, vím jen že při splachování, se okolo mísy v určitích místech, tvoří tzn. proud silnější vody, který splachne celý obsah ze záchodu dál do Septika. Moc se omlouvám za pojmenování, nevím přesně jak to mám nazvat.
Proto jsem to pojemnoval takto kostrbatě. Zjednodušeně řečeno, jsem chtěl poradit nějaký přípravek, který je vhodný na vodní kámen a nebo výrobek, který by se dal použít na čištění WC včetně nádržky a potrubí, který vede do záchodu.
Např. Jsem netušil, že existuje připravek, který je přímo určený na údržbu vody v radiatorech. Výrobek se jmenuje TOPEKOR. A díky poradně, kdy mi ho někdo poradil jsem na něho přišel a použil ho u sebe v domácnosti.
Tož asi ve zkratce tak.
tak v nádržce neuděláte nic musíte řešit komplexně jedna z možností je dělat hladovou vodu tzn. reverzní osmozu a vodu patřičně upravit
no tak pořád lepší než něco lít do nádržky. destktrát půjde na hajzl a desetkrát bude dolívat něco do nádržky a jak má tvrdou vodu ze studně tak by to měl řešit centrálně hned u vodárny a ne někde v nádržce wc
Problém samozřjemě řeším komplexe. A to od jejího zdroje.
Od studny, kde je v prvé řadě problém. Nebudu se tady dloouze rozepisovat, jen ve zkratce napíšu, že jsem si toho vědom, problém se řeší, ale bohužel je to běh na drouhou trať mezi tím se budu snažit o spotřebiče starat nějakými připravkami než si natrvalo zhodnotím/vyčistím zdroj vody.
Proto mně zajímají nějaké připravky na vodní kámen a nebo nějaké věcičky, které zjemní tvrdou vodu...
Dám příklad:
Používám pračku a radši si připlatím a koupím si něco na změkčení vody, než to nechat tak a místo toho bych řešil komplexně problém.
Musím zrevitalizvat studnu. Udělat nové vodovodní rozvody, dát před čerpadlo kvalitní filtry, nechat udělat rozbody vody, atd...
No a než tady toto vše udělám, tak by zmíněna pračka mohla odejít na do křemíkového nebe, protože vodní kámen je sviňa. =D
A stejné je to i se záchodem, problém řeším ale momentálně mně spíš zajímá řešení, které odstraní vodní kámez ze zásobníku, z trubky do WC, atd...
I o záchod je třeba se starat, aby dlouho vydržel.
Pokud používáte jen tvrdou vodu ze studny,asi by se vyplatilo pořídit katexový filtr.Jen pro technické použitíPraní topení ,a koupání.Na pití se tato voda nehodí,taakže před filtrem odbočka "pitná"
Filtr je možno zhotovit i doma z několika nádob,do nichž se nasype katexová pryskyřice,Musí mít přívod a vývod a odkalovací vývod.
JABRAKA
Proti srážení minerálů se používá magnetická úprava vody. V praxi stačí umístit na nekovové přívodní potrubí dva silnější magnety stejnými póly proti sobě (musí se odpuzovat). Voda proudí v magnetickém poli mezi těmito magnety.
Jde o to, že po průchodu střídavým magnetickým polem se pozmění mechanika usazování a voda se chová víc jako měkká. Chemicky se nic nezmění. Vodní kámen neroste hned za magnetem ale až někde později.. Obecně je to hodně silnějších magnetů se střídáním pólů na kolem plastového potrubí. Asi i záleží na složení vody.. Za pokus to stojí, hrst neodymových magnetů z alíka zas tolik nestojí, když to nebude fungovat tak se hodí na ledničku na papírky
Kvalitní chemická úprava - to asi vyjde levněji každý 3 roky koupit novej hajzlík.. Občas nalejt ocet nebo kyselinu citrónovou to taky může řešit..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.