Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Akumulacni prstence - maji smysl?

Od: pavelll odpovědí: 9 změna:
Dobry den, ma tu nekdo zkusenost s akumulacnimi prstenci u krbu s tristrannym prosklenim? Jde mi o to, zda ma dana investice smysl, jelikoz krb vyuzivame spis rano ci vecer na rychle pritopeni a navic je cast domu otevrena do druheho patra kde je jakoby ochoz a tento prostor (cca 3x4m) je v podstate nad krbem. Cili teplo potrebujeme spise skrze sklo nez akumulaci, ktera stejne tech x hodin sice muze hrat, ale stejne vetsina utece nahoru...dekuji za rady.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jendad
hodnocení

1x

Asi tak. Je to velká byznys. Krbovky co mají stěží 2 metráky a akumulace je na nich pár desítek kilo mastku mají neuvěřitelnou cenu . Když se ale pak zamyslíte , tak zjistíte že akumulují tak jedno polínko . Smysl to má u kachlových kamen které mají metry tahu a pak váží dvě tuny . To jste ale cenově na statisících . Pro běžného člověka je praktičtější si koupit běžná sálavá litinová kamna a udělat falešný krb s výklenkem . Tam dáte ty dvě tuny kamene a ten pak také akumuluje . Výhoda je ta , že krbovky když se rozbijou , tak vyměníte za jiné narozdíl od krbu , který bude musete někdo vybourat . Jinak poznámka , většinou krby jsou dost neefektivní , kdy posílají do komína značně vysoké teploty kouřových plynu .

Jedna zvědavá otázka . Jak je to s čistotou skla u toho třístraného prosklení? Sklo musí mít totiž tzv. oplach skla . Jak je tam deflektor , aby koncentroval plameny na jedno místo , kde je přisáván sekundár?

pavelll
hodnocení

S cistotou skla nevim, musim doufat ze to bude lepsi nez soucasna, 20leta krbova vlozka. Tady je vice tech. informaci: krby-kama.cz/...
jendad
Proboha, vždyť tam píši 13 až 16kw ! Topeniště má 90 cm na šířku. Pořiďte si raději jotuly f 500. To má poloviční topeniste a určitě má menší spotřebu paliva. Na 100 až 150m2 bezproblemu. Umí dvoustupnove spalování- hoří čistě na pomalé rychlosti.
pavelll
hodnocení

Dekuji, ale hledame spis designovou vec do moderniho interieru. To co mi radite je vzhledove do nejake chatky nebo rustikalniho interieru. Umite doporucit nejakou jinou vec treba od toho hoxteru, ktera podle Vas bude vykonove dostatecna? Diky
jendad

To už je vcelku problém . Dobré jsou americké plecháče , ale ta cena .

krbova-kamna.cz/...

Američané testují topeniště na ruzné rychlosti hoření (neznají nominál a rozdělují topeniště podle velikosti) . Proto mužete velice dobře utahovat vzduch a nabíhá sekundární spalování . Našel jsem ještě

kamna.astranet.cz/...

Kamna jsou stejně veliká jak jotul 500 , ale méně hlubší . Co se mě velise líbí jsou boční dvířka , stejně jak u jotulu . To zásadně ovlivnuje zakuřování u velkých dveří. Co je základ , je teploměr . Podle něj víte jak máte utahovat vzduch kamna.astranet.cz/...

Klidně ho dejte i na kamna a to vám také hodně napoví zda to má správnou teplotu . Na yout. je spousty videí. I na diskusích toho hodně najdete o sekundárním (dvoustupnovém) spalování.

hodnocení

0x

Forum TZB... o kterých přemýšlíte? Kolik...?

pavelll
hodnocení

Vlozka bude nejspise hoxter a mam pocit ze by jich melo byt 5

hodnocení

0x

Pokud k tomu máte i jiný zdroj vytápění, tak mi to smysl moc nedává.. Jednoduše si rychle rozděláte oheň, uděláte večerní pohodu a přes noc a k ránu to už dotopí kotel. Takže bych to akumulací nekomplikoval. Nebo, že by jste se ve tři ráno budili a šli se ohřát k naakumulovanému krbu? *smich*... a zkontrolovat uhlíky? *stop*

pavelll
hodnocení

Jo, takto mi to dava smysl, behem noci ci nad ranem stejne spina kotel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]