Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mam plechový dřez z Ikey a baterii z ikey , mám ale taky trošku problem jak a čím udělat díru do plechového dřezu pro baterii? pruměr by měl být 35 mm.
Toto je ten krasavec z Ikei. Vyvrtat diru vrtackou, protahnout dirou sroub, nasadit protikus a jenom zlehka utahovat. Vyreze to do toho nerezu nadhernou diru, presne 35mm.
Rady vyvrtat a vypilovat...hmmm, to muzete rovnou radit - prostrelit kanonem raze 35mm
Tento zde popisovaný přípravek je v podstatě jednoúčelový ohraňovací lis, který otvor nevrtá, ale stižným způsobem prolisuje. Pro toto jednorázové využití bude asi nejvhodnější, ale v žádném případě ne jediný "řemeslný" způsob, jak otvor zhotovit. Zcela běžně se používají na vrtání otvorů do plechu "stupňovité vrtáky", kterými je díra provedena nejrychleji a velice kvalitně. Pořízení tohoto vrtáku na jeden otvor by však bylo dosti neekonomické. Neměl by být problém si tento vrták půjčit u známého klempíře, karosáře a pod.
proto jsem radil jít někam kde to umí, protože takto, zvednout se jít sehnat ten "vrták" zaplatit 300 pokud je to ten ikea (projít ikeu, to je 20 minut i přes zkratky+parkování), najít doma 6 vrták, vrtačku, udělat díru pochopit jak to maká, udělat otvor, uklidit všechno. Já bych vzal dřez a díru si nechal za pade seknout a mám klid.
Jsa šikoven na ruce, kružidlo, vrtačka, vrtáky, pilníky mám doma, za 15-20 minut nanáším těsnění. Ten blok z učňáku u některých chápu.
Alfe, pravdepodobne to bude nejaka cina za ty prachy... Ja jsem to pouzil zatim na tri diry (u mne doma, u mamky a u souseda) a kupodivu drzi...
takový radily mám nejraději: " co to mají doma za 40Kč a nikomu to nepůjčí" Místo aby napsal, kde se to dá koupit tak napíše, že to má doma za 40Kč. Dnes to pod 300 ky ve větších městech neseženete. Sám sem to sháněl několik dní, a zjistil jsem že profesionální stojí až 1200kč. takže ať pan přispívatel jde se 40kč . . . . .
Jste natvrdlej pane? Jste chytrej jak radio.. Ja se snazil poradit. Ne vam, ale tazajicimu..
Podivejte se na druhej prispevek pod otazkou. Tam jsem psal, kde se da koupit a za kolik . Profi za 1200kc si kvuli jednemu otvoru kupte vy - chytraku... Nebo ten za 1200kc jiz mate doma a malem jste zkolaboval,pri zjisteni, ze ja ho mam za pouhych 40kc a funkcni? Pod 300 se ve vetsim meste koupit neda? Ja jsem z Brna... z ktere vesnice jste vy? Asi odtud z rakouska:
Nepujcim? Take jsem psal ze jsem s tim udelal orvor na baterii sousedovi a tchanovi.. Takze nejdriv dejte nejakej prispevek, az pak si slehnete to svinstvo ktere berete..
Mám jakési strojní povědomí a proto bych do Ikea pro toto nešel . . . je to jeden nepříliš kvalitní výrobek vedledruhého. Ikdyž díra se s tím přípravkem asi udělat dá, jak se píše. Mj. Ikea je v Evropě asi něco jako u nás europamobel. Proto tam vesměs nechodím. (mj. to že jste z Brna, sem poznal i sám). :D
Vazne? Neradil Vam nekdo s tim?
Ja jsem se do Vas neoprel jako prvni ani jsem nikdy nekomentoval vase nazory.. Neptal jsem se vas ani na kvalitu IKEA (co je nakonec vseobecne znamo ze to je shit) Proste jsem to poridil za ty penize, udelalo to sluzbu a nehodlam se tady vybavovat s nekym, kdo bez nejakeho zjevneho duvodu okamzite inzultuje ..
Uzivejte krasny vikend
V Ikei prodavaji presne to co potrebujete k vyrezani diry do drezu pro baterii - 35mm vystruznik. Zeptejte se prodavajiciho, prodaji vam ho a take vysvetli jak otvor udelat. Je to hrozne jednoduche a stoji ten kruhovy nuz kolem 40,- Kc. Jenom navrtate do drezu otvor 6mm vrtakem, presunete sroub a utahujete ho treba prstencovym klicem do chvile, kdy je otvor pro baterii hotov. Kdyz nebudete vedet, napiste, odfotim to a poslu foto
nepíšete ani do jakého plachu, zda to třeba není pozink, nedej bože smalt. Ale předpokládejme, dnes nový dřez, z plíšku, 0,3 mm ( cca ). Vzračkou co největší průměr, nebo mnoho malých po obvodu kružnice. Ona to nemusí být žádná krása, baterie díru komplet překryje. Jen otazka .. proč neuděláte tu díru těsně vedle? Ja to tak dělal minulý měsíc taky. Nová baterie do dosky, pákovka, a díra do desky šla raz-dva.
Určitě jak píše Fidonet.Připevni tu baterii raději do desky.Jednak je to podstatně pevnější ,plech se prohýbá a baterie pruží.Pokud budeš přece jen vrtat plech,tak dospodu dej ještě jeden silnější,jako podložku.Přilep ji na ten plech silikonem.I tu baterii jsem podmazal silikonem,aby voda nezatékala pod dřez.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.