Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zůstává v násypce prášek

Od: rebela® odpovědí: 16 změna:
Máme novou pračku AEG 48 WC. V násypce zůstává prášek . Stará pračka to nedělala. Cos tím? Děkuji za rady.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Ježíš to jsou rady,má novou pračku nesplachuje prášek a rady tak jím neperte*zed*.To jako koupím televizi nepůjde zvuk a dostanu radu zapni si titulky...

ale abych jenom nerýpal máte zvedlou zarážku (na gel má být dole)

Zůstává v násypce prášek
hodnocení

Mám zvednutou zarášku

hodnocení

4x
Proto manželka začala používat radši prací gel,protože to asi dělá nekvalitní prášek.

hodnocení

4x
Nasypte ho rovnou do bubnu pračky.
Nebo kupte tzv. prací gely, jsou bezvadné *palec*
Na jednu dávku stačí jeden.
Je v něm také Aviváž.

hodnocení

3x

Někdy se stane, že do prášku začne voda stříkat takovým proudem, že prášek se rozstříkne až ke trysce, kterou se může zalepit do dalšího praní. je dobré zkontrolovat i toto, popřípadě přiškrtit vodu. Nebo naopak je proud příliš malý - více pustit vodu

hodnocení

2x

Ze stejného důvodu už řadu let peru v gelu. Prášek se vůbec nerozpouště a zůstával na prádle.

Gel dohromady s aviváží nefunguje, v aviváži se prát nemá.

jp
hodnocení

2x

Tohle už neřeším, už roky to sypu rovnou do bubnu. Myslím, že tohle na reklamaci nikdo neuzná.

Já nerozumím, proč bych měla řešit a obcházet něco, co jsem si zaplatila. Konkurence je veliká a snaha po dobrém výrobku, který platím, je nesmírně důležitá. dyž by výrobce chtěl sypat do bubnu, nemusel vyrábět šuplík. Když budu chtít poskládat nebo kupovat polotovar, půjdu, právě s tou myšlenkou, do IKEA.

hodnocení

2x

Přesně jak je tu psáno nevím proč u nového výrobku krátce v záruce ! to řešit tak že když to nefunguje tak to nebudu používat.

Při reklamaci postupujte následovně.Zavolejte na zákaznickou linku AEG (Kontakty na webu) Tam jim řekněte že chcete reklamovat v záruce.Budou po Vás chtít nějaké udaje/čísla/štítky/výrobní čísla atd...Dle toho ověří model typ výrobku kdy byl zakoupen atd.Popíšete závadu tu si poznamenají a navrhnou datum a čas návštěvy technika zda Vám bude vyhovovat.Hotovo.Technik Vás pak krátce před návštěvou bude kontakotovat.

Co se týče toho sypání prášku přímo do bubnu.Vubec nevím na jakém principu praní v automatické pračce funguje (klidně mi napiště že jsme blbec).Ale myslím že v pračce probíhají určité časové a prací procesy.Máchání,vypouštění,znovu napuštění atd..Proto si myslím když všechen prášek nasypu rovnou do bubnu určitě pak probíhá něajké částečné vypouštění a dopouštění tím se vypustí i ten prášek a je fuč...Ale když je v zásobníku tak se je odebírán a uvolnován po částech a časech jak je třeba.Přece ten zásobník tam u všech praček za ty roky se vyrábí není jen na parádu

Ale jak říkám to si jen myslím klidně mě opravte a vysvětlete.

hodnocení

1x

Je to nová věc, nebyla levná. Nehledejte žádná řešení, ale volejte servismana. Každá značka má ve větších městech svůj servis. Najděte, volejte, reklamujte!

hodnocení

1x
Já bych si v návodu ověřil, že ve vámi zvoleném programu je vhodné používat prášek (ne ve všech je) a že neděláte nic špatně, a pak jim to šel vrátit. Nová pračka má fungovat, a ne aby majitel hned od začátku dělal ústupky.
Ještě mě napadá, jestli máte dostatečný tlak vody v řadu a nemáte přiškrcený ventil před pračkou.

hodnocení

1x
Jak píší ostatní, větsina praček prášek úplně nespláchne, navíc má prásek tendenci zanášet celou cestu od šuplíku k bubnu, vytváří tam kvůli nedostupnosti špatně vyčistitelný pivlak. Manželka raději prášek nepoužívá a i gel raděli leje přímo do prádla. Pokud pračka nemá na šuplíku nějakou extra pojistku, můžete za chodu šuplík malinko pootevřít a sledovat, co se tan děje, proč nedojde k vyprázdnění šullíku, jestli voda teče málo, krátce nebo jinam.
Také by,se to mohlo dít, pokud máte ve vododu slabší tlak vody (třeba v případě domácí vodárny).

knick
hodnocení

0x
Někde radila paní, která pracovala léta v prádelně, prášek rozmíchat v kelímku ve vodě a nalít na prádlo. Děláme to tak a funguje to. Doba přípravy 1 minutu?

hodnocení

Děkuji moc všem za rady. Myslíte, že se to dá opravdu reklamovat? A kde? V obchodě nebo někde V servisu?
Nechcete dát foto před praním a po praní, kolik tam toho zůstalo? Muselo by to hrubě nefungovat, aby někdo toto úspěšně vyreklamoval.

A co záruční opravy? Ty přece stále jsou. Máte manuál a tam seznam opraven a navíc, když zadáte do PC značku a k tomu servis s jménem města, najdete. A v nejhorším vám v obchodě poradí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]