Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spáry mezi dlaždicemi na podlaze

Od: zuzana* odpovědí: 9 změna:
Prosím o radu. Rekonstruujeme byt a firma nám na podlahy položila dlaždicky. Jenomže spáry jsou takové drolivé a nejsou vodorovné s povrchem dlaždic,- jsou tak o půl cm níže) takže nejlépe je zametat zleva doprava a obráceně. Do toho prostoru se nanosí špína, která se tam usadí a tak kde se chodí jsou spáry černé a jinde zachovají původní světlou barvu. Když chodím k veterináři či do střediska, spáry mezi dlaždicemi jsou ve stejné výši jako dlaždice, takže se dobře metou i vytírají, navíc nejsou z drolivého materiálu, ale jakoby z plastu či co. Majitel firmy dělá, že neví o co jde, ale máme již špatné zkušenostis dlaždicemi na chaluzpě, kde byl stejný problém a aby to vypadalo uklizené, musím spáry čistit zubním kartáčkem:( Prosím, existuje nějaká spárovací hmota, která vyrovná ty dlaždice do stejné výše, hladká a ne drolivá a dá se normálně vytírat a zametat?Asi se vykoktávám jako UB, ale nevím, jak to vyjádřit. Kdo dělal nedávno dlaždice, pochopí. Děkuji za odpovědi. Zu

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

al bunda*
hodnocení

0x

Jistěže. Domnívám se, že dlažbu nemáte vyspárovanou vůbec a to, co tam je, jsou rozmáznuté zbytky lepidla na dlaždice. IMHO jde o odfláknutou práci firmy. Spárovací hmota je k dostání v různých barvách v prodejnách stavebnin nebo koupelen a v baumarktech.
Hezký den.

kliste76*
Baumarkety bych asi jako laik vyloučil. Ještě jsem se nesetkal s podobným obchodem, kde by mi kvalifikovaně poradili. Jinak se ztotožňuji s názorem al bundy. Vypadá to, že tam žádná spárovačka není. Pokud si to budete chtít vyspárovat sami, nezapomeňte si ty spáry před vyplněním pořádně vyčistit (nejlépe vyluxovat)

qwertz*
hodnocení

0x
Dobrý den, na čištění spár existují speciální přípravky, zeptejte se v drogerii. Je možné, že tam spárovací hmotu nemáte vůbec, nebo odfláknutou, spárovací hmota není drahá a spárování je velice snadné. Jenom si dejte pozor, že neexistují jenom různé barvy, ale i různí výrobci (myslím, že hlavní jsou 2 nebo 3), může se stát, že stejná barva od různých výrobců není stejná. V prodejnách jsou zpravidla k dispozici vzorníky barev.
zuzana*
hodnocení

Děkuji vám za odpovědi, zase se možná ptám jako pitomec, ale v Obi a Baumaxu mě opravdu neuměli poradit, asi se vyjadřuji jako laik nemožně. Ta spárovací hmota je v tubě, je to pasta,nebo je to prášek, který se rozdělá s vodou? Jak vůbec vypadá? Nějaká spárovačka mezi dlaždicemi je, ale povrch není zarovnaný. Nevím, jak se mám ptát, asi mám smůlu:(((
al bunda*

Je to prášek, který se rozdělává ve vodě. Jedny z lepších spárovacích hmot vyrábí KNAUF. Jmenuje se to spárovací hmota pro spárování obkladů stěn a podlah (Fugenbunt). Udivuje mne, že Vám neporadili.
Hodně zdaru.

al bunda*

Prodává se to v balení po 2 nebo 5 kg, větší nepotřebujete, je na obalu popsaná i vydatnost. Jinak kromě toho v baumarktech najdete takové šikovné sešitky "Jak na to", podívejte se po nich.
Hodně zdaru.

zwiki*
hodnocení

0x
dobrý den,tak za prvé by měla ta firma dlažbu opravit v záruční době a na spáry si dojděte do obyčejného obchůdku,kde mají a vědí co prodávají tak vám i poradí líp než v supermarketu.

mcester*
hodnocení

0x
Jednoduše bych si v baumaxu koupila spárovací hmotu v barvě dlaždic a gumovou stěrku (teda já ji už doma mám) a zaspárovala bych to nanovo...poprvé s řídkou směsí aby spárovačka vtekla i do případných dutých prostor pod dlažbou a pak pořádně nahusto podle návodu ( to vše v odstupu minimálně 24 hodin) nic tím nemůžete pokazit spíše naopak a přiště si najděte firmu která svou práci opravdu odvádí,ne jen demonstruje (pokud už mám špatné skušenosti nevidím důvod zase někomu opakovaně platit za neodvedenou práci)...Kutilství zdar
woodstock*

Spárovací hmotu je nejlépe koupit ve stavebninách. A důležité je vědět, že existuje hrubá a jemná! Hrubá se používá pro spáru větší než 4mm a jemná pro spáru do 4mm. Gumová stěrka je samozřejmost a 2 vrstvy si myslim, že je blbost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]