Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Alergie - Chata

Od: gimaster2® odpovědí: 13 změna:

Zdravím , chtěl jsem se zeptat . Ojledně jak se zbavit alegenu na chatě. Chata je v ní cítit taková stuchnina . Pravidelně větráme. ale když tam přijedeme, tak totálně oteču . Mám alergii na rostoče a srst , a plysně. Několikrát vytíráme a pořád větráme. Někde jsem četl, že pomůže čištěním ozoném máte někdo zkušenost? Případně nějaké rady. Snažím se tam i každý týden topit, větrat. atd . Předem díky za rady

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Asi bych začal ozónem. Ale chata, kde se bydlí jenom občas bude vždy tak trochu problémová. A jestli izolace proti vodě je například porušená nebo žádná, tak je to téměř neřešitelný problém. To by se tam muselo trvalé bydlet, topit a větrat. Možná tak topení automatické a alespoň nějaká jednoduchá rekuperace, která by běžela nonstop.

hodnocení

1x

stuchlina naznačuje vlhkost v chatě,dají se zapůjčit odvlhčovače vzduchu,jen to předpokládá zapnutí i v době vaší nepřítomnosti,na zkoušku jako první pomoc,2,pak generální úklid,3,zjistit odkud se vlhkost bere,4,oprava*slunce*

hodnocení

0x

Vy jste cizinec?

Nám kdysi pomohlo vykouření vonnými tyčinkami. Nejdřív to tedy smrdí, ale po čase dostane prostor takový fajn nádech. Ale chce to hodně, popř. i aromalampy, františky aj. Myslím, že i roztoči utečou.

hodnocení

Některé ano. Ale co dnes nemůže být jedovaté?

hodnocení

0x

Náhodou tá stuchlina nejde z odtokov? Ak chýba voda v sifónoch alebo odtokoch na podlahe v kúpeľni alebo sprchovacom kúte,tak potom ide smard z odpadov. Voda sa vyparí,napr. za týždeň a už potom tam ide smrad.

hodnocení

V chatě není voda aní toaleta , jsou tam nějaké alegeny , které mě dráždí , přemýším jak se toho zvavit .

orion*
hodnocení

0x

Zatuchlina často obsahuje houbové (plísňové) spory a na ně jste zřejmě alergický. Bylo by žádoucí zbavit se vlhkosti, což ovšem u sporadicky obývané chaty bude oříšek. Zjistil bych, v které části je zatuchlina nejsilnější a tu část vysířil sirnými knoty. Nechat pár hodin působit a pak je nutné dobře vyvětrat. Sice bude chata nějaký čas trochu cítit sírou, ale v tak malé koncentraci to není jedovaté a do 14 dnů by to mělo vyvanout.

hodnocení

DD. děkuji za rady, dovedl jste mě na myšlenku např sirná svíce. Jako základ to pravděpodobně bude stačit. Pak jak psal Váš kolega podívat se na podlahu, chatu máme nově a teprve zjištujeme co tam bude potřeba, ale ta alergie mě opravdu trápí.

hodnocení

0x

Sorry nic proti ale já bych začal s češtinou. -alegen, rostoče, plysně, stuchninu...

JInakn ejezděte na chatu na víkendy, nebo větrejte trvale, tím spíše, že tam máte stuchninu...

diesel : proč ty invektivy, to snad nemáte zapotřebí. V češtině a písemném projevu nejste také šampion. Přitom nějaká konkrétní, podnětná a v případě tazatele jednoduše použitelná rada naprosto žádná.

větrejte trvale, tím spíše, že tam máte stuchninu...Tak pokud toto není rada pak jsem tedy NIC nenapsal a vy tedy jste nic nepřečetl!
asd1

S češtinou začni taky - kritizuješ ho a sám napíšeš JInakn, ejezděte, stuchninu...

Vysířit, vydesinfikovat, vybílit vápnem, pro trvalejší ale nejspíš i chatu podříznout, vyškubat podlahy, vyházet chcíplý myši a udělat podlahy nový, omlátit omítky a udělat nový vápenný... A pak topit a větrat...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]