Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vytápění bytu přímotopy

Od: jen* odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, mám nabídku služebního bytu od zaměstnavatele, jedná se o byt 4+1 s vysokými stropy ve zhruba 25 let starém domě. Nájem je v celku příznivý, platil bych zhruba 3500 měsíčně. Jenže v bytě se topí přímotopy a při dnešní ceně 5000/mwh mám docela strach, aby mě vytápění bytu nezrujnovalo. Takže přemýšlím zda byt vzít nebo ne, jak byste se zachovali vy? Jedná se o město zhruba 5000 obyvatel 70 km od Prahy. Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Tak jestli Vás tak dobře platí, klidně to vemte.

Pokud Vás ale vytápění vyjde na 70% platu, pak to asi nebude to pravé ořechové.

hodnocení

2x

O tom vůbec neuvažujte. 25 let stará stavba je v podstatě novostavba, která bude dobře izolovaná. 4+1 za 3 500 je téměř zdarma. Pokud vám zaměstnavatel dává k dispozici byt a vy chcete změnit zaměstnání i bydlení, tak to nejspíš bude práce, z které bude takový výdělek, že nebudete muset počítat s tím, jestli protopíte o dva tisíce víc. Pro takovou změnu života jsou důležitější jiné věci.

st
hodnocení

2x
Byt je možné vytápět infra topnými panely. Vyjde to levněji.

Nejaka nova fyzika?

Taky panel je vhodny kdesi do restauracie, aby salal na hosti pri stole, nie do bytu. Najlepsia cesta ako privolat plesne, kdejake kuty budu studene. Zdanlivo bude pocit tepla, ale len v dosahu IR ziarenia z panelu. Vsetko ine bude studene.

Kde by se to teplo vzalo? Jedině snad vztekem nad účtem za extrémně předražený kus ozdobného plechu.

jenda22
hodnocení

0x
Primotopy za uvedenou sazbu mozna mit nebudete. Opet se zdrazuje a hodiny jsou na bydliciho nebo se plati firme? V kazdem pripade Ne primotopy.

hodnocení

0x

Z tohoto popisu těžko říci jaká bude tepelná ztráta a následně jaké by mohly být náklady na topení. Topení přímotopy je sice investičně to nejlevnější, ale provozně to nejdražší. Je otázka zdali počítat pouze náklady na topení - sečetl bych to s nájmem a vyjde mi částka kterou dám za bydlení a ta je aceptovatelná nebo ne. Další otázka je využití bytu 4 + 1, zdali máte rodinu nebo jste sám a pak by byla možnost se s někým o náklady na byt rozdělit.

hodnocení

0x

Poziadajte o informaciu o spotrebe za ine roky v kWh, potom si vynasobte dnesnou cenou. Samozrejme v case, ked bol byt obyvany v zimnom obdobi.

Pre 4 + 1 by som uvazoval do kazdej izby aspon 0.5 - 1 kW trvaly prikon, ked su mrazy, cize prikon od 2 do 5 kWh za cely byt, krat 24 hodin, krat 30 dni v mesiaci krat cena a mate odhad.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]