Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny dotazovatele. Koupila jsem na jedné akci nádobí zn. Berghoff. Je kvalitní, to ano, na dně má vyraženou záruku 30 let, ke každé sadě je zvláštní karta s výrobním číslem. Co je to ale platné, když už přes měsíc marně posílám dotazy na ředitelství firmy Berghoff, aby mně poradili, kdo a zda vůbec opraví odpadlou rukojeť u pánve. Máme pánve dvě, jedna je pevně přidělaná a druhá měla pouze bodování a při váze nádobí bylo jasné, že asi dlouho nevydrží, bohužel, vydržela déle než 2 roky a nárok na reklamaci výrobku už není, navíc prodejce již dávno zkrachoval. Je smutné, že firma, která si hraje na značkovou se ke svým výrobkům nehlásí. Pokud někdo víte, jakým způsobem by bylo možno pánev opravit, budu moc ráda. Přes tak dlouhou dobu používání je totiž jinak skoro jako nová.
Hanka
Já bych to zase neviděl tak beznadějně.Nedávno jsem opravoval sice hliníkovou pánev,ale stejně bych to zvládnul i u nerezu.Jediné,co je potřeba sehnat,jsou nerezové nýtky.Dají se použít i náhradní nýtky z nerez drátu.Vyvrtat dirky v místě sváru a uříznout kousek drátu o 2 mm delší než tloušťka kovu tloušťka nýtku by měla být aspoň 4 mm dirky o 0,2mm větší.V otvoru se na silnějším železe kladívkem rozklepe.Pokud to chceme mít hezké,musíme použít nýtovací nástroje.pokud si na to netroufneš,zajdi ke kováři,ten to zanýtuje za horka.
JABRAKA
Diskuze ztrácí na účelu.To jestli se vytváří elektrický oblouk v atmosféře Argonu,nebo CO2 je vcelku mimo.A není filozofie,že vysoké teploty elektrického oblouku pro nerez legovaný niklem moc vhodný není.Když už má někdo dílnu, kde se zabývá takovými náročnými opravami,tak mívá i bodovku.To je difuzní odporové svařování a je vcelku dobré pro tyto účely a také pracnost nejmenší.
doplněno 20.03.10 12:34:Doplňuji radu,kdyby se Petronell domluvil s tazatelkou Hankou přes poštu,ona by mu pánev poslala a pánev by byla jako nová.On má možnosti,které těžko bude hledat jinde.
JB
Sice nechápu čím jsem vás ve své odpovědi nadzvedl, že jste tak hustej. Pokud bych chtěl být vůči vám tak jízlivý jako vy ke mně mohl jsem taky napsat, že jí to za nýtujete. Všimněte si ,že jsem nic takového neudělal. Takže přeji kránsný večer.
dobrý večer,
nechejte si to zavařit "argonem". Svářeči už budou vědět o co se jedná. A máte to na věky. Jsem od fochu, vím o čem píši.
To je to stejné,kamaráde,jako bodování.Některé nerezi mění vysokou teplotou vlastnosti a ztrácí legovací přísady.Takže spoj nemusí vydržet.
JABRAKA
Když to umíš, tak kresba svaru je pěkně hladká a pánev se v místě sváru natře kyselinou na nerez a po cca 40 min. se umyje vodou. Je to takový transparentní gel. Hlavně místo sváru nečistit ocelákem, nebo copánkovým kartáčem do brusky, ať to není poškrábané
, myslím že nejideálnější by bylo zavařit to TIGem
určitě né CO2!
leda že by byl k dispozici nerez drát ,že?
MIG - céočkem? to už snad se ani ve firmách nepoužívá,nebo jo?
řekl bych že nejen u nás v práci,ale i jinde ve firmách se spoustu let používá směs argon/co ale nevím přesně ten % poměr
jj, CORGON. Toho je více druhů.
Např: CORGON 10 - 90% Argon, 10% CO2
CORGON 20- 80% Argon, 20% CO2
Pánové nechci vám narušit akademickou debatu ,ale svařování v ochrané atmosféře CO2 se jmenuje MAG(stejně tak Corgonem) . MIG je v ochrané atmosféře Argonem a nebo směs Argon+Helium
TIG (WIG) je svařování wolframovou lelektrodou v ochrané atmosféře nejčastěji argonem. A jesli se sváří CO2? Stále.
Jinak rada tazatelce lepší by to bylo TIGem ,ale ten není tak běžný a každý ho nemá. Skušenější svářeč si s tím lehce poradí a "zakápne" to ať už MIG a nebo MAG aniž by pánvičku poškodil. Nerez ocel 18/10 má zaručenou svařitelnost.
příloha jen proto aby jsme předešli dohadování.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.