Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

První daňové přiznání nemovitosti, přiznává se i zahrada?

Od: lajkal odpovědí: 8 změna:

Dobrý den a omlouvám se za hloupý dotaz. Prvně podávám daňové přiznání a není mi jasná jedna věc: mám dům se zahradou, tedy klasicky dvě parcelní čísla, kdy na jednom je dům a druhé je zahrada. V DP je první část "předmět daně z pozemku" a já nevím, jestli tam dát parcelu pod domem, zahradu nebo obojí? Ta nápověda to tam nevysvětluje :(

Díky moc

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Zahrada je také nemovitost, takže přiznáváte i zahradu

id
hodnocení

2x

Zapíšete parcelu pod domem a i zahradu

max*
hodnocení

1x

U nas to resime tak, ze jdeme na urad a tam nam to velmi ochotni urednici rovnou vyplni.

Protoze kdyz tam udelate chybu, tak za nimi stejne budete vetsinou muset znovu.

Drive jsem nevedel presne koeficienty na prepocet, dnes uz to tam maji vyvesene.

EPO to uz asi umi taky doplnit, ale delat jednou neco za 20 let, to je radeji pozadam.

peteras
Tak dneska ty online formuláře všechny tyhle věci doplní za vás
max*
Tak jasne Ty chytroline, ze vsechny tyhle tamhle formulare to vyplni samy.
Myslim, ze uz u tretiho formulare sam ztroskotas.

111®
hodnocení

0x

daňové přiznání má také návod...

lajkal
hodnocení

Používám online verze s nápovědou, tam tohle ale není vysvětlené. Prostě "daň z pozemku" a vyberte pozemek dle typu. Později stavby..

hodnocení

0x

koukněte do výpisu z katastru nemovitostí,máte tam velikost a zařazení,př..stavba-100m2,zahrada či travní porost-1500m2, hodně štěstí*uf*,už to máme za sebou

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]