Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Boj o studnu

Od: zahradnikova odpovědí: 5 změna:

Dobrý den

mám dotaz ohledně studny, kterou darovala společně s domem, předzahrádkou maminka mému tatínkovi jako synovi v roce 1966 v dědictví.

Později v roce 2016 dum daroval tatínek mně jako dceři stejně jako kdysy babička jemu.Dum ,předzahradka ve které stojí studna.Po novém dig. zaměření z druhé poloviny RD která připadla mému bratranci po smrti jeho rodiču,tety a strýce si bratranec nárokuje studnu a kousek pozemku cca 10m na ,kterém studna stojí.Požaduje odkoupení pozemku a i odkoupení studny.Opravdu nevím jak dál postupovat, nebot mi neustale vyhrožuje ,že nám znemožní vstup do rd-vjezd garaže.nebot i tady mu bylo vráceno kousek z obecní cesty.Budu ráda za odpověd.Zahradnková

tel.739413297

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Pravdu má ten, kdo má lepšího právníka.

max*

Spis jak se soudce to rano zrovna vyspal..

hodnocení

1x
Pokud jste v dobré víře, že ten pozemek je váš, ho užívali dlouhá léta (10, popř. 20 let), mohl by soud rozhodnout o tzv. vydržení. Výsledek nejistý. Je otázka, jestli není jistější zaplatit, pokud cena není úplně mimo.

jenda22
hodnocení

0x
Pouze pravnik vam pomuze. Branit vam nemuze. Tr. zakon, § 208.

jabraka*
hodnocení

0x

Studna je součástí pozemku.Vlastník pozemku vlastní i studnu,Pokud je povolena.

JB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]