Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Parkety nechat ano či ne

Od: lleennaa* odpovědí: 5 změna:

Prosím o radu. V obýváku cca 18 m2 máme koberec a pod kobercem parkety. Místama vržou, jsou poškrábané,myslím i s mezerami. Po výměně plastových oken bych chtěla novou podlahu.Tak teď nevím, jestli si mám nechat parkety zrenovovat nebo si nechat udělat něco jiného. Plovoučku a korek nechci.Slyšela jsem o nějakých vinylových podlahách,ale zkušenosti nemám žádné.Potřebuji,aby ta podlaha opravdu něco vydržela.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dracek*
hodnocení

0x

Pokud mohu poradit pozvěte si někoho kdo vám dokáže říct jestli parkety které máte půjdou renovovat (obrousit a přelakovat) ,mohou sloužit ještě dlouhá léta :) ,také je mám pod kobercem a v blízké době budou renovovány ale nechám si to udělat aby byla i záruka .Dráček

alf*

souhlas, dát jim šanci, jistě ji mají.

jkonopasek*

Parketová podlaha je sice krásná,ale pokud nechcetekaždých 5-10 let investovat cca 10-15.000 za jejich renovaci, je nejlepší možné řešení kvalitní residenční lino. Eliminuje nevýhody plovoucích podlah - tvrdost, pocit chladu od podlahy, citlivost na vlhkost nebo vylitou vodu a navíc mají taková lina cca 20 let životniost,po které nemusíte do podlahy nic investovat.

Ideální řešení je např. řada jupiter od Tarkettu - cenově se dá pořídit za cca 300-350,- /m2 a výrobce na něj poskytuje 15 let záruku.

Obchodní zastoupení pro čr má např. v Praze velvetkoberce.cz/... ,ale seženete ho po celé republice ve většině prodejen s podl. krytinamy.

velvetkoberce.cz/...

lleennaa*
hodnocení

A co ty vinylové podlahy? S těmi zkušenost nemáte? Co jsem kde vyčetla mají také dlouhou životnost...

jkonopasek*

Dobrý den, vinylové podlahy mají skutečně dlouhou životnost a podle typu zvládnou i velmi vysokou zátěž,ale do bytových prostor mají nevýhodu a tou je "pocit tvrdosti při došlapu" a také nemají takovou izolační schopnost a tudíž nebudete mít takový pocit tepla od podlahy. Samozřejmě,že existují i vinyly,které tyto nedostatky eliminují,ale jejich cena se pak pohybuje hodně nad 1000,-/m2 .

Nedávno jsem se navíc kvůli požadavkům.jedné zákaznice na specifickou barvu lina prostudoval nabídky snad všech světových výrobců pvc a nenašel jsem přímou konkurenci pro Jupiter od Tarkettu,tj. pvc,které by bylo minimálně stejně silné(3,8mm) a zároveň nestálo 4x tolik.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]