Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přemístění vodoměrů

Od: ivana1 odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat..
Koupili jsme starší dům. Vodoměr je v podlaze v obýváku, kde dříve byla chodba. V současné době je na podlaze jen koberec. My bychom si ale chtěli udělat podlahové vytápění a potřebujeme vodoměr přemístit.. je to realizovatelné? Případně je realizovatelné vodoměr přemístit ven do předzahrádky, kde bude řádně umístěn a zabezpečen? Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Do předzahrádky to na 99% možné bude.

V "nejhorším" případě po Vás bude chtít správce vodovodu nějaký jednoduchý projekt.

krtek6
hodnocení

4x

všechno je možné...otázkou je co všechno to bude technicky obnášet...to musel být tehda koumák co dal vodoměr na chodbu do podlahy

Děda míval v chalupě taky vodoměr na chodbě v podlaze. Jestli je to náhoda nebo se to takto dřív dělalo, to netuším.

krtek6: No tak to pozor..ČEVAK dříve požadoval různé zhovadilosti. Třeba i právě to, že vodoměr požadoval nedat na obvodovou zeď, ale právě do šachty v podlaze.

krtek6

martincakl: já vím...já to tak měl na jedné stavbě..vodárny si vymyslely, že hlavní odečtovej vodoměr bude na nádvoří v šachtě, kterou si prosadily...a až to všechno bylo postavný, tak přišel od nich číman a chtěl po mě, abych já mu lozil do té šachty a hlásil mu stavy...tak jsem mu vysvětlil, že to není můj problém a nikde lozit nebudu..pak mi volal jeho šéf, proč jsem jeho zaměstnance nenechal odečíst vodoměr a začal mi tam paštěkovat do telefonu...musel jsem mu objasnit situaci, že jeho zaměstnanec byl zhnilej lézt do šachty, co si oni jako vodárny vymyslely v cestě, a že já to dělat nebudu bo nemám důvod:) no nakonec jsem je donutil...nadšení nebyli*smich*

hodnocení

2x

Venku se udělá vodoměrná šachta a přemístění nebude problém. Je to jen otízka peněz a debata s dodavatelem vody.

minsk
hodnocení

0x

Pokud se umístil vodoměr do místnosti a je jedno, jestli do podlahy /byla tam dříve chodba/, tak je to dobré i pro oběratele, má vždy kontrolu před únikem.

Do /venkovní/ zdi ne, pokud je mráz, tak vodoměr může zamrznout.

Venkovní šachty se nařizovaly též, když bylo dlouhé vedení k odběrovému místu.

Většinou se umisťuje podle místních podmínek, pokud máte předzahrádku, neměl by být problém.

hodnocení

0x

Je docela možné, že správce veřejného vodovodu využije situace a bude si chtít prosadit novou přípojku, pokud by stará už nevyhovovala. Takže to osondujte tam

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]