Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Na které místo nalepit hodiny u obývací stěny

Od: pavliks odpovědí: 17 změna:
Dobrý den,
koupili jsme si nalepovací hodiny možnost 50 nebo 70cm v průměru.
Máme tuto obývací stěnu asko-nabytek.cz/...
Prosím poradíte mi prosím na které místo nad stěnu je nalepit?
Jestli nad prostředek hodní poličky nebo prostředek stěny či nad prostředek TV?
Kde to bude vypadat nejlépe?
Děkuji moc

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Hodiny bych dala na úplně jinou zeď. Bude to přeplácané, ať je dáte kamkoli nad poličku.

hodnocení

2x

Nahoře se mi zdají moc vysoko a nad TV působí rušivě. Já bych je dal vlevo a tu vázu jinam.

minsk
hodnocení

1x

Určitě ne hned nad televizi, to by bilo do očí. A natěsnané.

Já tyhle věci dělala ve dvou.

Který z Vás má trošku cítění, tak stojí opodál, nebo sedí na sedačce a dívá se, jak druhý s hodinami /obrázkem, doplňkem/ zkouší různé umístění na stěně.

Nevím, co to je nalepovací, jenom jsem koukla na ukázky /Jysk/ a nejsem toho příznivcem. Ale je jiná doba i doplňky se mění, nalepte si co máte, je to takové odlehčené.

Jedna varianta by byla dát na poličku stojací hodiny, v místě toho slona, nějaké moderní hodiny samozřejmě. Ty bych zvolila tedy já. Větší, aby na ně bylo vidět ze sedačky a s arabskými číslicemi.

Asi takovéto, ale kdyby byly světlé, toho dřeva je na stěně dost.

net-hodinky.cz/... asi

Další možnost je zvolit digitální hodiny. Zn. Karlsson net-hodinky.cz/... aha, ale odkaz hodin nefunguje, nejsou tam, co jsem vybrala jako vzorek.

Pokud by Vás nerušilo překlápění -

google.com/...

Pokud by to byly klasické na pověšení, tak možná doleva místo té bachraté vázy a zvolila bych dřevěný dekor, pokud by se dal sehnat tedy stejný, anebo kulaté, bílé hodiny s dřevěným rámečkem.

Nabídka je hodně veliká.

doplněno 22.01.22 12:15:

Já bych šla do hranatých na poličku, a trošku v kontrastu.

Podle Vašeho vymalování a ostatních doplňků.

idanova*
hodnocení

1x

Zdravím. Pokud máte sestavu i s mezerami stejnou, jako na obrázku, měly by hodiny viset nad tou nejvyšší vázičkou na poličce. Je to střed úsečky tvořené vnitřní stranou pravé (vyšší) skříňky a vnější stranou levé (nižší) skříňky. Viz obrázek. Ida

Na které místo nalepit hodiny u obývací stěny

seraphico*
hodnocení

0x
Nad TV určitě ne, to by nevypadalo dobře. Já bych to dal nad prostředek stěny.
Mně teda ta TV přijde uprostřed :)
seraphico*
Jj. TV uprostřed je, ale nedával bych to mezi ní a poličkou. Blbě jsem to napsal.
Jo takhle. No tam určitě ne, to souhlasím. Ony by tam ale asi ani nevešly.

hodnocení

0x

Já teda nevím, ale horní hrana poličky mi vychází odhadem do výšky 190 cm (skříňka 140 + polička 22 + mezera 20) nad to přijdou hodiny 50 cm. Jak máte vysoké stropy? 190+50=240cm, nějaká mezera mezi poličkou a hodinami a hodinami a stropem. Při výšce stropu 260 bude horní okraj hodin 10 cm pod stropem? Jestli počítám správně, bude to vypadat hrozně. Nehledě na to, že střed hodin bych umístil tak do výše očí stojícího člověka, tedy dle výšky obyvatel 150 - 180 cm nad zem. Prostě podle mého, ať ty hodiny narvete doleva, doprava, na střed čehokoliv, nebudou správně ani na výšku a bude to vypadat hrozně.

pavliks
hodnocení

Dobrý den,
asi jsem to špatně popsal.
Nalepovací hodiny 50-70cm v průměru, chceme dát nad tu poličku, ale co bude pak střed? Bude střed TV, stěna nebo políčka?
Děkuji moc

Nene, píšete to úplně správně. Za mě středit na osu mezery mezi oběma svislými stěnami, tedy levou stěnou vysoké skříňky a pravou závěsné skříňky, tzn. zřejmě na střed TV. Ale ve svém předchozím příspěvku upozorňuji na to, že se Vám tam hodiny "nevejdou" na výšku. Fyzicky snad ano, ale bude to nahuštěné a přeplácané. Za mě - buď hodiny nebo polička.

joudic*
hodnocení

0x
nad policky ne, ty hodiny jsou vyrazny soliter, mam je na nejdelsi zdi mezi okny, uprostred hornich 2/3 zdi, udelal jsem je co nejvetsi, nalepit to pro cloveka s ocd byl teda porod, aby to bylo na milimetr a na stupen presne:-D

hodnocení

0x

Nástěnné hodiny bych v první řadě dala do kuchyně. Ale pokud z nějakého důvodu musí být v obývacím pokoji nebo máte těch hodin více, uvažovala bych o jiné stěně, než je ta s televizí. Televize zpravidla mívají lištu s ukazatelem času. Není nutné mít dva údaje téměř nad sebou. Ale pokud trváte na umístění hodin nad tou konkrétní stěnou, tak bych vyzkoušela místo nad nízkou skříňkou (na fotce je váza). A to tak, aby horní hrana hodin a horní hrana vysoké skříně byly v jedné rovině. A boční hrana hodin a boční hrana malé skříně rovněž v jedné rovině. Nebo nad střed malé skříně. Prostě vyzkoušet.

pavliks
hodnocení

Dobrý den,
děkuji za všechny odpovědi. Možná máte někteří z vás opravdu pravdu a bylo by to už moc přeplácané na té štěně.
Teď ještě uvažuju nalepit hodiny na boční stěnu v obývacím pokoji nad komodu, ale zase si musím nepředstavit jestli je nalepit v průměru 50cm nebo 70cm.
Možná by to chtělo si s tím pohrát a zkusit boční stěnu obýváku vyfotit a vložit druhou fotku hodin přímo do fotky boční stěny obýváku aby měl pak člověk větší představivost?

hodnocení

0x
V první řadě bych hodiny nalepil na kruh z čirého plexiskla. Asi bych volil ten menší průměr.
Neuvádíte barvu hodin, teda čísel a ručiček. Ani barvu nábytkové stěny ani stěny za ní. Vše je třeba doladit.
Hodiny nalepené na přenosném podkladu mohu umístit kamkoliv se mi/manželce zlíbí. Také se bude lépe posuzovat při hledání místa. Jeden drží, druhý kouká. Pak stačí jeden menší hřebíček.
Nalepené přímo na stěně mně/jí/nám budou třeba časem žrát nervy. Překážet při potřebném přemístění nábytku. Občas je třeba i vymalovat!

pavliks
hodnocení

Dobrý den,nakonec jsme hodiny nslepili úplně na jinou prázdnou stěnu a ve velikosti 70cm.
Moc jste mi pomohli,děkuji.

hodnocení

0x

Hodiny nemusí být nahoře. Mohou být kdekoliv, kde na ně člověk odkudkoliv vidí. A nemusí tam být napořád. *mir*

Na které místo nalepit hodiny u obývací stěny #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]