Nejste přihlášen/a.
Lihoměr je vlastně ponorný hustoměr a ty co jsme používali v laboratoři na střední škole (před 12 lety) vypadaly, že jsou naplněné olověnými broky (v těch dnes vyráběných už asi bude něco více ekologického, ale těžko říci). Kovové olovo samo o sobě by však, pokud vím, mělo být v podstatě neškodné (toxické jsou především jeho sloučeniny). Oproti jiným kovům je navíc extrémně stabilní a tím pádem i dost málo reaktivní, takže by požití obsahu hrnce nemělo být nijak extra nebezpečné, ale zároveň se to nedá tak úplně doporučit...
Doplním nebo spíš navážu na předchozího rádce. Hustoměr, který používám v práci, má v sobě ještě teploměr a ten, pokud se rozbije, má v sobě obarvené cosi - teoreticky by to měl být denaturovaný líh. Co se týká těch broků, nezkoumal jsem je, ale zdá se mi, že na olovo jsou moc lesklé. Tipnul bych si na ocelové. Broky tedy OK, eventuální denaturák nic moc (kapka sraček ze sudu vína udělá sud sraček)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.