Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přemístění elektroměru a FVE

Od: patrikk odpovědí: 3 změna:
Měl bych dotaz ohledně umístění elektroměru při připojení fve. Nyní se elektroměr (dvousazba+hdo) nachází u vchodových dveří v plechovém rozvaděči k tomu určeném někdy před 30 lety. Jeden známý, který má též fve, mi tvrdí, že při připojení a výměně elektroměru za 4Q elektroměr je podmínkou (eon) přesunutí elektroměru na hranici pozemku. Pokud je nějaká možnost nebo je-li zde někdo, komu elektroměr při fve ponechali na původním místě u vchodu, byl bych radši, poněvadž by to ušetřilo spoustu práce. Kdyby se to nakonec přece jenom muselo přendat a nejel přes to vlak, jak se v takové situaci postupuje? Nyní je situace taková že za hranicí pozemku je sloup asi 4m od plotu, asi dva metry za plotem je na domě HDS a odtud vede kabel k elektroměru, který je na druhé straně baráku. Pokud by se na hranici pozemku postavil pilíř je zde nutno zhotovit i novou HDS, nebo stačí ponechat tu původní na domě? To vedení na sloupech budou časem určitě přendavat do země, ale v nejbližších pěti letech to nejspíš nebude. Nemá někdo podobnou zkušenost, ať už vlastní nebo cizí?
Přemístění elektroměru a FVE

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirib
hodnocení

0x
To nové vám dají jen do sloupku na hranici pozemku...co vše může zůstat staré,to vám řekne jistě dodavatel el.
Určitě můžete dát nové již vše,stejně si to uhradíte...

hodnocení

0x

Jednoduchá odpověď... dokud nechcete žádnou změnu, tak může vše zůstat při starém. Jakmile ale budete chtít cokoli měnit v elektroměrovém rozvaděči, tak má jak EON, tak i ČEZ podmínku, že musíte vše dát do souladu s aktuálně platnými předpisy na vaše náklady. Až vám budou elektřinu v obci zakopávat do země, tak dostanete novou HDS, ale s elektroměrem vám nic dělat nebudou.

patrikk
hodnocení

0x

Náhodou jsem narazil na tento dotaz, který jsem psal před půl rokem. Nakonec po konzultaci s technikem od e-onu(eg-d), jsem elektroměrový rozvaděč ponechal tam kde je, akorát jsem jej musel nově vydrátovat a vyměnit staré sez jističe za vyhovující (se zkratovou odolností 10kA). Do takto připraveného rozvaděče už nemají problém osadit nový elektroměr i když není na hranici pozemku, ono by to byla prý i pro ně komplikace, poněvadž by museli přendat na hranici i hds, vedení, atd.. Prý někdy kolem roku 2011 platilo nově, že by to muselo být na hranici pozemku a přesto by vlak nejel, ale záhy od toho naštěstí upustili. Ještě že tak, to by byly akorát další náklady na vystavění nového pilíře a spousta práce okolo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]