Nejste přihlášen/a.
Zdravím , chtěl jsem se zeptat . Ojledně jak se zbavit alegenu na chatě. Chata je v ní cítit taková stuchnina . Pravidelně větráme. ale když tam přijedeme, tak totálně oteču . Mám alergii na rostoče a srst , a plysně. Několikrát vytíráme a pořád větráme. Někde jsem četl, že pomůže čištěním ozoném máte někdo zkušenost? Případně nějaké rady. Snažím se tam i každý týden topit, větrat. atd . Předem díky za rady
Náhodou tá stuchlina nejde z odtokov? Ak chýba voda v sifónoch alebo odtokoch na podlahe v kúpeľni alebo sprchovacom kúte,tak potom ide smard z odpadov. Voda sa vyparí,napr. za týždeň a už potom tam ide smrad.
Zatuchlina často obsahuje houbové (plísňové) spory a na ně jste zřejmě alergický. Bylo by žádoucí zbavit se vlhkosti, což ovšem u sporadicky obývané chaty bude oříšek. Zjistil bych, v které části je zatuchlina nejsilnější a tu část vysířil sirnými knoty. Nechat pár hodin působit a pak je nutné dobře vyvětrat. Sice bude chata nějaký čas trochu cítit sírou, ale v tak malé koncentraci to není jedovaté a do 14 dnů by to mělo vyvanout.
Sorry nic proti ale já bych začal s češtinou. -alegen, rostoče, plysně, stuchninu...
JInakn ejezděte na chatu na víkendy, nebo větrejte trvale, tím spíše, že tam máte stuchninu...
diesel : proč ty invektivy, to snad nemáte zapotřebí. V češtině a písemném projevu nejste také šampion. Přitom nějaká konkrétní, podnětná a v případě tazatele jednoduše použitelná rada naprosto žádná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.