Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
rád bych se zeptal, zda existuje pro elektrickou řetězovou pilu nějaký pohyblivý zdroj elektr. energie. Potřeboval bych řezat ve větší vzdálenosti od domu, kam nedotáhnu ani prodlužky, a bohužel nemám vlastní benzinovou pilu. Lze na trhu sehnat něco jako power banka pro mobily, jen ve větší velikosti?
Moc děkuji!
Baterka s měn ičem existuje, ale těžký jak prase a drahý.
Centrála taky existuje, ale musí zvládat regulaci nárazovýho odběru při startu, obzvlášť pokud nemáš pilu s omezovačem rozběhovýho proudu = centrála dostatečně výkonná s kvalitní regulací = taky nabude levná.
Shrnuto nejlíp vychází koupit benzínovou pilu. Výkon podle dřeva a kvalita kolik motohodin kjolik to má přežít + i způsob řezání (pauzy na vychladnutí nebo "furt nádrž za nádrží")
Doplním jednu z odpovědí...2x baterie 70Ah 7 980,- ( Varta je pár o korun levnější), Běžná akubaterie se na tento typ provozu nehodí; měnič 2000W cca 6 500,-. (výstup sinus, výstup modifikovaná sinusoida je o pár korun levnější), benzínová řetězová pila třeba Stihl MS251 12 090,- (a to neřeším, že hobby benzínové pily koupím za cenu baterií a měniče minimálně dvě). A údržba baterií s tím, že je použiji párkrát do roka, třeba i pro jiné účely, nestojí za to... Jsem pro benzín
Řešil jsem to stejný a tak jsem koupil měnič z 24V na 230V a k tomu dvě baterie 70Ah zapojené do série.
Že je těžké, o tom nepochybuju, ale zase je to "univerzální" pro jakékoliv elektrické nářadí. Těžké je to asi jako elektrocentrála, ale nesmrdí mi to pod nosem nebo někde poblíž. A na rudlu nebo na vozíku se to dá převézt kamkoliv.
Řezal jsem dřevo na podzim a na začátku zimy. Baterie vydržely asi 2 až 3 hodiny přerušovaného řezání kmenů o průměru 20 až 45cm na délky 50cm. Průběžně jsem dřevo odvážel, takže za dopoledne jsem energii z baterií spotřeboval a pak jsem je dva dny nabíjel.
Elektrická pila je docela lehká. Sice za sebou musíš tahat kabel, ale na to se dá zvyknout.
Asi jediný problém by byl s počasím. Pokud začne pršet, tak musíš elektroniku chránit před vodou.
Jako hotové zařízení jsem to ani nehledal, protože baterií a měničů je taková spousta, že by to bylo strašně moc kombinací. Takhle si každý musí vybrat podle toho, co s tím chce napájet a jakou asi požaduje výdrž.
Dřív nebyly žádné elektro pily a MŘP měla armáda, hasiči a podnik těžící dřevo-drtivá většina normálních lidí měla kapra nebo obyčejnou obloukovou pilu (tedy RU) a vše se zvládlo, Dnes bez benzínu nebo eletriky neumíte pořezat kus dřeva?
Když už máte takové problémy-proč si nekoupíte aku řetězovku v lidlu , k ní ještě dva aku a nevymýšlet píp s AKB z auta a k tomu ještě měnič!A vyjde daleko levněji než autobaterie s měničem! Nebo klasickou benzínovou MŘP taky vyjde levněji
Jasně že všechno vyjde levněji.
Jenomže já dřevo ruční pilou řezat nebudu. Stejně tak to dřevo nebudu štípat klínem a palicí. Kdybych žil před padesáti roky, tak bych tu štípačku snad taky dokázal vymyslet.
Takže jsem hledal nějaké řešení, které mělo rozumnou výdrž a bylo univerzální do domácnosti.
Když si koupím akumulátorovou pilu a budu s ní řezat kmeny, tak odhaduju 10 řezů a baterie jsou prázdné. Na ořezávání větví akumulátorová pila stačí s baterkama na celé dopoledne. Na kácení stromů a zkracování dlouho nevydrží.
Motorovou nechci. Už jsem se smradu z benzínu nadýchal dost.
Takže proto jsem si postavil akumulátorový zdroj s měničem. A ten použiju např. na topení v případě vypadku elektřiny. Můžu s tím používat i další elektrické nářadí, které mám doma. Na svářečku to asi není, ale krátkodobé napájení domácích spotřebičů to zvládne.
No jo,. někdo jednoduché a levné řešení někdo má raději složité a drahé řešení.Eletrická řetězovka je jen na řezání v dosahu el sítě. Aku nářadí, nejen řetězovka je vhodné při práci na střechách=sníží se riziko pádu po zakopnutí o kabel,.MŘP tam kde se kácí stromy, řežou kmeny atd nedovedu si představit eletrickou pilo byť v dopahu řezat kmeny stromů byť jen 30 cm v průměru!
Já ho chápu, má na kolečkách velkou olověnou baterku s měničem a nemusí řešit aku nářadí = pořizovat aku všechno a po pár letech měnit baterky. Taky el. pila 2,5 kW je levná, zato aku pila s podobným výkonem už je dost za raketu. Jen mu zůstává nevýhoda prodlužováku a někam to nosit bych teda nechtěl, i to zabere místo v kufru když to převáží..
A kácet el pilou 30 cm stromy - v pohodě, stačí nemít úplnej šrot a nebýt lama...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.