Nejste přihlášen/a.
Mame menší i střední litin. radiatory v byte a už je nater špatny. Jak nejlepe postupovat k odstranení a priprave pro novy nater?
No, odvest na piskovani. Nemam s tim vubec dobrou zkusenost. Clovek ho sunda, pak se nejak nese po schodech a pak se s nim manipuluje v piskovne. A co se stane? X desitek let stare tesnici krouzky povoli mezi jednotlivymi clanky. Radiator se opiskuje, krasne nalakuje, namontuje. A pri prvnim topeni to zacne tect. A co pak ze? A jedine, kdy se to pokazi, tak v zime.
Jak je nátěr špatný? Vše jsem zatím jen přetíral, nikdy se barva z radiátoru neloupala. Takže nejdůležitější je omýt od prachu a na nátěr použít syntetický email na radiátory
Osobne mam radeji vodou reditelnou barvu. Syntetika ma tendenci casem zloutnout a ten smrad pri aplikaci je k nevydrzeni.
Vidíte, já to vždy přežil
Vodou ředitelný nátěr má horší kryvost, přídržnost a doporučuji pro ty, kterým vadí dočasný smrad a nevadí jim hobby vzhled . Profíci dělají s kvalitními barvami
Taky jsem spokojen s vodouředitelnou barvou na radiátory narozdíl od klasické barvy. Moc jsem té barvě nevěřil, když mi to paní v železářství prodávala, ale super se tím pracovalo a radiátory po dvou letech stále krásně bílé a žádný smrad a rychhle to schlo. Předtím jsem natíral radiátory klasickou barvou a do roka mi zežloutly a plno smradu, manželka mi nadávala jestli jsem normální, že jak v tom bude spát.
Jo, jenze ja nejsem profik z lakovny. Jsou to obyc radiatory doma. A tam chci at jsou hezke, pokud mozno co nejdele bile. Jinak pouzivam polyuretanove barvy. Ale radiator neni zadna raketova veda.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.