Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Raychem NRG-DM termostat podlahového topení

Od: topeni odpovědí: 9 změna:

Dobrý večer, v bytě máme topení od firmy raychem, nedávno nám podlaha začala hřát méně. Nastavil jsem tedy vyšší teplotu, jenže nic se nedělo. V místnosti je 21, ani po nastavení třeba na 28 termostat nesepne. Máme nastaveno že se termostat řídí čidlem podlahy a prostoru - lze zvolit i pouze podlahu ale je pak složité nastavit správnou teplotu v místnosti . Je ale zajímavé že když termostat přepnu do režimu jen podlaha, termostat hned sepne. Zkusil jsem termostat dat i do továrního nastavení a seřídit podle nejrůznějších videí na YouTube ale bez úspěchu. Pokud by se v tom někdo vyznal, budu rád za každou radu jak to dát dopořádku. Nepředpokládám že by to byla ale chyba čidla protože se tak najednou stalo ve dvou místnostech vedle sebe které jsem seřizoval, v ostatních místnostech je termostat jiný model a tam vše funguje.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Termostat s podlahovým cidlem funguje tak, ze řídící je teplota v prostoru a cidlo teploty podlahy je jako bezpečnostní. Tj jakmile je dosažena teplota v mistnosti, tak je vypnuto napájení podlahoveho topení a nebo pokud je prekročena teplota podlahy/ podlahoveho cidla tak je též vypnuto napájení podlah.topeni. Tj vypadá to, že teplota podlahy je nastavena nizko nebo podlahovka není schopna prostor vytopit.

topeni
hodnocení

Takhle. Ono to fungovalo normálně ale nedávno to začalo zlobit tak jsem to dal do továrního a je to snad ještě horší. Myslím že je problem v nastavení čidla a odporu nebo co ro je takové to divné o. Vypadá to jak symbol omega nebo tak něco

hodnocení

0x
Typ termostatu a případně foto i displeje..
doplněno 26.01.22 21:21: Omluva, nadpis čtu až napodruhé... Dejte vědět výsledek...
topeni
hodnocení

Dobrý den, typ máte v předmětu otázky, dá se stáhnout i návod. Typ Raychem NRG-DM

topeni
hodnocení

Zadal jsem tam odpor čidla 10 ohm. Vypadá to že to asi funguje, ale nejsem si moc jistý, termostat už reaguje na nastavení teploty, teď máme doma 23. Když nastavim 24 a více termostat sepne. Když 22 a méně termostat vypne. Zkusím intenzivně vyvetrat a dám vědět

V 99% se používají čidla 10 kOhm/25°C. Tj podle mne jste nastavil správně.

Tak v návodu je uvedeno podlahové čidlo 12 kOhm/25C.

dagmara
hodnocení

0x
Zdravím, prosím vás nevíte jak odblokovat dětskou pojistkou na termostatu?nějak se mi povedlo to zablokovat a nikde se nemůžu dočí st jak na to?Děkuji

hodnocení

0x

Dětská pojistka brání náhodné změně nastavení termostatu. Chcete-li termostat NRG-DM opět odblokovat, stiskněte a podržte všechna 3 tlačítka na 5 sekund. Strana 13

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]