Zdravím všechny o víkendu se chystám do Hornbachu a rád bych se na ponk pořídil nějakou pěknou pracovní desku něco ve stylu jako jsou ty kuchyňské mají však délky po čtyřech metrech za docela vysoké ceny myslíte že tam řežou desky na míru na přířezu nemám zkušenost děkuji potřeboval bych něco 150 x 80 cm když jsme stavěli dům nebyly peníze tak jsem to vyřešil zdvojeným OSB deskou však není už bych do garáže chtěl i něco pohlednějšiho
Drevotřískovou desku na pracovní ponk bych si nedal a už vůbec né lamino. Pokud tam chcete dát svěrák atd, tak bych to udělal trošku pořádně. Buď kupte spárovku, kde se budete pohybovat kolem 2k, nebo si kupte fošny, ty koukám koupíte 3x3m (40x160) a když je k sobě slepíte a ohoblujete či obrousíte tak budete mít desku jak víno! poopř. můžete zespodu přišroubovat k sobě...
doplněno 26.01.22 18:09:
jinak fošny seženete cca za 650... brusný kotouč, lepidlo, trošku té práce, od toho ten ponk je ne? atd.. do 1k máte desku jako bejk.
Tak dřevotřískové lamino určené na kuchyňské linky není žádný papundekl, je odolné dost a má to jednu velkou výhodu, je rovné jako když střelí (pokud to dole dobře uchytí). Na běžné bastlení naprosto dostačující, i ten svěrák to udrží. Ještě by byla dobrá voděodolná překližka dostatečné tloušťky přidělaná na hranoly, jak tu někdo psal, to by mohlo vydržet i drastičtější práce.
klasicka 3cm kuch. deska stoji v hornbachu cca 600/bm podle hnusnosti dekoru, jinak podelne spojene 2 desky naprosty cajk, a dole je platem spojovacim zajistite k sobe spolu s herkulesem
Ano, odrezu vam na mieru, napr z bieleho lamina alebo z drevodekoru, max rozmer pri hrubke 18mm je 2700 x 2000 plus minus, cize vasa doska v pohode.
juelen
Myslíte? Našel jsem na hornbachu jen 4.1 metrovky jako kusy... V obi maji aspoň metráž...nikde jsem ty desky na eshopu hornbachu bohužel nenašel...maximalni hloubka jsem koukal 63.5 ja mam ponk 70 ...bile do garáže/ dílny asi ne. Umějí uříznout vámi udavane rozměry i ty kuchyňské odolnější desky nebo jen klasicke hladké nábytkové...a hrany Asi bude olaminovana jen jedna předpokládám že?
langpy
Síla na materialu 18 mm je strašně malá...ja bych právě potreboval tu kuchyňskou...a to je kolem 36-38 mm a spojovat dve na sebe se mi nechce...
Maji tam neco na kusy, ale standardni veci i prirez na miru a plati se jen to co uriznou. Osobne bych na pracovni desku udelal rost a na vrch preklizku, pripadne vodeodolnou. Odolne je to dost a celkem to i vypada.
Já koupil u Houdka na Pražské za Budvarem fošny smrk 5 cm a ty jsem zespoda prošrouboval vruty na hranolky cca po metru, napustil fermeží a spokojenost.
langpy
Jó, vidíte,asi nej řešení ,ja se u něj stavím a asi si to vykutim sám... člověk je rád že si přes tu zimu něco pokuti...a bude z toho i vetsi radost, díky
Já měl dokonce "cukání" udělat to z dubových fošen / byla by to nádhera/ , ale nakonec nebyly, musely by se objednávat a cena také samozřejmě byla jinde - tudíž bylo rozhodnuto.
Laminátové pracovní desky se dělají i v hloubce 80 cm. Každý slušný prodejce vám uřízne na míru. Hornbachy určitě. Přední hrany bývají olaminované, vcelku s deskou. Já jsem kdysi sehnal do garáže poctivý kancelářský stůl, s dvěmi řadami zásuvek po bocích, deska 140x80 je hrubá 3 cm, z poctivého dřeva. Je na něm solidní 14 cm svěrák. Zažil toho za 40 let mnoho. Drží! Zkuste oběhnout bazary s nábytkem, sběrné dvory. Inzeráty! Pracovní deska z dřevotřísky je vhodná pro jednodušší lehčí práci, údery kladivem ji mohou poškodit.
Já bych se spíž zeptal, co v garáži převážně děláš? Pokud sem tam brousíš řetěz do motorovky a měníš olej v sekačce, tak bych to neprožíval. Pokud tam ale děláš se železem a nějaký větší práce, tak bych se poohlédl po nějakým tvrdým dřevě. Nejlépe dub.
no ono ty kuch desky jsou brutalne odolne a vypadaji pekne, kolco z drezu jsem pouzival na vsechno mozne nez jsem to nechal nabobtnat par dni pohozene v trave po vecirku a desti
naopak kdyz jsem koupil kuchynskou linku, tak z toho jejich ponku k tomu jsem udelal maly ostruvek, protoze sedi dekor s koupenou deskou, a co se nestalo, polozil jsem na to zmrzlou petku piva, na ktere se srazela voda, a za 2h se ta deska nafoukla tak, ze to muzu vyhodit
Tak jsem si s tim drobek dneska pohrál nakonec to vyhraly fošny...mel jsem starý natahany z práce tak jsem je odhrebikoval ,ohobloval,obrousil ...natrel stůl a ted badam cim to natřít,chci něco průhledného tak lodní lak, nějaký epoxid? Foto před a po
Nejsem sice z oboru, ale když dělám nějaké stolky, židličky dětem používám vámi zmiňovaný lodní lak a spokojenost, mám to i na ponku jediné snad že smrk je prostě dost měkký (ale měl jsem to jak vy - zdarma). Když dělám s něčím masným nebo natírám používám na ponk podložku. Špatnou volbou nebudou ani podlahové/parketové laky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.