Uvažujeme o koupi kuchyňského robota. Ideální by bylo, aby to zvladlo umichat i větší množství tuhého těsta - kynuté knedlíky, vetsi chléb, vánočka... dále aby to zvládlo mixovat a jako bonus klidně i nějaký mlýnek na maso. Využili bychom to pro mix presnidavek, mix ovoce a zeleniny, výrobu těsta atd. Předpokládám, že pod 5 tis. to nemá moc smysl. Domaci pekárna je super, ale to málo chleba, co v ni člověk upece znamená u nás péct tak 2x denně (tu hroudicku s dírou uprostřed sezereme za vecer ve 2 lidech)). Ideální je vyrobit testo, hodit na plech do trouby - chleba, bagety... Poradíte? Díky
tm - vám ale chutná, nezávidím Sníst ve dvou lidech 1,5 kg chleba + jistě něco k tomu je síla. Nechci vás zrazovat od robota, ale jsou pekárny na 1,5 kg, když včas vytáhnete 2 metličky, máte chleba bez práce a bez dír. Na bagety i loupáky, na kynuté knedlíky atd pekárna udělá těsto sama. Pak si s ním naložíte jak je libo. Džem i škvarky taktéž nemají chybu. Je pravda, že pekárna nemixuje a nemele maso.
To mi neříkej, že těch pár plátků je 1,5 kg... v lidlu o něco menší hroudicka váží 0,5 kg a velký pecen 1,1 kg))
tm
Když si vezmu, ze v naší jednote stoji chleba už 62 Kč, rohlik 2,90, knedlik 45 kc, tak by se nějaká pekárna/micharna užila. A myslel jsem, ze robotem by se sfoukl ještě mixér, šlehač a možná i mlýnek na maso by taky nebyl k zahozeni. Jasný, suroviny a elektrika taky něco stojí, ale když udělám obyc chleba, musí to vyjít na dvacku a knedlik max na 15 Kč. Navíc potřebujeme mixovat dětem, sem tam nějaká marmeláda a pak ty sezonni těsta... beranek, mazanec, vánočka atd.
To je dobrý no)) zase až tak rozezranej snad nejsem. Kamarád má pekárnu zelmer a když vidím, jak se to s tou hroudickou těsta trápí... skřípe to jako u zubaře. Ta hroudicka ma taky údajně 1,5 kg, ale nevěřím tomu.. je to jen o něco málo větší než hroudicka slunecnicoveho z lidlu, který má ale 0,5 kg. Nerikejte mi, ze z ty trosky mouky se udělá chleba 1,5 kg...
Vím, že se ptáte na robota, ale právě kvůli možnosti péct větší chleba jsem manželce cca před rokem koupil Tefal domácí pekárna Home Bread Baguettes na 1,5 kg a spokojenost.
Chleba nepecu i kdyz pekarnicku mam. Kupuji vyborny chleba z Opatova, 1,2kg za 43 korun, proto to nebudu zatim resit. Rohliky, loupaky a dalamanky se ale jiz vyplati. Loupak jsem pocital tak 1,5 koruny za kus plus energie, tak to ujde. Robot doporucuji z Lidlu i s mixerem, je za 3000, ale byva akce za 2500. V mixeru delam pripravu na zmrzlinu. Na mleti masa mam samostatny pristroj, trochu silnejsi a stal asi 1500. Ten zvladne v pohode vse na sekanou, pastiky. Klobasy kupuji domaci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.