Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Větrná elektrárna na balkoně?

Od: ssssss odpovědí: 19 změna:

Dobrý den,

Uvažuji o testování malé 1200W větrné turbíny na balkoně. Má někdo podobnou zkušenost?

Jsme v 6 patře a na balkoně nemůžeme kromě léta prakticky být, jelikož pořád dost fouká, tak jsem si řekl proč toho nevyužít? Ovšem zase nemohu kvůli hluku zkoušet cokoliv to mi je jasné.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Taková turbína má průměr rotoru okolo 2m... Předpokládám, že hlučnost bude dost vysoká a budou Vás v domě milovat...

hodnocení

3x

Balkon je dost o ničem, protože prakticky využijete jen jeden, resp dva směry větru - podle stěny baráku.

Myslím, že by byla reálná třeba Savoniova turbína, ale jestli dokáže dát kilowatt, to netuším. Ale když se udělá dobře, je prakticky nehlučná.

sssss
hodnocení

Perfektní, tohle by bylo o mnohem lepší.

makk

Jenže to co je na tom obrázku by tak max dokázalo rozsvítit 5W žárovičku a to ještě v případě, že se to bude opravdu točit. 1200W je si myslím velké sousto

hodnocení

3x

Než to definitivně odpískáte, kupte alespoň toto na testování

Větrná elektrárna na balkoně?
ssssss
hodnocení

Tohle by krásně letělo pryč :D.

jenda22
hodnocení

2x
Kupte si anemometr a zmerte rychlost vetru. 10m a vice je trochu pouzitelne ale v prumeru je to o nicem.

hodnocení

0x

Jde o nejvyšší patro?

jirirygl
hodnocení

0x

Ahojte,také se o to zajímám,narazil jsem na banggood.com/... .Nemá to někdo vyzkoušené?

nebo : solareconomic.cz/...

u podobné jsem stál v Třebíči u umělky a hlučnost minimální

hodnocení

0x

Co jsem se koukal na ty odkazy co sem dával "jirirygl", tak ta 500W má průměr 900mm, 1200W pak 700mm.

Uvedený výkon však mají (teoreticky) při rychlosti větru cca 40km/h a více. No a tak silný vítr v ČR na většině lokalit nebývá pravidlem..

Průměrná rychlost větru v ČR je 3-3,5m/s !

No však ano...

hodnocení

0x

Především - uváděné výkony jsou naprosté bludy. Ideální větrný motor o průměru 0,9m má výkon 1000W při rychlosti větru asi 17 m/s. A to je něco, co nejde vyrobit. Ne ten podivný zášmodrch fungující na pricipu naběračkového anemometru.

Tady si počtěte: cs.wikipedia.org/...

hodnocení

0x
A co bezhlučný solární panel?
doplněno 20.06.22 12:04:

youtu.be/...

jak reaguje solární panel na vítr? *smich*

Dobře se chladí ve větru :))

hodnocení

0x

Ja byt vas sused alebo len keby som mal cestu casto pod vasim balkonom, okamzite vas oznamim uradom za ohrozovanie okolia.

Druha vec je uz cisto elektrikarska, pri takom vykone turbinky potrebujete akumulator, regulator = naklady velke, uspora v nedohladne. Jedine, co by ako tak slo, je ohrievat vodu, tam akumulator netreba, kedze energia je ulozena v teplote vody.

sssss
Je to čistě teoretická tak nemějte STBacke chování :).
Takže solární panely na balkoně ohrožující nejsou?
A pokud zařízení splňuje hlukový limit a nijak neohrožuje sousedy pokud je správné instalováno? Víte jaký tady je hluk když fouká? I ty letadla co nad námi lítají dělají větší hluk a jsou větším nebezpečím než toto.
Ano i ne. Záleží.

Mimochodem - ten balkon je Váš?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]