Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rodinný dům

Od: jarmilablazkov odpovědí: 13 změna:
Jsme manželé ale rozchází e se máme dům ale manžel
ho už léta nenechal zkolaudovat aby mě nemusel vyplatit co mohu dělat. Též v něm už 4mesice nebydlím protože mě vyhodil může mě odhlásit děkuji za odpověď Blažková

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

tak pokud je dům jen jeho, tak ať si sním třeba vytře. :)) Pokud se budete rozvádět, a vyste dům spolufinancovala, máte právo samozřejmě na podíl. A jestli je dům černá stavba, máte taky nárok na půlku pokuty, kterou by Vám někdo měl správně udělit.;) Jinými slovy, pokud svámi chce manžel vydrbat, asi máte momentálně páku vy, vzhledem k tomuto faktu.

hodnocení

3x

Důležité je kdy se dům postavil. Zdali již před vznikem manželství nebo za dobu trvání manželství. Pokud by to bylo za trvání manželství tak může být ještě varianta stavění za peníze,které dostal manžel od rodičů darem nebo ze společných peněz. Tj je zde mnoho neznámých pro spolehlivou odpověď. To, že by manžel stavěl za své peníze pokud Vy jste byla na mateřské nic nemění na situaci, že se stavělo za společné peníze.

idanova*
hodnocení

2x

Zdravím. Tato situace je nepřehledná, vyplývá z toho jediné => váš manžel vás chce ošidit. Já bych na vašem místě navštívila advokáta, ten vám poradí, jak se můžete bránit a jak dosáhnout svých práv. Neotálejte. Ida

k2

Z ceho vyplyva, ze manzel chce tazatelku osidit?

liska5

Dům je nezkolaudovaný a on ji z něj vyhodil. Tak to vypadá na nefér hru.

hodnocení

2x

To, že dům není zkolaudovaný, nic nemění na tom, že se v rozvodovém řízení musíte vypořádat. Znalecký posudek na ocenění nemovitosti (alespoň si myslím) lze provést i na nezkolaudovaný dům. Rozdíl je jen ten, že právně je neobyvatelný a možná není zanešen ani do katastru. Nelze ani prodat, tudíž hodnota domu je zpochybnitelná. Takže rozebrat s rozvodovým právníkem a stanovit postup, jak dál. K tomuto účelu řada právníků má určité dny v týdnu určené pro právní konzultace zdarma.

Není pravda, že nezkolaudovaný dům je právně neobyvatelný.

Já to napíšu jinak. Užívání nezkolaudované stavby je protiprávní.

Není pravda, že užívání nezkolaudované stavby je protiprávní.

A sakra, kdo doloží něčím svoji pravdu?

V každém případě platí, že kolaudaci nepotřebujeme u staveb, které nepodléhají kritériím § 119 odst. 1 Stavebního zákona. V těchto stavbách pak můžeme začít bydlet i bez kolaudačního souhlasu ihned po provedení nezbytných měření a zkoušek, pokud je to třeba (záleží na instalovaných technologiích).
Zdroj: ceskestavby.cz/...

Je protiprávní ,neboť stavební úřad kolaudací potvrzuje, že dům je postavený dle schválené dokumentace a je v souladu s právní legislativou. Rovněž nesoulad v údajích nezapsané budovy nebo přístavby v katastru je překážkou v ocenění stavby a jejím případném prodeji ( nesouhlasí např. zastavěná plocha, půdorys stavby je jiný). Kolaudační rozhodnutí je povinnou listinou předkládanou při zápisu do katastru!

Cestou, jak z toho ven je legalizace kolaudace!

hodnocení

0x

Jarmilo, čí je ten dům?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]