Nejste přihlášen/a.
Jednoduchá odpověď... dokud nechcete žádnou změnu, tak může vše zůstat při starém. Jakmile ale budete chtít cokoli měnit v elektroměrovém rozvaděči, tak má jak EON, tak i ČEZ podmínku, že musíte vše dát do souladu s aktuálně platnými předpisy na vaše náklady. Až vám budou elektřinu v obci zakopávat do země, tak dostanete novou HDS, ale s elektroměrem vám nic dělat nebudou.
Náhodou jsem narazil na tento dotaz, který jsem psal před půl rokem. Nakonec po konzultaci s technikem od e-onu(eg-d), jsem elektroměrový rozvaděč ponechal tam kde je, akorát jsem jej musel nově vydrátovat a vyměnit staré sez jističe za vyhovující (se zkratovou odolností 10kA). Do takto připraveného rozvaděče už nemají problém osadit nový elektroměr i když není na hranici pozemku, ono by to byla prý i pro ně komplikace, poněvadž by museli přendat na hranici i hds, vedení, atd.. Prý někdy kolem roku 2011 platilo nově, že by to muselo být na hranici pozemku a přesto by vlak nejel, ale záhy od toho naštěstí upustili. Ještě že tak, to by byly akorát další náklady na vystavění nového pilíře a spousta práce okolo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.