Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Revize cizího komína

Od: petrsin odpovědí: 15 změna:
Na zahradě mám postavený mobilheim ve kterém žije cizí osoba(tchýně). Na svůj dům budu montovat FVE a kvůli připojištění svého domu potřebuji revizní zprávu jejího komína. Paní zprávu nemá a naschvál jí nenechá udělat. Co s tím můžu dělat? Jak paní donutit aby si nechala zkontrolovat komín a kopii zprávy dala k dispozici pojišťovně? Díky za rady

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirib
hodnocení

5x
Jedině zahradu rozdělit...a i to bude nadlouho.
To pojišťujete i zahradu?Ten mobilhaim je tam oficiálně?
Myslím si,že pojišťovna vymýšlí blbosti.
Zkuste jinou pojišťovnu a zahradu vynechte.
petrsin
hodnocení

Přece jí nedám kus své zahrady. Vždyť za to platím hypotéku...
jirib
Proč by jste ji dával 1/2 zahrady?
Psal jsem rozdělit,tedy pokuď je v celku s vaším pozemkem pod domem...neznáme přesně vaši situaci a křišťálivá koule je bohužel zamlžená...
A pojišťovně musíte vysvětlit,že zahradu pojišťovat nechcete...
Mimo téma:Jak že chcete tu vaši tchýni dostat i s mobilhajmem z pozemku?Heverem nebo jeřábem...Zajímalo by mě,zda uspějete.
Jedině odstřihnout od vody,elektřiny...kam že vypouští vodu?
petrsin
hodnocení

Exekučním titulem. Exekutor na její náklady vše zařídí. Jeřáb, auto, stěhováky... Veškerý majetek(její) vystěhují na obecní pozemek. Pak se musí starat obec. Ale starostka říkala, že udělá to samé co já. Kam ji pak s těma kramama odvezou nevím a je mi to upřímně jedno. Vodu vylívá na zahradu. A fekálie ani se neptejte...

hodnocení

1x

Nějak jsem nepochopil souvislost požadavku revizní zprávy na komín, který není na střeše s výstavbou FVE. Máme se snad domnívat, že foukne vítr a spadne na FVE? Což nejde zařídit revizní zpráva znění: Komín je ve stabilním a provozuschopném stavu a nemá vliv na zařízení FVE? Vy přece nepotřebujete zprávu ve stylu - komín je provozuschopný pro vytápění pevnými palivy! Na komín se snad dá koukat zvenku a posoudit se to taky dá zvenku

re4zon
hodnocení

0x
Treba ji rict, ze jestli nebude respektovat pravidla majitele, napriklad mit revizni zpravu, tak si tu maringotku muze sbalit a postavit na vlastni pozemek. Pokud je to tedy vase zahrada, coz predpokladam.
petrsin
hodnocení

Ano, zahrada je jen moje. Již jí běží výpovědní lhůta z pozemku a je připraven i návrh na předběžné opatření z vystěhování z nemovytosti (zahrady)... To ale může ještě nějakou dobu trvat. Ovšem pojišťovna požaduje revizní zprávu teď. Měli jsme nějaký termín, ale ten již vypršel. S paní není jakákoliv dohoda možná.

hodnocení

0x

No, jistě není důležité, aby zprávu nechala zpracovat tchýně. Nepustí tam ani Vás, ani Vaši paní?

Zahrada je jen Vaše?

Mmch cizí osoba - tchýně, to mluví za vše .

petrsin
hodnocení

Nepustí tam nikoho. A ano, zahrada je jen moje.

jabraka*
hodnocení

0x

Není důležité,zda v ve vytápěném prostoru bydlí někdo jiný,než majitel.Majitel je zodpovědný za stav komína. Pokud nezajistíte revizi,důsledky nesetre vy.V určitém případě lze vynutit přístup soudně.

JB

petrsin
hodnocení

Mobilheim je v jejím vlastnictví. Jen stojí na mém pozemku. V mém domě je vše na elektriku. Proto montáž FVE. Ona je tedy majitelem komína...
jirib
Neodpovídáte na dotazy!
Ten mobilhaim je tam oficiálně?
Jak to ví pojišťovna,že je tam mobilhaim a má komín?
Pojistku lze sjednat i online nebo na pobočce i bez návštěvy pojišťováka.
jenda22
Mobilheim ma zdeny komin? Od kdy? A ten komin ma 10 m ci vice, ze muze zasahnout sousedni dum?

hodnocení

0x
A co od sousedů, revizní zprávy na komíny sousedů pojišťovna nechce?

hodnocení

0x

To je nějaké podivné. Jinou pojišťovnu jste nezkoušel? Mobilheim je v podstatě karavan. Jak přijel, tak zase odjede. Jakou to má souvislost s tou vaší pojistkou kromě toho, že momentálně parkuje na vašem pozemku?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]