Nejste přihlášen/a.
Určitě ne hned nad televizi, to by bilo do očí. A natěsnané.
Já tyhle věci dělala ve dvou.
Který z Vás má trošku cítění, tak stojí opodál, nebo sedí na sedačce a dívá se, jak druhý s hodinami /obrázkem, doplňkem/ zkouší různé umístění na stěně.
Nevím, co to je nalepovací, jenom jsem koukla na ukázky /Jysk/ a nejsem toho příznivcem. Ale je jiná doba i doplňky se mění, nalepte si co máte, je to takové odlehčené.
Jedna varianta by byla dát na poličku stojací hodiny, v místě toho slona, nějaké moderní hodiny samozřejmě. Ty bych zvolila tedy já. Větší, aby na ně bylo vidět ze sedačky a s arabskými číslicemi.
Asi takovéto, ale kdyby byly světlé, toho dřeva je na stěně dost.
Další možnost je zvolit digitální hodiny. Zn. Karlsson net-hodinky.cz/... aha, ale odkaz hodin nefunguje, nejsou tam, co jsem vybrala jako vzorek.
Pokud by Vás nerušilo překlápění -
Pokud by to byly klasické na pověšení, tak možná doleva místo té bachraté vázy a zvolila bych dřevěný dekor, pokud by se dal sehnat tedy stejný, anebo kulaté, bílé hodiny s dřevěným rámečkem.
Nabídka je hodně veliká.
Já bych šla do hranatých na poličku, a trošku v kontrastu.
Podle Vašeho vymalování a ostatních doplňků.
Já teda nevím, ale horní hrana poličky mi vychází odhadem do výšky 190 cm (skříňka 140 + polička 22 + mezera 20) nad to přijdou hodiny 50 cm. Jak máte vysoké stropy? 190+50=240cm, nějaká mezera mezi poličkou a hodinami a hodinami a stropem. Při výšce stropu 260 bude horní okraj hodin 10 cm pod stropem? Jestli počítám správně, bude to vypadat hrozně. Nehledě na to, že střed hodin bych umístil tak do výše očí stojícího člověka, tedy dle výšky obyvatel 150 - 180 cm nad zem. Prostě podle mého, ať ty hodiny narvete doleva, doprava, na střed čehokoliv, nebudou správně ani na výšku a bude to vypadat hrozně.
Nene, píšete to úplně správně. Za mě středit na osu mezery mezi oběma svislými stěnami, tedy levou stěnou vysoké skříňky a pravou závěsné skříňky, tzn. zřejmě na střed TV. Ale ve svém předchozím příspěvku upozorňuji na to, že se Vám tam hodiny "nevejdou" na výšku. Fyzicky snad ano, ale bude to nahuštěné a přeplácané. Za mě - buď hodiny nebo polička.
Nástěnné hodiny bych v první řadě dala do kuchyně. Ale pokud z nějakého důvodu musí být v obývacím pokoji nebo máte těch hodin více, uvažovala bych o jiné stěně, než je ta s televizí. Televize zpravidla mívají lištu s ukazatelem času. Není nutné mít dva údaje téměř nad sebou. Ale pokud trváte na umístění hodin nad tou konkrétní stěnou, tak bych vyzkoušela místo nad nízkou skříňkou (na fotce je váza). A to tak, aby horní hrana hodin a horní hrana vysoké skříně byly v jedné rovině. A boční hrana hodin a boční hrana malé skříně rovněž v jedné rovině. Nebo nad střed malé skříně. Prostě vyzkoušet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.