Prosím o radu. Rekonstruujeme byt a firma nám na podlahy položila dlaždicky. Jenomže spáry jsou takové drolivé a nejsou vodorovné s povrchem dlaždic,- jsou tak o půl cm níže) takže nejlépe je zametat zleva doprava a obráceně. Do toho prostoru se nanosí špína, která se tam usadí a tak kde se chodí jsou spáry černé a jinde zachovají původní světlou barvu. Když chodím k veterináři či do střediska, spáry mezi dlaždicemi jsou ve stejné výši jako dlaždice, takže se dobře metou i vytírají, navíc nejsou z drolivého materiálu, ale jakoby z plastu či co. Majitel firmy dělá, že neví o co jde, ale máme již špatné zkušenostis dlaždicemi na chaluzpě, kde byl stejný problém a aby to vypadalo uklizené, musím spáry čistit zubním kartáčkem Prosím, existuje nějaká spárovací hmota, která vyrovná ty dlaždice do stejné výše, hladká a ne drolivá a dá se normálně vytírat a zametat?Asi se vykoktávám jako UB, ale nevím, jak to vyjádřit. Kdo dělal nedávno dlaždice, pochopí. Děkuji za odpovědi. Zu
Jistěže. Domnívám se, že dlažbu nemáte vyspárovanou vůbec a to, co tam je, jsou rozmáznuté zbytky lepidla na dlaždice. IMHO jde o odfláknutou práci firmy. Spárovací hmota je k dostání v různých barvách v prodejnách stavebnin nebo koupelen a v baumarktech. Hezký den.
kliste76*
Baumarkety bych asi jako laik vyloučil. Ještě jsem se nesetkal s podobným obchodem, kde by mi kvalifikovaně poradili. Jinak se ztotožňuji s názorem al bundy. Vypadá to, že tam žádná spárovačka není. Pokud si to budete chtít vyspárovat sami, nezapomeňte si ty spáry před vyplněním pořádně vyčistit (nejlépe vyluxovat)
Dobrý den, na čištění spár existují speciální přípravky, zeptejte se v drogerii. Je možné, že tam spárovací hmotu nemáte vůbec, nebo odfláknutou, spárovací hmota není drahá a spárování je velice snadné. Jenom si dejte pozor, že neexistují jenom různé barvy, ale i různí výrobci (myslím, že hlavní jsou 2 nebo 3), může se stát, že stejná barva od různých výrobců není stejná. V prodejnách jsou zpravidla k dispozici vzorníky barev.
zuzana*
Děkuji vám za odpovědi, zase se možná ptám jako pitomec, ale v Obi a Baumaxu mě opravdu neuměli poradit, asi se vyjadřuji jako laik nemožně. Ta spárovací hmota je v tubě, je to pasta,nebo je to prášek, který se rozdělá s vodou? Jak vůbec vypadá? Nějaká spárovačka mezi dlaždicemi je, ale povrch není zarovnaný. Nevím, jak se mám ptát, asi mám smůlu((
al bunda*
Je to prášek, který se rozdělává ve vodě. Jedny z lepších spárovacích hmot vyrábí KNAUF. Jmenuje se to spárovací hmota pro spárování obkladů stěn a podlah (Fugenbunt). Udivuje mne, že Vám neporadili. Hodně zdaru.
al bunda*
Prodává se to v balení po 2 nebo 5 kg, větší nepotřebujete, je na obalu popsaná i vydatnost. Jinak kromě toho v baumarktech najdete takové šikovné sešitky "Jak na to", podívejte se po nich. Hodně zdaru.
dobrý den,tak za prvé by měla ta firma dlažbu opravit v záruční době a na spáry si dojděte do obyčejného obchůdku,kde mají a vědí co prodávají tak vám i poradí líp než v supermarketu.
Jednoduše bych si v baumaxu koupila spárovací hmotu v barvě dlaždic a gumovou stěrku (teda já ji už doma mám) a zaspárovala bych to nanovo...poprvé s řídkou směsí aby spárovačka vtekla i do případných dutých prostor pod dlažbou a pak pořádně nahusto podle návodu ( to vše v odstupu minimálně 24 hodin) nic tím nemůžete pokazit spíše naopak a přiště si najděte firmu která svou práci opravdu odvádí,ne jen demonstruje (pokud už mám špatné skušenosti nevidím důvod zase někomu opakovaně platit za neodvedenou práci)...Kutilství zdar
woodstock*
Spárovací hmotu je nejlépe koupit ve stavebninách. A důležité je vědět, že existuje hrubá a jemná! Hrubá se používá pro spáru větší než 4mm a jemná pro spáru do 4mm. Gumová stěrka je samozřejmost a 2 vrstvy si myslim, že je blbost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.