Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím namazat plastový závit

Od: lenik* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, máme zvlhčovač a otvor, kterým se plní voda, se uzavírá na závit - víko i tělo jsou plastové. Když utáhnu málo, tak voda protéká, když utáhnu moc, tak to pak jde hrozně těžko povolit. Dá se plastový závit něčím namazat? Např. vazelínou? Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Silikonová vazelína.

karel556*
hodnocení

5x

Třeba nějaký krém na ruce, Indulona např., nebo Jar na nádobí, prostě něco, co neleptá plasty.

max*
hodnocení

2x
Cokoliv, co je mastne. Ale kdyz to pouzivate ve spojeni s vodou nebo doma, maznete to klidne rostlinym olejem nebo jen sadlem. I vchodove dvere, ktere jsou pro jednoho tezke nasadit, jsem maznul okolo pantu olivovym olejem, ucel to splnilo a na dvere jsem nemusel maknout.

hodnocení

2x
Silikónová vazelína (Lukosan M14). Môžete dať aj kozmetickú vazelínu, prípadne indulonu. Najlepšie ale podľa mňa bude vymeniť tesnenie. Taktiež skontrolujte, či dosadacia plocha zásobníku má hladký povrch bez otrepov plastu.

111®
hodnocení

2x

za mne Indulona nebo Nivea, ani silikon ani jar nepomohly na otáčení termoventilu na topení

hodnocení

2x

SIlikonová vazelína - používá se na mazání topenářských komponentů, čerpadel atd. Silikon dále zvyšuje životnost plastových a gumových dílů.

jabraka*
hodnocení

0x

Plastové komponenty instalací jsou někdy málo odolné proti organickým tukům či rozpouštědlům.Může se stát,že se plast difuzí natáhne použitým krémem,zvětší objem a spoj "sroste"

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]