Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sos - elektrokotel je bez proudu

Od: patronka* odpovědí: 2 změna:

Zdravím, potřebuji poradit s nefungujícím elektrokotlem. Je to starý typ, jeden z prvních Prothermů, ještě v domádo kastli. Bez poruchy fungoval 30 let a dneska najednou začal stávkovat. Nesvítí kontrolka signalizující přívod el., tedy po ukončení pravidelného vypínání ( D 20 ) se nerozsvítila. Zkusila jsem jističe, tam chyba není a pak ještě ty mrńavé skleněné pojistky, taky vypadají normálně. Už mne nic nenapadá, mám úplně vygumovanou hlavu. Vody je dost, termostat funguje...Zima mi není, mám ještě lokální topidlo, ale opravit se to musí. Nebyl by nějaký nápad? Díky moc. Patronka

doplněno 30.01.22 14:45:

Hotovo, děkuji za inspirace. Byla to přece jen ta skleněná pojistka, já už mizerně vidím, ale navigovala jsem dceru *tanec*

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Co stykač dálkového ovládání? Jestli tam máte takovou tu starou třífázovou kostku tak je pohyblivá část zajetá dovnitř a kostka bzučí?
A co šipka na elektroměru? Ukazuje že běží počítadlo s vyšším odběrem? A prostorový domácí "teploměr" termostat je sepnutý?
Pak je ještě na kotli malá kostka tepelné pojistky ta musí ukazovat fázi na obou kontaktech.

hodnocení

2x

Zozente niekoho, kto zmeria, ci je napatie na svorkach kotla, tipujem to bud na poruchu HDO alebo stykaca, ktory je spinany cez HDO. Nie je to bezpecne pre laika, je nutne demontovat kryt a merat na svorkach kotla. Podla vysledku hladat dalej, stykac, prijimac HDO ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]