Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příslušenství pro pračky

Od: slavo® odpovědí: 4 změna:

Může mi někdo sdělit co na tomto stojí 838 kč.

shop.electrolux.cz/...

a toto jen 92 Kč.

shop.electrolux.cz/...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Jistě. Manažeři z electroluxu.

hodnocení

1x

Náhradní (a podobné) díly, nejen na pračky, jsou vesměs předražené. Je to hlavně ze dvou důvodů:

Výrobce nemá zájem, aby se jeho výrobky opravovaly, potřebuje prodávat nové. Cena za díly (a tím i za opravu) má zákazníka od opravy odradit.

Vzhledem k tomu, že se v dnešní době vyrábějí výrobky v poměrně malých sériích, náhradní díly ze starších výrobků nejsou použitelné v novějších výrobcích. A protože se musí určitá zásoba náhradních dílů na mnoho různých výrobků skladovat (třeba pro reklamace), je mnoho i různých náhradních dílů, které na skladě zabírají mnoho místa bez užitku třeba i řadu let. Takové skladování samozřejmě stojí spoustu peněz, které se musí výrobci vrátit.

jm
hodnocení

0x
Třeba je to o počtu kusů, které musí skladovat, evidovat.. mám jednu sadu doma-zdarma :-D

hodnocení

0x

Doporučuji kupaoprav.cz/...

potřeboval jsem kolečka k myčce, tehdy (rok 2016) chtěli za originál 478,-Kč dnes už zlevnili (zřejmě to nikdo nekupoval na 357,30Kč)
shop.electrolux.cz/...

Na kupaoprav.cz/... to tehdy (rok 2016) stálo 89,-Kč teď 240Kč
kupaoprav.cz/...

Z toho vyplývá, že originál electrolux z té šílené ceny o něco slevnil a druhovýroba z té super levné ceny o dost zdražila. *zed*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]