Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebuji radu k elektronickému tlakovému hrnci SwissHome z Alberta. Pomůže mi, prosím, někdo ze zkušených uživatelů s obsluhou? Z návodu mi není vše jasné.
Když mám hrnec naplněný, nandám poklici a otočím ji proti směru hodinových ručiček do polohy zavřeno. Lehce to cvakne. Poté ventil otočím co nejvíc do pozice, kde je piktogram křížku v kroužku? Tedy co nejvíce do té krajní polohy směrem od displeje? Jak píše paní, jde tam otočit úplně volně bez odporu.
Pak tedy přístroj zapnu, stisknu třeba polévku a nechám to běžet? S ventilem už v průběhu hýbat nemusím? Je to vše automatické a jen počkám, až mi hrnec dá vědět, že je hotovo?
Váš el. tl. hrnec nemám, ale princip bude asi u všech stejný.
1. Naplníte hrnec, nasadíte poklici a otočíte proti směru hodinových ručiček do polohy zavřeno, cvakne to. Ventily mají dvě polohy - jednu na vaření bez úniku páry a druhou na odpouštění páry a snížení tlaku v hrnci při otevírání. Já mám první polohu vpravo, druhou vlevo, nic mezi tím. Když chci vařit, otočím ventil doprava, když je uvařeno a chci otevřít, otočím ventil doleva
2. Zvolíte program a to je vše. Párkrát hrnec si odfoukne a po dosažení teploty už neuníká v hrnce nic, takže nic nevoní / nesmrdí.
3. Po uvaření vám hrnec určitě dá znamení, odpustíte páru ventilem a hrnec otevřete..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.