Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kotel pojistny ventil

Od: kotel odpovědí: 11 změna:
Dobrý den,
Potřebuji od vas radu. Dnes jsem si vsiml, ze obcas kapne z pojistného ventilu. Tlak mam v poradku. Muze se to stat, ze obcas kapne pri topeni i kdyz je spravny tlak?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Může se to stát.

Buď už je pojistný ventil "unavený", nebo je pod sedlem nějaká nečistota.

kotel
hodnocení

A co tedy s tím? Zavolat servis asi nejlépe, ale ten tu byl pred 14dny na revizi.

Můžete trošku vody přes PV odpustit a nečistota se (možná) vyplaví..

Pokud je PV již starší a není to nečistotou, tak pak je čas na výměnu.

Samozřejmě, pokud to jen "slzí", tak bych počkal do konce topné sezony.

kotel
hodnocení

vsiml jsem si toho az dnes nahodou .. mam tam kryt a neni to videt, jen ze jsem tam posvitil baterkou tak jsem videl kapku

ventil
hodnocení

2x

Ja, stává se to běžně. Tlak v systému UT kolísá vlivem ohřevu vody a chladnutí a ventil to nemusí pokaždé"vzít" i když je tlak pořád v normě. Běžně pojištovák může upustit dcl vody, až litry za měsíc např. Tkaé se časem ventil může unavit s neustálého kolísání tlaku a upouštět více, pak jedině výměna, když si nedá říci ani po delším čase a zkušebním otočením rukou.

kotel
hodnocení

Takze stačí zatim hlidat tlak a kolik toho nakape, jde mi o to zda to treba mesic vydrzi nebo ne
ventil

Ano. Mě ventil pouštěl litry vody vlivem přechodu ze studny pitné vody na vodu z řádu o tlaku 6atm a ten tlak neudržel kombi bojler a "prolínal" tuto pitnou vodu pod šíleným tlakem do systému ÚT ale jen cca 2 litry za 24hod a PV ÚT ji odpouštěl a tím se unavil, pak trvalo hodně dlouho než se normalizoval a ted už jen upouští někdy dcl vody. Někdy stačí PV pootočit a upustit trochu vody. Hlavní je na PV namontovat hadičku a tu svést do nádoby, tak aby netekla všude voda zbytečně.

kotel
hodnocení

Me fakt ukapne jedna kapka do hodiny, tak si myslim ze trubicka asi zatim neni potreba?

asd1
hodnocení

0x

Čemu říkáš kotel? Jsou minimálně dvě možnosti..

Obecně obvykle nečistoty v sedle, stačí v sedle rozebrat (u většiny jde odšroubovat celý vršek od sedla - do seřizování se neleze), utřít sedlo hadrem a složit. Ovšem nesmí to dělat lama která u toho změní otevírací tlak *smich*

Nebo vysoký tlak a odpouští správně... U kotle blbě nastavená expanzka, u boileru ohřevem vody nebo pokud je redukční ventil tak netěsní.. Na boilery je nejlepší starý Slovarm, ten "velkej drahej"

kotel
hodnocení

Je to přímo v kotli ten ventil pod expanzkou, bojler mam pod kotlem :) no montovat se do toho nebudu, jen jsem chtel vedet zda kdyz to jen občas ukapne zda to je nejaka velka zavada ktera se musi resit hned
asd1

Moc to nevadí, ale otravuje to a v systému je lepší mít stálou vodu než dopouštět novou.. Beztak to budeš řešit, tak kup novej parametrama stejnej pojišťovák za tři stovky (Duco, Herz), zavřeš ventily kolem kotle a vyměníš..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]