Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká okna - plastová nebo dřevěná Eurookna?

Od: hanoj* odpovědí: 14 změna:

Chtěl bych vyměnit v rodinném domě okna.Co byste poradili,plastová,nebo dřevěná Eurookna? Dvojskla,nebo trojskla?Máte někdo zkušenost s nějakou konkrétní firmou?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kytka*
hodnocení

2x

Těch diskusí už tu bylo tolik stačí zalistovat.A přečíst si názory a doporučení.

hodnocení

2x

Ano, mám zkušenosti, poslechněte kolegyni kytku, koukněte do historie, pokud nebude něco jasné ptejte se. Taky si přečtěte, co se stane když si koupíte "kvalitní okna " a pak zjistíte, že horší se již nedělají.

vosikac*
18.03.10 13:12
hodnocení

1x

#okna

karelkarel
hodnocení

0x

Je ten dům suchý, jak je zateplen, jaká máte dosavadní okna a proč chcete nová. Budete zároveň zateplovat? Jaké máte topení?

ha*
hodnocení

0x

Máme TWW okna - promrzají mezi rámy a námraza se tvoří i uvnitř místnosti na skle.

trojskla jsou spíše vhodná pro domky se zvýšeným podílem úspor tepla = nízkoenergetické novostavby. Když není dům zateplen, jsou trojskla celkem nadbytečná. Avšak dnes jsou trojskla cenově pdobná dvojsklům myslim. Takže možno jít při dobré ceně i na trojskla, tím se nic nepokazí.

hodnocení

0x
" pro nízkoenergetické novostavby"
to jsou všechny dnešní nové domy a opravované. takže jako dnes auto s klimoškou, lednici s mrazákem, tak okna s trojskly
doplněno 08.06.10 15:25:

ale kolego, Míro, je to jen obecně a podle logiky věci. Opravuji domek a určitě odstraním vše co způsobuje velké nároky na spotřebu energie. Totéž je, i při stavbě domku nového, použiju vše (podle svých možností a znalostí) co má malou energetickou nmáročnost.

Nelze porovnávat proti sobě dobrou a špatnou práci ať na rekonstrukci čí nové výstavbě. Pokud někdo si nechá zhotovit nový domek z oblíbeného cihlovzduchu a jiný kvalitně opraví domek ...nejde rovnat... 44cm se (ne)musí zateplit!

doplněno 08.06.10 15:43: "Tvrdit že všechny opravované domy jsou dnes nízkoenergetické je jaksi slušně řečeno úle"
ale toto já netvrdím, proč to sem píšete?
doplněno 08.06.10 17:19: Petře,
Za cenu umernou dvojsklum ano, prosím definovat, jinak je to plácnutí do vody, a nic neříkající informace.
navratnost investice
, nabídky firem, apod. souhlas, ale to je přeci jasné, že se musí počítat .
nebudu tam dávat neco co se mi vrati za 20 let. vy to dokážete spočítat, jaké bude cena energie za 10 let?
"odstraním vše co způsobuje velké nároky na spotřebu energie" je sice krasna idea, ale nerealna máte právo na toto tvrzení, ale je to jen Váš názor. Proč lidi opravují staré domky? Páč to mají spočítáno...
...která má dát milion na zateplení, okna kotle apod., aby každý rok usetřila 20 tisic za topení?... tady je matematika jednoduchá. opět plácnutí do vody, dodejte výpočet...
Nechci tím říct, že zateplování je zbytečné, ale skutečně není pro všechny jak zde bývá prezetováno. Kdo to prezentoval a kde?
Každý by si měl spíš sam uvědomit co je ještě pro něj výhodné realizovat a třeba to nakonec bude právě celkové zateplení naprosto souhlasím, je třeba hodnotit konkrétní případ, konkrétní možnosti, znalosti a schopnosti investora.
třeba u mě, vyměnil jsem v bytě během tří let všechny spotřebiče, od televize přes lednici, až po boiler a spotřeba energie klesla z 4MWh na 2.1MWh
kdo zhodnotí, zdali se mi to vyplatilo?

Milane to je jakože souhlas nebo nesouhlas. . . .? Tvrdit že všechny opravované domy jsou dnes nízkoenergetické je jaksi slušně řečeno úlet. Tože má někdo opravený dům přece neznamená nízkoenergetický a to z mnoha důvodů (např. chyb při stavbě). Mj. tepelné mosty se zde řeší neustále a zejména u novostaveb, není liž pravda 10x! to jsou spíše ztráty než úspory.

petacz

Dobrý den, vyvaroval bych se tvrzení ze jedine trojskla. Za cenu umernou dvojsklum ano, jinak zalezi na mnoha dalsich vecech typu: aktualni financni situace, navratnost investice, nabídky firem, apod. Pokud třeba nevim, jestli za 10 let budu v baraku ještě bydlet nebudu tam dávat neco co se mi vrati za 20 let.

"odstraním vše co způsobuje velké nároky na spotřebu energie" je sice krasna idea, ale nerealna z hlediska financne-technologicky navratoveho. Takové je sice myšlení stavebních firem, aby prodávali, ale z pohledu obyč. rodiny, která má dát milion na zateplení, okna kotle apod., aby každý rok usetřila 20 tisic za topení?... tady je matematika jednoduchá.

Nechci tím říct, že zateplování je zbytečné, ale skutečně není pro všechny jak zde bývá prezetováno. Každý by si měl spíš sam uvědomit co je ještě pro něj výhodné realizovat a třeba to nakonec bude právě celkové zateplení :).

Kdyby to šlo, dal bych vám bod Petře.

jasny taky souhlasím s příspěvkem výše. *palec*(pozn. Milana berte takového, jaký je . . občas i odpovídá tak trochu mimo téma nebo dokonce otázkou) *smich*

petacz

Zdravim, zbytecne handrkovani se. Kdo ma vuli pochopit, pochopil.

Vyznam slova "umerny" by mel byt inteligentnimu cloveku jasny, jinak pro definici slovnik, pro zhodnoceni mozek, vysledek ciste individualni.

Ceny nedokaze presne spocitat nikdo. Ale pokud neco vychazi o rad jinde, da se od toho lecos odvodit.

Ohledne placani do vody, muzu zde tapetovat a popsat ciselne X prikladu kdy se neco vyplati a kdy ne, ale o tom to neni. Neprezentoval jsem zadne konkretni dogmata, ale obecny pohled, ktery mnoho lidi masirovanych reklamou a obchodniky nema. At si kazdy spocita svuj pripad a pak se rozhodne co je pro nej jvyhodne.

"Proč lidi opravují staré domky? Páč to mají spočítáno..." To spis ne e. Jedni opravuji protoze musi, druzi protoze proste chteji nove, treti protoze soused taky, ctvrti se nechaji premluvit na neco co nechteli a pouze minimum pocita co se jim skutecne vlastne vyplati.

A zdali se to vyplatilo vam nezhodnoti nikdo jiny nez vy sam. Samozrejme nelze brat v uvahu pouze kilowaty nebo kubiky ale i funkcnost, estetiku, i dobry ten pocit ze neco je jak je, protoze o ten jde predevsim :)

fidonet*
hodnocení

0x

Já vím, že to bude šílené , ale zeptám se : NA CO CHCETE plastové nebo Euro okna?

NO nejspíše, abyste zamezili uniku tepla a zvuku atd. Vyplývá tedy z toho, že nikdy už nebudete větrat? Já bych doma umřel, nemít 20 hodin otevřené okna. Mě vadí vydýchaný vzduch. K čemu bych měl mít plastové okna s 30 / třiceti / komorovým systémem? Abych měl v bytě dokonale utěsnený prostor? Abych tam měl skleník? Na co? Pod oknem mám vykopanou 12 cm rouru, kde mám ventilátor, který mi žene vzduch do bytu. Kdybych neměl ( mám ho hlavně jako ochranu před komáry ), tak mám celé dny otevřené okna uplně všude.

Takže zda budu mít dvojskla, troj nebo sedmikomorové, je mi do budoucna jedno.

Chci jen , aby vydržely hodně dlouho, aby vypadaly hezky, byly téměř bezúdržbové , a aby si manželka mohla pochvalovat jednoduchost umývání skel.

Okna jsou jen maličkost v bytě, kterou, když je koupím nové, budu vnímat jen asi 2 měsíce, a pak mi zavšední, stejně jako mám novou koupelku nebo kuchynskou linku.

Možná je to jen blbý názor, ale je můj. Pokud se pletu, rád si vyslechnu, v čem se mýlím, ale okna jsou pro mě jen kus hmoty, která mi vpouští světlo dovnitř a která otvíráme, aby nám sem vstupoval kyslík.

p.s. pokud si jednou budu vybírat tak cenově dostupné trojskla. zbytek je mi fakt jedno. Možná je to tím, že naš starý dům má 50 cm stěny, takže dobře udržuje teplotu, a proto mě lehký unik tepla přes skla netrápí.

doplněno 09.06.10 08:21:

Já jsme vlastně opoměl odpověd´ . Hlavně se řid´te vzhledem, aby se vám líbily, ty okna, proto si plastáky i Eurookna porovnejte mezi sebou. Pak porovnejte cenu a máte vybráno. Samozřejmě shodnot´te výhody a nevýhody ...

každé dnešní okno má systém mikroventilace, který když uvedete v činnost Vám místnost sám mírně větrá. Pak lze otevřít okno na velkou ventilaci a ta větrá více a nakonec lez otevřít okno celé. A když v zimě mrzne až praští okno uzavřete tesně a nic se do místnosti nedostatne. princip oken je v tom, že větrání řídí osoba a ne jak u starých oken řídí větrání okno samo v součinnosti s počasím venku (podtlak, teplotní gradient a pod.)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]