Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rychlost výstavby

Od: gazda® odpovědí: 22 změna:
Přemýšlím, jak asi dlouho může trvat práce na rodinném domě, kde bude pracovat jede zedník a dva pomocníci. Dům z ytongu nebo broušené pálené cihly. Šířka zdi 25cm + 15 cm polystyren. Půdorys 8x10m. Podkroví. Sedlová střecha. Pálená taška. Bez sklepa. Základové pasy + deska. Střechu by pomáhal dělat tesař. Stropy pravděpodobně dřevěné trámy + zaklop a dole SDK podhledy. SDK i v podkroví. Uvnitř klasické omítky + ten SDK. Podlahy dole beton s podlahovým teplovodní topením. Nahoře kročejová izolace a OSB desky.
Koupelny a dole asi dlažba nějaký živnostník obkladač.
Schody asi dřevěné dodavatelsky. Okna dodá a namontuje firma.
Má někdo zkušenosti?

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Aby to k něčemu vypadalo, tak dva roky, ale spíš tři.

krtek6
19.01.22 21:00
hodnocení

2x

*kafe**zmateny*...*cteni*...*poctar*...*nevi*

hodnocení

2x

Odhaduji rozpětí 1-10 let . 10 let to bude stavět p.Lorenc *smich*

hodnocení

1x

Do roka, pokud nenastanou problémy.

hodnocení

Jaký je cca váš časový odhad na výstavbu základů, když beton by byl z mixu, pak cca 3 řady ztraceného bednění, odpady, přívod vody, zásyp, hutnění, deska a zdi po první věnec?

Pokud je základová rýha tak z mixu max dvě hodiny a pak druhý den teprve zdění ZB-záleží na dálce dopravy materiálu a na "síle" lidí a členitosti! dalších faktorech-např zdil jsem "peroutku" ze šalovek 40cm na délku 2,5 ks. vše dovézt cca10m na místo v blátě na kolečku,pak si namíchat lepidlo a donést zase cca10m., natáhnout 20m kabel na flexu a hurá na to když jsemm měl hotovo, přijel šéf a že v plánu je změna-ta peroutka není ze 2,5 tvarnice ale ze tří a dořezy na konci nesmí být..Takže jsem to rozebral a co jsem měl materiál tak jsem vyzdil a musel dovézt 20m další dva kusy a vyzdít.Díky špatnému plánování (byl jsem sám, nesdělení změn v plánech...)jsem, to dělal celou šichtu. Za normálních podmínek práce na cca2hodiny-mít přidavěče, nedělat to nadvakrát, materiál mít u pr... blízko... Dallší-třeba na jiné stavbě obvodové zdivo po krov jen příčky nebyly-na ně tři druhy cihel- + několik palet malty-do stavby narvány jeřábem jak to, skládal z auta. paleťákem jsem převáželi celá parta (asi 5 lidí)na patřičná místa (aby to nebylo v místě zdi, u stěn...) s tímto jsem si hráli skoro celou šichtu.Takže záleží ijak je to s dopravou materiálu na místo-to bývá veliké zdržování což malokdo vidí či chce vidět!

olinl
hodnocení

1x
Pokud by všechny řemesla byly "sehraný", jelo se podle projektu tak typuji půlrok.
To jo. Předloni jsme dělali nějaký věci do roubenky, kde se o prázdninách začalo kopat a na vánoce se bydlelo. A na jaře se polovina věcí vyházela. Neb plíseň vesele řádila.
Prostě ten barák za půl roku nestihne vyschnout. Jedině dělat vše komplet suchou cestou.

Máte pravdu oba dva-za půl roku a i to že pak se může stát že jsou tam plísně vše je vlkhé...

proto se dříve stavělo mj tak, aby do zimy byla hrubá, vymrzla-vše si sedne..., na jaře vodo-topo-plyno stalace,omítky podkladní betony, okna, dveře... a VĚTRAT . a na podzim se pak teprve stěhovat. jedna z nejlepších variant. žel,opak je pravdou-na podzim se kopne od země a do vánoc chtějí bydlet!

diesle, jen odhadem, kolik vody se dostane do stavby více, ve Vašem popisu. Před zimou, či po zimě, třeba 30:70%?

Děkuji

hodnocení

0x
Taky bych to viděl minimálně na dva roky do kompletu když půjde vše podle plánu a bude váš zedník spolehlivý . Nám stavěla firma 16x10, bydleli jsme komplet hotový za 6 měsíců. Cenově to vyšlo určitě tak o 30% více než svépomocí(vaši cestou), výhodou byla absolutní soběstačnost, kvalita a spolehlivost.
hodnocení

To je bungalov? Kolik pracovníků se tam tak denně pohybovalo, aby se to stihlo za 6 měsíců?

Nejde o to, kolik se jich tam motá. Ono montované domy jsou co se výstavby rychlejší než ty, kde jsou mokré procesy.

Na dva roky? Vy jste spadl z višně něbo si to děláte sám pro sebe a nechvátáte! Běžně chtějí zákazníci na vánoce bydel přičemžnejdříve v září se kopne do země!. Ve třech-dva zedníci+ přidávka v Červené Řečici jsme stavěli bungalov z Porfixu. Základy byli. Takže-vodorovná izolace pod zdivo, vyrovnávací vrstva a pak teprve zdění, vyhnali jsme to pod věnec, udělali věnec-ten jen vyarmovali a zalili betonem a s pomocí dalších 3 zedníků z protější stavby jsme dali 10 metrové traverzy na průčelí , bez mechanizace (jediná mechanizace naše ruce a lešeňové kozy) stavěli jsme to jen měsíc tedy pracovní dny a prac čas krapet kratší neboť jsme dojížděli-cca54km (JH) a přidavač-řidič 80km (Lomnicen/L) tam a totéž z5.

hodnocení

0x

To na obvodové múry vám stačí hrúbka steny 25 cm?

doplněno 20.01.22 10:44:

Zaujímavé,že by tak veda pokročila u toho porothermu,že nedávno boli v predaji 40 cm a ešte sa dom musel zatepľovať, len tie s izolačnou výplňou v dutinách sa nemuseli zaťepľovať?

doplněno 20.01.22 10:47:

Zaujímavé,že by tak veda pokročila u toho porothermu,že nedávno boli v predaji 40 cm a ešte sa dom musel zatepľovať, len tie s izolačnou výplňou v dutinách sa nemuseli zaťepľovať?

hodnocení

To ještě řeší projektant. Kdyby to nevycházelo, tak bude přízemí 30cm a pak v podkroví 25cm.
krtek6

ano, dneska stačí i 25cm...zrovna teď tu mám 2 bytovky po 6 patrech a tam je obvodovka 24cm porotherm...

hodnocení

Na 25cm zdi pak musí přijít samozřejmě zateplení. Bez toho v dnešní době v podstatě nejde postavit nový dům. Možná nějaká 50cm cihla se zateplením uvnitř dutin by vyhověla.

slavco, obvodová zeď slouží k tomu, aby unesla to, co je nad ní a tepelně izolovala.

Takže stačí slabá stěna na váhu krovu, ale musí se doplnit izolantem. Až udělají tak pevný polyš, že unese i střechu, cihly nebudou potřeba.

hodnocení

Tak mě napadá, kolik teď stojí nejlevnější broušená cihla nebo porobeton (šířka 25cm) za m2?

Cihly se neměří na m2 ale na m3 ale to máte asi překlep!?

hodnocení

Tak klidně cena za m3. To už je jenom matematika.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]