Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vnitřní zateplení

Od: drebbin* odpovědí: 19 změna:

Ve starém domě mohu kvůli památkářům zateplovat jen zevnitř. Zimní zahrada má pod okny spodní stěnu širokou jen na 1 cihlu = cca 12 cm. Zahrada má tvar pravoúhlého U a strašně prochládá. Stěny zimní zahrady jsou ve druhém patře, jsou předsazené před hlavní zdi domu (původně to byl asi balkon) a jsou suché. Na čelní stěně nejsem limitován, ale boky mohu z technických důvodů rozšířit dovnitř jen o dalších 12 cm. Zároveň musí být těch "nových" 12 cm dostatečně pevných, aby unesla velká okna s trojsklem. Čím zateplit ty boky, kde jsem limitován a čím čelní stěnu, kde můžu zateplovat do libovolné šíře?

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

3x

Jediné,co vidím reálně,je vyhodit ta okna a vyměnit za plastový izolační systém .Pokud se musí ta okna zachovat,tak doplnit ještě jedním vnitřním oknem.Pokud je tam ještě neizolovaná zeď,tak jen přizdít ytongem.

JABRAKA

Jabrako, co přizdít zhruba takhle? *hi*

Vnitřní zateplení

Míro, to by měl pak jednodušší, celou přizdívku z EPS. Levnější lehčí... ale stále nechápu, on chce jen zateplit pod oknem, nebo celou stavbu?

hodnocení

2x

volil bych k zateplení vatu, avšak obalenou zevnitř bytu parotěsnou fólií, aby nemohla vlhkost z bytu do té vaty. To by pak byl průšvih. Co před vatu . . .? asi sádrokarton na nějakých dřevěných prkýnkách. Na vzniklý parapet pevnou parapetní desku. Není to prefesionální ale účel by to mohlo splnit. Co na to kolegové stavební oborníci . . .?

doplněno 19.03.10 09:15:

často se zde doporučuje deska rigidur nebo i osb deska.

hodnocení

1x

opravdu vnitřní zateplení:

tzb-info.cz/...

Milane, tak kurna poradte a ne NEPORADTE! Jiste chápete. Tehle poradna me nekdy privadi k silenstvi a myslim, že i tazatele. . . . . . To ma byt jako rada . . . aha. . *plac**bum*.

Míro, tazatel chce zateplit zevnitř. Těžko mu v poradně vysvětlím, že je to špatné řešení.

Proto jsem mu nabídl odborné názory.

Co mu mám nabídnout za radu, když jsem přesvědčen o nevhodnosti řešení.

doplněno 19.03.10 21:02:

Mír,

já stále nevím co chce zateplit, jen tu stěnu pod okny, nebo celý domek? Vymění okno za trojsklo a spodek nechá slabý? a co boky?

Takový nejasný dotaz. Nějak nechápu tazatele.

Míro, tazatel chce zateplit zevnitř. Těžko mu v poradně vysvětlím, že je to špatné řešení.

Proto jsem mu nabídl odborné názory.

Co mu mám nabídnout za radu, když jsem přesvědčen o nevhodnosti řešení.

doplněno 19.03.10 20:43:

proč to mám dvakrát?

technikjirik*
hodnocení

0x

nešlo by udělat nějaký nákres? Nějak z toho popisu nejsem moc moudrý.

drebbin*

Ano, pošlu obrázek

drebbin*

Dobrý den, posílám obrázek - jedná se o pravou polovinu oblasti, kterou musím zateplit, na ní navazuje symetricky levá - zeď pod okny je ten problém. Z těch kratších stran mohu přidat ke zdi jen 12 cm, zepředu limitován nejsem...

Vnitřní zateplení #2
casipluscz

Dobry den preji.

Podivejte se prosim na stranky casiplus.cz a tam se dozvite o zdravem- fungujicim vnitrnim zatepleni. Poradime.

Zdravi J.Masat.

zase jedna reklama o snění...

karelkarel
hodnocení

0x

Na těch fotkách vidím dost, přesto se ještě ptám: ten "balkon-zimní zahrada" míníte užívat jako součást obývané místnosti(s jakou teplotou?) a mezi tou zimní zahradou a tou místnností nebude žádná stěna s dveřmi nebo francouzské okno? A Vy chcete vyměnit ta stávající okna co jsou na foto za nějaká nová?

jabraka*
hodnocení

0x

Přesně tak,ale místo duté cihly pěnosilikát ytong.Pokud by se nechala mezírka,tak spojit zapěněním pěnou,ne polystyrenem.S tím vnitřním zateplením vždy vzniknou problémy.Ale pokud jde o to okno,zamysli se nad výměnou skel za dvojskla,izolační schopnost značně vzroste.

doplněno 20.03.10 07:56:

Nevšiml jsem si v dotazu,že chceš dávat trojskla.Nic proti nim,ale v tvém případě by i dvojskla splnila funkci,když nemůžeš intenzivně zateplit zbytek.Sice bys měl dokonalá okna,ale teplo ti bude utíkat okolo.Je to,jako bys šel do mrazu v kožichu a v trenkách.

JB

drebbin*

add 1.) okna měním v celém bytě, v akci jsou trojska zdarma za cenu dvojskel, proto trojskla

add 2.) zateplení zevnitř je možná špatné, ale zvenku nemohu kvůli památkářům

add 3.) mimo těch tenkých stěn pod okny jsou ostatní stěny v této místnosti již 60 cm široké, tedy relativně bez výrazných tepelných úniků

add 4.) místnost bude po rekonstrukci užívána jako běžná obytná, teplota by tam tedy měla být cca 21 st.C.

standam*

vyzdival/prizdival jsem vyklenek pod oknem a pouzil Ytong. Nenapada me lepsi reseni i u tebe. Dal jsem 15cm a mezeru mezi stenou a ytongem v miste parapetu vypenil PUR cca 3x10x200cm. Navic muzes ytong prikotvit ke stene.

Ytong 10cm ti tepelne (ne akumulacne) bohate nahradi i tu tvou 60cm zed.

karelkarel

V té zimní zahradě budete také měnit okna? Co je pod tou zimní zahradou a nad ní?

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud se rozhodneš použít doplňkovou izolaci zevnitř,musíš do budoucna počítat s problémy,třeba u těch 21 st.C bude za izolací na zdi rosný bod sakra blízko.Hrozí zarosení stěny i izolace.Možná,že cestou by byla parotěsná folie,přizděná ytongem.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]