Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde otočit klíčem v zámku

Od: juliet® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den.Syn odjel do zahraničí,zamyká byt na dva zámky.Spodní zámek je v pořádku,ale u horního zámku mě ani po mnoha zkoušení nejde otočit klíčem i když jde klíč do zámku zcela volně.Mám si sehnat zámečníka?Otevře byt aniž by poničil dveře?Budu moc vděčná za radu co mám dělat.Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

4x

no zkuste klíček při záběru opatrně jemně vysunovat a zasunovat, třeba zaskočí, dělá to když je klíč nepřesně vyfrezován jako duplikát

Přesně tak, tohle často dělají duplikáty, případně ochozený klíč. Zkuste klíč zasunout a mírnou silou zkoušet otočit a zároveň klíč mírně tahat ven a zase dovnitř a opakovat, prostě s ním v zámku trochu "verglovat". Po chvíli by snad mělo jít odemknout.

hodnocení

2x

Obávám se, že vám zámečník cizí byt neotevře. Musíte si holt vystačit s radami rádců předemnou.

petrm
hodnocení

1x

Taky se mi to občas stává. Stačí mi druhou rukou přitáhnout dveře k sobě a zámek jde volně. Možná by taky pomohlo odemknout nejdříve horní a pak dolní zámek.

hodnocení

0x

A je zámek opravdu zamknutý?

Pokud ano, tak určitě zámečníka. Možná se jen něco ulomilo. Chce to ruční práci. V nejhorším vám poradí co dělat.

111®
hodnocení

0x

myslím že zámečník by to řešil mírným záběrem a bouchnutím silou na klíč, tak obvykle zaskočí vodítka a zámek povolí...styl se dí najt na netu

hodnocení

0x

Zkusil jste klíček namydlit nebo na něj kápnout aviváž, mě to pomohlo.

hodnocení

0x

Dokonce to někdy dělá, že se to musí odemykat v určitém pořadí,ne obráceně a to nejdříve horní přídavný zámek a pak spodní hlavní zámek

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]