Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou moka konvičku?

Od: babkazov® odpovědí: 10 změna:

Mám ráda kávu. Přestala jsem ji vařit v hliníkové moka konvičce, protože se špatně udržuje a už od pohledu je nechutná. Rozhodla jsem se pro nerezovou. Objednala jsem na 2 porce, myslela jsem si, že to na menší hrnek bude akorát. Je sice krásná, ale tak maličká, že množství tekutiny pokrylo dno hrnku. Prostě moka zabiják magorák. Vratíla jsem ji. :-D Máte někdo podobnou? Jak velkou si mám, na jeden hrnek koupit? Na 4 nebo 6 porcí? Má i větší dno a plamen nepůjde okolo, ale zase sítko ve větší a voda malou vrstvou kávy se "propasíruje"rychle. Máte někdo zkušenost? Odkaz

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

minsk
hodnocení

4x

Tady máte ty objemy u konviček u té Alzy to není až tak jasné.

cerstvakava.cz/...

Takže pokud chcete 2 deci kávy?

Ale ta káva bude zase silná, jako pro 4 šálky.

Já tedy dávám sítko vždycky zarovnané, káva je silná, ale já si dávám do ní mléko a mám to na celý den.

Nevím, pokud byste dala do sítka malé množství kávy, jestli by se přefiltrovala.

Možná bych zvedla telefon a na infolince /nahoře ve tmavé liště/ bych si nechala poradit, pokud to není call centrum. Snad na druhém konci bude člověk, který tu kávu bude mít rád a mít znalosti. Prodavačky v těchto prodejnách tedy mají, co jsem kde navštívila. Bohužel minulý rok u Masarykova nádraží pobočku uzavřeli a tam by věděli poradit.

Mám nerezovou už 25 let a je pořád pěkná i z plynového sporáku, dávám ale malý plamen a vlažnou vodu.

moka
hodnocení

3x

Kromě počtu šálků většinou uvádí i objem, který se může lišit. Jen namátkou Pezzeti 4 šálky - 200ml, Forever Moka 4 šálky - 250ml, Bialetti Musa 6 porcí - 300ml... Co se sítka týče, pokud chcete širší dno a menší sítko, tak nějakou nahoru zúženou? Možná by to chtělo i je vidět a kouknout dovnitř.

moka

Jen doplním aby nedošlo k mýlce: Forever Moka konvice Miss Conny pro 4 šálky má 250ml ale Forever Moka konvice Miss Diamond pro 4 šálky má 200ml

kafomil
hodnocení

2x

Italové a ostatní země nepijí kávu jako my češi - hrnek jak kráva, tohle je ryze český výmysl. Proto se dělá tzv. americano. Naliju do českého hrnku obsah moka konvičky pro JEDNU osobu, doliju 90 stupňovou vodou pod okraj a přidám si tam mlíko.

minsk

Nemyslím, že to je náš výmysl, ale historie. Naše babičky vařily meltu, k ní chleba, pečivo a rodina měla snídani /i se zavodněním.

Když byly peníze na zrnkovou kávu, tak se použil prostě velký hrnek, tak jak byly zvyklé.

Také chlapi se potřebovali zahřát větším množstvím teplé tekutiny při práci v lese, v kamenolomu, /nosila se bandaska se žitovkou, meltou a přidávalo se trošku pravé kávy pro lepší chuť/ přece jenom žijeme v jiných podnebních podmínkách.

Ve 30. letech hospodářské krize bych tohle dědovi nechtěla vysvětlovat, že se má při práci na poli napít silné kávy jako v Itálii, tak tři loky.

Svět se nám více otevřel až po 89. roce, a já si pořád podle zvyku vařím velký kýbl. Nejhorší to je na návštěvě - přijď, máme nový kávovar za 20 tisíc. No a kafe na dva loky, kde nic, tu nic.

----------------------

Však to píšete sám, že si kafíčko upravujete podle sebe.

hodnocení

2x
1 šálek 50ml. Mám na 9 šálků a 370ml. Ve skutečnosti je to jen na normální hrnek. Jestli chcete dát tisíc plus za konvičku, asi bych zvážil něco přidat a vzít automat. V lidlu za cca 1700kc, tlak 15bar a ta káva je úplně někde jinde, na hony vzdálená z moka konvičky.
hodnocení

Mám kávovar na kapsle a chutnají mi. Jen Ježíšek si to neuvědomil a mám velikou zásobu kvalitní mleté kávy, kdo ví na jak dlouho.

hodnocení

0x
A budete do té velké dávat adekvátní množství kávy? Pokud ne, nechte si tu malou a kávu si pak dořeďte horkou vodou. Protože když je v moka konvičce málo kávy, neudělá se správně. A z velké budete mít hrnek zabijáckého kafe :)
hodnocení

To je to, na co jsem myslela. Měla jsem 2x takové fafe a byla jsem zpocená ještě druhý den. A vím, že káva s krevním tlakem vůbec nesouvisí, přesto jsem měla tlak až na půdu. Před takovým opravdovým moka mám veliký respekt.

hodnocení

*pusa* Děkuji všem za odpovědi, hodně mi pomohly. Nakonec jsem vybrala tuto

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma moka konvička

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]