Nejste přihlášen/a.
dobrý den
nemáte náhodou někdo z Vás výrobky značky Pocket Home? chctěl bych se zeptat na nějaké nastavení z praxe.
Jedná se mi hlavně o pokojové wifi termostaty a termostatické hlavice na radiátory taky wifi, vše spárováno s centrální jednotkou
díky za info
veškeré tam nejsou, protože np tam není termostat který mám já.
a Vy máte tyto výrobky doma? nebo jste jejich prodejce, servisák?
děkuji
ok děkuji, popíšu
mám tedy v sestavě PH-CJ39, PH-PK21, PH-SP2, PH-BP1, PH-HD23 -3x
centrálni jednotka v nastavení aplikace je zapnutá na PH+. Náhled do nastavení centrální jednotky ZDE
V podkroví mám 3 pokoje s radiátory, na každém je osazena bezdátová hlavice PH-HD23. Tady mám nastaveno na termostatu požadovanou teplotu a chci, aby pokud teplota v místnosti klesne pod tuto teplotu, sepne kotel. V aplikaci mám tedy nastavený režim Nezávislý. mám to správně? tak jsem to pochopil dle podrobného návodu.
pak mám podlahové topení v přízemí, kde je termostat PH-BP1. Je uspěšně spárován jak s SP2 tak s CJ39. Na termostatu bliká současně AUTO a MANU. Jak vypnout blikani aby to trvale svítilo? Na termostatu mám taky nastavenou nějakou požadovanu teplotu a chci aby kotel sepnul, když teplota klesne. Takže taky zvolím reřim Nezávisly, ano?
chtěl bych se prosím ujistit jestli jsem pochopil správně dle návodu:
režim auto - zapnu tehdy, pokud chci aby teplota se řídila nastavenými křivkami v daném programu
režim manu - kotel spíná podle teploty nastavené v aplikaci
režim nezávislý - kotel spína podle teploty nastavené přímo na termostatu HD23 nebo BP1
režim závislý - to jsem moc nepochopil kdy v praxi toto využiju.
pochopil jsem správně nastavení těchto režimu? Mohu Vás poprosit, který režim v praxi podle Vás je nejekonomičtější, nejšetrnější k spotřebě? Protože pokud si nastavím požadovanou teplotu 20°C, v praxi nevím, jaký je rozdíl jestli mi to ma hlídat samotná hlavice na radiátoru, nebo aplikace, nebo np program č1 nastaven na tuto teplotu? Nevím co je lepší zvolit, podle čeho se rozhodovat.
děkuji za vysvětlení a rady
tak jsem dle manuálu str 25. pochopil, že buď topím auto (dle nastaveného programu) nebo manuálně. Když manuálně tak buď to mám nastavené přímo na hlavici nebo si to řídim přes aplikaci. To sem pochopil.
takže chtěl bych poradit 2 věci:
1) co je lepší, ekonomičtější v praxi, podle čeho se rozhodovat jestli nastavit AUTO podle křivek v programu nebo MANUAL buď nastavené teploty přímo na hlavici nebo v aplikaci (to je si myslím asi jedno, ne?)
2) proč mi na termostatu BP1 bliká současně MANU+AUTO, nebo spíš jak zapnout aby tyto nápisy jen svítily? Dle manuálu BP1 na str 4. nevím jak na to. Technická podpora nereaguje.
děkuji
2) Máte přiřazeno k centrální jednotce? str.2
5) Pro správnou komunikaci všech prvků systému PocketHome® s centrální jednotkou PH-CJ37/Plus je nutné provést naučení kódu = AKTIVACI každého vysílače do centrální jednotky!
1) Ekonomika provozu závisí na mnoha faktorech, jedině odzkoušet oba druhy regulace po delší dobu (řeším to tak, že provozuji systém sezónně a po dvou letech mohu porovnat). Pokud by byla ustálena venkovní teplota, lze řešit i kratší dobu, třeba po měsíci.
Nakonec provouiji v AUTOMAT-u...
ano dle návodu přiřazeno mám vše ok, testy proběhly podle návodu vše ok, vše sparovano...přesto mi to pořád bliká
Ještě toto:
Indikace stavu termostatu:
nápis AUTO(nebo MANU) na displeji SVÍTÍ = připojené zařízení SEPNUTO
nápis AUTO(nebo MANU) na displeji BLIKÁ = připojené zařízení VYPNUTO
mě současně blika auto+manu - podle návodu bych měl mít připojdné zařízení vypnuto, ale které, ten BP1?
teď mám hysterezi 1,51°C. Co je podle Vás lepší, nastavit regulaci nebo hysterezi? má to nějaký vliv na něco?
teď koukám na návod BP1...str 3. /3 bod AKTIVACE PH-BP1 - NAVÁZÁNÍ KOMUNIKACE S CENTRÁLNÍ JEDNOTKOU
toto je návod na cetrálni jednotku 37, já mám CJ39. Takže chci tedy stlačit tlačítko TEST, ale já ho na CJ39 nemám. A dále se píše že dojde k automatickému přidělení adresy Pa:r8, ... já když koukám na svůj termostat BP1 a vjedu na Pa:r8 tak vidím --:-- takže adresa přidělena není. Je to možné že to proto bliká AUTO+MANU?
ale ikdyž to bliká, tudíž něco není připojeno, tak stejně to topí a zapíná kote podle nastavené teploty na termostatu...nerozumím
ale když mám nastavenou hysterezi tak sleduji že mi to dělá "blbosti". Prosím vysvětlete mi to nějak polopaticky z praxe co je ta hystereze, děkuji
měl jsem nastavené 5°C. Takže pokud kotel vypne np při 20°c a zapne až bude v domě 25°C? chapu to spravně?
na termostatu buď nastavím PA:r5 Volba PI regulace nebo HYSTEREZE. Když jsem měl nastavenou hysterezi tak mi kotel blbnul. Proto jsem se ptal že co to přesně znamená. Vysvětlil jste mi že je to rozdíl teplot mezi zapnutím a vypnutím kotle. Já měl nastavenou hysterezi na 5°C. Takže jsem se ptal, jestli to znamená, že když mám nastavenou hysterezi na 5°C, v pokoji je np20°C a kotel zrovna vypnul, tak zapne až bude v pokoji 25°C? Nebo naopak, že zapne při 20°C a vypne až bude 25°C?
děkuji
jasně, a to kdy zapne při jaké teplotě, to závisí na minimální nastavené teplotě, ano?
a zase bude čekat tak dlouho, pokud nespadne pod tu požadovanou teplotu, ano?
takže ta hystereze vlastně znamená to, že topí tolik °C nad nastavenou teplotu, kolik si nastavím v Pa:r5, ano?
takže teď mi ještě vrtá hlavou, proč mi současně blika AUTO+MANU, vše jsem udělal podle návodu a pořád se tváří že něco je vypnuto
ANO...znamená to, že topí tolik °C nad nastavenou teplotu, kolik si nastavím...zkuste dát do továrního nastavení a znovu nainstalovat do systému...bude to sice trochu práce, ale za zkoušku to stojí...
Může být problém v termostatu...od výroby... Dá se zkontrolovat firmware, načíst poslední verzi? Momentálně už to nemohu číst, možná to víte zpaměti...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.