Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přesvědčit rodiče abych měla vlastní pokoj

Od: xsarax* odpovědí: 17 změna:
Dobrý den,
Potřebuji pomoc s přesvědčením rodičů. Moc bych si přála nový pokoj. Celý byt se předělává ale rodiče mi nechtějí povolit svůj vlastní pokoj. Chci ho mít sama z důvodu: mám mladší sestru, která je velká bordelářka. Taky z toho důvodu, že chce snad každý den na návštěvu naší sestřenku, potom vždy udělají bordel a mamka to musí uklízet.Taky se potom všude válí hračky. Já bych chtěla v pokoji ale čisto. Navíc mi sestra bere věci a pouští si na mobilu YouTube na plné pecky a mě to potom ruší. A já nevím jak rodiče přesvědčit. Pokoj bych chtěla malý, ale já si fakt nevím rady.
PS: vím že by to stálo hodně peněz, ale snažím se si dekorace atd. vybírat co nejlevněji.
Chci aby můj pokoj vypadal nějak takto:

Jak přesvědčit rodiče abych měla vlastní pokoj

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

k2
hodnocení

9x

Nejak mi chybi podstatna informace: mate na to ve stavajicim byte mistnost/prostor?

xsarax*
hodnocení

Ano, máme.

hodnocení

4x

Velmi jednoduché - řekni jim, že si to všechno ze svého zaplatíš, že nemusí mít starost.

28.01.22 21:26

*smich**haha*

krtek6
hodnocení

1x

a já bych toho chtěl...zvykni si, že nemáš žádný rozhodovací hlas, tudíž nemusí být tvé přání vyslešeno..;)

xsarax*
29.01.22 08:04
hodnocení

Já vím?

spu
hodnocení

1x

Rodiče moc dobře ví, proč to nechtějí. To jsou ty dětské nápady, jak se o všechno budete starat a potom to zbyde opět na unavených rodičích.

afgasdfgaf
hodnocení

0x

Nevím nevím, ale já by takové pokoj nechtěl, je předekorovaný, takže hodně opticky rušivý. Umělé rostliny na fotce vypadají pěkně ale jistě blízký dojem řekne pravý opak. Americká king postěl 2x2m je drahá, u nás a zabírá hodně místa a člověk ji stejně prakticky nevyužije celou. A ješče ty žárovičky, modré světla jsou nevhodné v dětském pokoji. Ten účet za energie! Tyhle návrhy u dětí znám, přeskládají si pokoj co každých štrnáct dnů. Vaše sestra bude mět jiné názor na to co je pěkny a kýč, očekávám že se nedomluvíte. Rozdělte si pokoj na půl, mezi sebe si nainstalujte závěs, opticky vás oddělí, nepatrně zlepší akustiku, pak si u sebe dekorujte.

xsarax*
hodnocení

Já bych právě že chtěla jinou postel u které je i psací stůl. takovou:
Jak přesvědčit rodiče abych měla vlastní pokoj #2
Dřevotřískový bazmek, co na něm za chvíli začnou opadávat hrany a pak se to celé stejně rozpadne. Navíc se na to bude blbě dostávat a slízat. To fakt nechceš...
max*
Ta postel je fakt silena. Drevotriska zacne vrzat, pak i praskat. To uz radeji sklapeci postel z poradneho masivu.
Nakresli tvar bytu s rozmery, pred a po uvazovane rekonstrukci, pak Ti nekdo muze poradit nad lepsim usporadanim bytu.
S tim probranim problemu s rodici, muze pomoci nekdo z rodiny, deda, stryc a podobne.

nickolas
hodnocení

0x
A kde by ten pokoj byl? Mate třeba půdu, kde by se dal udělat? Ty si to predstavuješ jako rozdělení 1 pokoje nějakou zdí, ale bude tam pak i místo na něco jiného než stůl a postel? A co okno, to rozdelis taky vejpůl? V paneláku to nejde, v rodinném domě je velmi nákladné dělat nové okno.
Co třeba dat jen na půlku pokoje závěs, at se pokoj rozdělí? A s mladší ségrou bych si to vyřídil ručně. Sebrat mobil, schovat nahoru na skříň. Jsi prece starší tak musíš mladší sourozence poškádlit. Nebo když s ni není řec, dělej naschvaly, nahaž ji bordel pod polštář, pusť si písničky nahlas ty, až ona bude spát.
xsarax*
hodnocení

Nám se předělává celý byt a už tam udělali místnost na ložnici, ale mamka nadává že tam spát nebude (protože je to prý malá místnost). Já bych tam klidně spala, ale musela bych tam být se sestrou. Kdybych tam s ní pokoj měla, tak by ten pokoj byl zaplavený hračkami a plyšákami. Jenže já nevím jak by to šlo udělat.

A ptala ses rodičů, proč ti vlastně nechtějí zařídit oddělený pokoj?

minsk
hodnocení

0x

Rodiče nechtějí dovolit

Ale je to vůbec technicky možné? Jaká je dispozice bytu, kolik vás v bytě bude bydlet?

Pokud se z bytu 3+1 udělá byt 4+1, tak dva sólo dětské pokojíčky, jedna ložnice a obývačka s kuchyní.

Ale my nevíme, jaká se u Vás dělá rekonstrukce.

Je-li byt pouze 3+1 a rodiče věnují svým dětem po jedné místnosti jako dětské pokoje, potom v obývacím pokoji s televizí bude muset být i ložnice - tedy rozestýlat a zastýlat každý den pro rodiče lože.

Jsou takoví rodiče, kteří to pro své děti udělají, ale takových je málo.

Jaký přesun by sis představovala, pokud by ses nastěhovala do toho malinkého pokojíku, kde mamka nechce být, že to je malé?

Zbývají jaké místnosti?

ooi
hodnocení

0x
Nepíšeš kolik je ti, možná jsi ještě v dětském věku a rodiče usoudili, že samostatný pokoj pro tebe ještě není tak nutny. Možná až budeš starší, budeš dospivat, tak by byl takovy pokoj vhodný. Budeš potrebovat více klidu k učení, no ale i soukromi. Teď by možná pomohlo probrat to s rodiči, co ti vadí. Mladší sestřičku by měli poučit a vest ji k poradku a uklizeni. Na to asi pozapomneli.

hanka
hodnocení

0x
Mám to úplně stejné a moc s tebou soucítím

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]